Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

"Hruba moc vitezi nad pravem, Golias vitezi nad Davidem". Takto si bohuzel pocinaji, doufajice, ze se jim to povede, nektere mocnosti dodnes. Jmenovite Rusko a Cina, ruska hruba moc na Ukrajine, Gruzii a na Kavkaze, v Syrii, bohudik na Ukrajine prozatim spis nevitezi a cinska hruba sila pouzivana vuci Tibetu, Ujgursku a zejmena vuci Taiwanu, zatim jen vyhruzkami.

Svet v soucasnosti, primo zoufale potrebuje takove "chcimiry" jako byla za casu Burske valky Emily Hobhouse. Ta navstivila koncetracni tabory a po navratu do UK, vystoupila v britskem parlamentu, Psanim do tisku vyburcovala verejne mineni a tim dosahla zlepseni podminek internovanych zen a deti v jizni Africe. Lord Kitchener zodpovedny za mizerii br. koncetraku se zmohl jen na poznamku: " Oh that bloody woman"! Tim jeji cinnost nekonci, stejne a nezmerne usili podnikla v dobe prvni valky svetove.

Koho tato vyjimecna zena zajima muze se o jeji cinnosti dozvedet na Google, staci napsat Emily Hobhouse, je to velice zajimave.

1 1
možnosti
Foto

Byla to výjimečná žena. V Pretorii North je po ní pojmenovaná ulice.

0 0
možnosti
Foto

Ktovie, či niekedy bude tento náš svet na Zemi bez vojen, ktovie ak je nejaká iná forma života vo vesmíre, či tiež spolu válčí.super blog

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Janka, musíme doufat a neztrácet naději. A musíme zkoušet tomu pomoct i sebemenší pomoc má smysl.

1 0
možnosti
Foto

Díky Jiří.

Vašek

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Filipe.

Vašek

0 0
možnosti
IL

I46v66a11n38a 17L91a31n80c63e

29. 6. 2023 12:02

Vlčí máky jsou nádherné, z koncentračních táborů je mi zle

3 0
možnosti
Foto

To nám všem Ivi.

Vašek

0 0
možnosti
Foto

Burove byli jako vojáci lepší než Britové. Ti nakonec začali vypalovat jejich domovy a odvlekat rodiny do oněch koncentraku 👍

1 0
možnosti
Foto

Ano, byl to hnus jak každá válka, až na ty vlčí máky.

Vašek

2 0
možnosti
Foto

Hezký den Horste.

Vašek

0 0
možnosti
  • Počet článků 267
  • Celková karma 10,72
  • Průměrná čtenost 266x
Dědek ročník 1946. Původním povoláním básník a tremp. Potom exulant, starostlivý otec, podnikatel, trochu cestovatel. Nyní důchodce píšící své posledniny. Celoživotní student.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

  • Eva Sádecká