Diskuse

Populismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud bychom měli být upřímní, tak pravdu neříkáme nikdo. Každý pravdu zkreslujeme a to spíš více než méně. Je to tím, že máme smysly a taky ego. Smysly nás matou a ego stále chce něčeho dosáhnout. Také většina blogerů zkresluje pravdu ať už nevědomě nebo vědomě, aby zvýšili čtenost svých příspěvků.

No a politici jsou taková velmi speciální sorta lidí. Aby mohli zůstat u svých koryt, potřebují v nás vyvolat dojem, že je potřebujeme. Ano, a to se dělá tak, že tu tam vyšleme dobře mířenou lež, která lidi vystraší, tu a tam, která lidi naštve, tu a tam, která je zase na chvíli uklidní. Já myslím, že se jim to poměrně úspěšně daří, neboť dokud budeme prstem ukazovat na Petra nebo Pavla, svědčí to o tom, že stále věříme tomu, že oni mají v rukou náš život, čímž je de facto držíme u moci.

Já navrhuji se na ně vykašlat, ať si říkají, co chtějí a dělají, co chtějí, protože teprve až je lidi přestanou poslouchat a začnou si hledět svého, přestanou se cítit jimi ovlivňovaní a teprve pak tohle divadlo zmizí. Dokud ale nebudeme dělat nic jiného než že je stále řešíme, tak tu prostě budou, protože my jim svým přístupem dáváme tu moc. Stejně tím svým hodnocením a kritizováním nezmůžeme nic. Tak si trochu zanadáváme, ale ten vlak jede dál. Tak nebylo by lepší ho nechat, ať jede? ;-)

0 0
možnosti
Foto

Dokud se necháváme tím divadlem strhnout, má tedy svoje diváky, pak tu bude. Divadlo skončí teprve, až se veškerá ta dramata omrzí a diváci odejdou, protože v tomto divadle už nebude nic, co by je mohlo překvapit.

1 0
možnosti

Zato ministr financí Stanjura by zasloužil titul "antipopulista roku". Dnes jsem zaregistroval zprávu, že navrhuje přesunout z 10% do 21% DPH vodné, stočné, teplo, točené pivo, kola, vstupné na sportovní a kulturní akce, ubytovací služby, opravy obuvi, kožené výrobky. Z 10% na 14% DPH chce přesunout léky, veřejnou dopravu, stravovací služby, knihy, noviny a bezlepkové výrobky. Potraviny, zdravotnické pomůcky a dětské sedačky chce snížit z 15% na 14% DPH. Chápu, že doba je těžká a krizí se musíme společně nějak prokousat, ale tento jeho návrh (který doufám neprojde) svědčí o jeho naprosté nekompetentnosti. :-/

2 0
možnosti
JN

J21o44s97e26f 40N41i69k14l

11. 4. 2023 13:54

Pan autor právě popsal současnou vládu.

"...Populismus neuznává názorové rozdíly... Populismus zastává jeden správný názor....Populisté často dávají nesplnitelné sliby. To bohužel dělaly i vlády nominálně demokratické...Poslušná média neinformují, ale oblbují... Populisté se dostávali k moci právě demokratickými volbami...

Tam kde se dostali k moci se snaží měnit zákony i ústavu...

Omezuje se svoboda slova a nezávislé soudnictví...

Poslušné soudnictví se stává služkou politiků...

Odbourávají tradiční kontrolní a regulační mechanizmy...

Dalším motivátorem je touha ovládat lidi, touha se zviditelnit, pocit vlastní důležitosti... Ke svým tradičním zbraním jako je bezostyšné lhaní přidali i vyhrožování...."

Zdroj: https://kunft.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=800455

3 3
možnosti
Foto

Ano, i mě páně Kunftova odvaha výstižně popsat současnou situaci nečekaně překvapila.

2 2
možnosti
Foto

R^ P.S.: ,,Brojit" nestačí, neb i to bývá často až fundamentem populizmu. Jde vždy především o dostatečnou dávku blbuvzdornosti. Ta se ovšem ani v apatyce nekoupí:-)

2 0
možnosti
Foto

R^Tím "Brojit" jsem myslel obhajovat a vysvětlovat demokracii. Blbovzdornost je spíš vrozená než naučená. Důležité je nevzdávat to. Dík za přečtení a komentář Jiří.

Vašek

1 0
možnosti
FL

Teď je otázka, proč se Babiš a Zeman označují za populisty, když nic z uvedeného nesplňují?

2 3
možnosti
FL

Mínusy jsem čekal, snad i některý "demokrat" dokáže najít i argument

1 1
možnosti
Foto

Ano, to tak bývá, že na selhání reál politiky vždy vyklíčí populismus a extrémismus.... U nás se jim chystal kompost hodně dlouho....

2 0
možnosti
Foto

R^Dlouho a pečlivě.R^

Vašek

1 0
možnosti
Foto

Ďakujem za vysvetlenie tohto pojmu i v ďalších súvislostiach.R^

1 0
možnosti
Foto

R^Děkuji za přečtení.VVV

Vašek

0 0
možnosti