Miss Junior 2015

Jedenáct důvodů, proč poslat svojí dceru na Miss Junior 2015. O titul zápasilo čtrnáct dívek z Čech a ze Slovenska.  
  1. Tak za prvé. Dcera se vás neptá. Jednoho krásného dne vám oznámí, že kromě toho, že vyhrála casting do postupu v Praze, tak hned v ten den se dostala i do národního finále. Ostatních holek tam bylo víc než máku, tak vás začne blažit pocit, že přeci jenom někam to ta holka dotáhne.
  2. Máte klid. Holku odvezete na místo určení a pak se tomu smějete celý další týden, protože obec se jmenuje příhodně Prčice. Zatímco je dcera v Prčicích, můžete si beztrestně půjčovat její oblečky, kterých má plné skříně.
  3. Kromě klidu vám přibudou domácí práce. Musíte začít vynášet koš, uklízet nádobí z myčky a venčit psa, který je bez své paničky jak utržený ze řetězu. Navíc nemáte komu kázat, že všude je chleba o dvou kůrkách a že nejdůležitější je škola a známky. Tak kázat sice můžete, ale nemáte odezvu, protože dcera je v Prčicích.
  4. Po prvních zprávách z bulváru začnete mít neblahé tušení, jestli jste se přeci jenom nějak neunáhlili a neposlali dceru do líhně pekelné. Její každodenní telefonáty vás ale ujišťují, že se tam mají všichni rádi, každý den musí sníst nepřeberné množství jídla a pak to zase musí všechno vycvičit. Ranní rozcvičky jsou povinné a kdo neběhá s námi, běhá proti nám.
  5. Přes všechno ujišťování, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se, ve vás začne hlodat červíček pochybností – a co když. Kromě obligátních výher, jako je auto mercedes a výlet do Ameriky, v duchu plánujete pomstu svému nakladateli, který odmítl do vaší první knihy fotky vaší milované dcerušky. Místo ní dal na obálku červeného panáčka a už se vidíte, jak mu s ním máváte před očima a křičíte: „ Vidíte to? Nechtěl jste jí a už je miss! To si ale bulvár smlsne!“
  6. Na poslední chvíli vám dcera volá, že má hodně volných lístků. Z vašich známých najednou nikdo nemá čas. To je zajímavé, když jsme naposledy byli na Broadway, tak měli čas všichni. No jo, tam ale hrál Dejdar. To už je jiná liga. Ale stejně tam bylo dost celebrit.
  7. Samotné finalistky se zjevily jako bohyně s tím rozdílem, že nepřijely ze shora, ale ze zdola. Když se takto ukázala Kristýnka, tak jejímu dědečkovi ukáply slzy a její kluk uznale hvízdnul. S vlasy vyžehlenými nahladko jsem jí málem nepoznala a v jejích ladných pohybech už dávno nebyla ani památka po neohrabané holčičce, která se každého stydí.
  8. Otázka na tělo od jedné známé tenistky zněla, jestli si myslí, že je důležitější sláva nebo peníze. Škoda, že jsem tam nestála já, pateticky bych se chytla za srdce a řekla bych: „ Světská sláva, polní tráva.“ A pak bych dodala z jedné knihy: „ Jen bláhový hledá štěstí v penězích.“ Čímž bych porotu zcela jistě ohromila.
  9. Poznatky z nepřeberného množství přednášek výživových poradců a poradců přes zdravý životní styl jsou k nezaplacení. Zvlášť, když pak v dobré snaze, že jíte zdravě, pojídáte jablko a dcera vás napomene, že když požíváte cukry ve večerních hodinách, tak vám narostou faldíky.
  10. Dostanete dort. Dceři volá tajný obdivovatel a na důkaz svojí nehynoucí lásky jí upeče jahodový dort. Voláte kamarádce, že máte dobrý dort a pak jste ráda, že kamarádka onemocněla a nemusíte se s ní dělit.
  11. Při pohledu na svojí vlastní dceru vyfocenou ve vašich šatech z dávných dob a se šerpou z celé té šarády propuknete v hlasitý pláč a slibujete všem mocným bytostem, že letošní vánoce od sebe statečně odvrhnete všechny možné lahůdky a cukrátka, vanilkovými rohlíčky počínaje a išelskými dortíky konče.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Kuntová | úterý 15.12.2015 13:00 | karma článku: 7,73 | přečteno: 276x
  • Další články autora

Eva Kuntová

Důvody, proč jít na koncert.

14.2.2016 v 13:00 | Karma: 4,59

Eva Kuntová

11 důvodů, proč jít na ples.

11.2.2016 v 19:00 | Karma: 6,19

Eva Kuntová

Fantóm opery

24.1.2016 v 13:00 | Karma: 7,89

Eva Kuntová

Selektivní mutismus.

10.1.2016 v 13:00 | Karma: 9,62

Eva Kuntová

Tři bratři

31.12.2015 v 13:00 | Karma: 8,20