Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
AM

Smutná pravda, nebezpečí existuje.

0 1
možnosti
Foto

Ona je otázka, co je nebezpečnější. Jestli atomovky, nebo lidi jako Vy. :-P

0 0
možnosti
MK

Každý scénář má i své světlé stránky. Nukleární zima by zase vyřešila globální oteplování i přelidněnost planety.

1 0
možnosti
Foto

Ano, modely jsou odvozované od přírodních katastrof. Stejné následky by měl i náraz velkého meteoritu.

1 0
možnosti
Foto

Vliv na ovzduší, s poklesem teploty, byl zaznamenán i po výbuchu sopky Krakatoa v r. 1883. Intenzita výbuchu byla 13000 krát vyšší, že výbuch atomové bomby nad Hirošimou. viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Krakatoa

R^

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, byl to jen výčet všech kdo má jaderné zbraně. Čtěte pozorněji.

0 0
možnosti
LC

Víte jak má použití JZ "nastaven" Izrael? A velmi podobně to má Rusko, protože je/domnívá se že je, ve stejné pozici jako Izrael, jenom ten následek by byl asi tisíckrát větší. Izraelskou (nepsanou) doktrínu okolní státy dobře znají, tu ruskou si nikdo nechce připustit. Jasně, že by to dopadlo jak píšete. Teď jde o to, kdo by ty následky nesl hůř/líp.

0 0
možnosti
Foto

Obávám se, že kdyby se Putin už úplně zcvokl a zmáčkl to, jako odveta by byl konec Matičky Rusi. Ale stačilo by včas vyřadit ruská raketová sila. Do jaké míry Západ monitoruje nějaký ruch kolem přípravy na odpálení rakety a jak má zaměřena ruská sila, nevím. Ani nevím, jaký je náš protiraketový "deštník". Kdyby sem něco spadlo, můžeme pak poděkovat spoluobčanům, co odmítli americký radar. Teď by se hodil!

Nevím, proč do toho pletete Izrael. Nebo myslíte, že nám něco hrozí odtud?

0 0
možnosti
JL

Jasně, že je to zastrašování (změkčilého Západu a senilního Bindena), citované výroky jsou prostě propaganda, která má povzbudit vlastní tým a morálku. Ruské velení má několik možností -

1, hlavně - pokračovat v pozemní válce a dobýt východ a jih a udržet ho. Ovládat moře a Krym (to je minimální cíl,

2) rozšířený cíl - dobýt i Kyjev, sesadit velení vyhnat do zahraničí a západ a střed Ukrajiny kontrolovat zastrašováním, dosadit vlastního prezidenta ve zbytkové Ukrajině, tkerá musí být neutrální.

3) dobýt celou Ukrajinu.

Jak vidno je zcela na západních státech, co Rusku dovolí.

Mimochodem válka je docela dobrá rána zasazená zeleným štváčům s jejich slavným Zeleným údělem. Fantastové a futuristi se budou muset zamyslet nad sebou a svými plány.

0 0
možnosti
JK

Není jasné, kde jste získal cíle ruského velení, ale nyní mají systém ten, že cokoliv se stane, tak to bylo v plánu a Vovka jim to zatím žere, on musí, ale tváří se, že nic neví. Děláte stejnou chybu jak Putin i Hitler, fatálně podceňujete protivníka, podcenil Ukrajince, západ není změkčilý a ani Biden není senilní, navíc ani jeden v tom není sám. Rusko zbrojilo a připravovalo se mnoho let a nyní vyprazdňuje sklady, západní demokratický svět zatím nezačal zbrojit a drží se víceméně vyrovnaný stav, protože naše část světa myslí na lidi, voliče, nechce jim příliš omezit jejich komfort. V Rusku se lidí nikdo neptá, jsou odkázáni na libovůli vládce, musí poslechnout jinak následuje tvrdý trest.

Zelený úděl může být paradoxně nucen ke zrychlení vývoje a zavádění do praxe, hlavně směr, který nahradí suroviny ze všech nestabilních diktatur.

Rusko zastrašuje kde koho už od nástupu Putina k moci, je to podobná aura jako aura Putina super sportovce, kulturisty, lovce s neuvěřitelnými reflexy, nebo sečtělého knihomola. Stejně tak bajka o putinově nepřemožitelné armádě co přeběhne Ukrajinu za 5 dní. Pravda z toho všeho není ani 10%.

Stejně to bude i s jaderným arsenálem, bohužel skutečný stav veřejnost nemá šanci zjistit a obávám se, že o něm armáda lže i Putinovi, potažmo všem těm křiklounům. Pravdu ví jen několik lidí a tajné služby různých zemí.

5 0
možnosti
Foto

Je směšné, jak nám tu přátelé Ruska desetiletí vtloukali do hlavy, že celý západ chce ukrást ruské nerostné bohatství, až to nakonec udělalo Rusko samo ve směru k Ukrajině. Vám karma.

11 0
možnosti
HH

chudí materiálně nebo duchem vidí za svými problémy vždy ty úspěšné ... klasický stihomam, sebeklam a hloupost...stejné jako celé Rusko a voliči SPD, KSČ a podobní...

7 0
možnosti