Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je úplně jasný, Vašku, karma

0 0
možnosti
Foto

Keby sme sa pozreli na akcie, tak európske akcie tento rok vzrástli o 14 percent v porovnaní s 8,5 percenta v prípade amerických akcií. Rovnako, európske akcie sú na tom lepšie aj pri pohľade na zisk pripadajúci na akciu, ktorý v prípade akcií zo starého kontinentu dosahuje 13,2-násobok v porovnaní s 18,5 násobkom v USA. Nebyť hype-u okolo umelej inteligencie, rozdiel by bol ešte väčší. Mnohí investori z USA sa preto snažia diverzifikovať svoju expozíciu v USA s väčšou váhou do Európy a Japonska.Maďarské voľby v roku 2022 zacementovali jednu z veľkých otázok európskej politiky.Zmena vedenia v Poľsku by mohla výrazne zamávať európskou politikou. Maďarsko by prišlo o spojenca....

2 0
možnosti
Foto

Nejde o momentální výkonnost trhu, jde o budoucí přístup ke strategickým surovinám.

Vašek

1 0
možnosti
Foto

Jakýsi pohyb firmem ven z Číny zpátky k domovu jsem už zaznamenal.

Dokud byl Hong Kong pod britskou správou, tak to šlo. Leč ti to mělo svůj konec.

2 1
možnosti
ZZ

Čína si tehdy udělala z Hong Kongu obchodní domicil svých výrobních firem.

0 1
možnosti
JR

J36a15n 20R38á85ž

23. 6. 2023 14:53

S článkem souhlas, jen nerozumím výroku, že Austrálie je tradičně západní země, když její hlavní město leží na 135th poledníku východní délky.

Ale jo, dělám si srandu, vím jak to myslíte.

PS. Austrálie je podle všeho jednou z posledních zemí civilizace vzešlé ze západní Evropy, která se ještě chová rozumně, podle tradic, které formovaly "západ". Tím myslím, že ji ještě tolik nedeformuje na dnešním západě tak rozšířený "progres".

3 0
možnosti
Foto

Evropa je holt taky jenom kontinent. A EU na něm dnes je konglomerát, ač vznikl na základě tehdy rozumného EHS. To je dnes zcela jinde. Geopolitika je především o kapitálu, a kdo jej jakým způsobem ovládá, ale i tím, jak svou geopolitiku praktikuje, což není ničím novým. Vždy šlo o zdroje a jejich přístup k nim.

0 3
možnosti
Foto

Teď jde o to aby ten konglomerát svůj přístup nepromeškal.

1 0
možnosti
  • Počet článků 265
  • Celková karma 10,62
  • Průměrná čtenost 254x
Dědek ročník 1946. Původním povoláním básník a tremp. Potom exulant, starostlivý otec, podnikatel, trochu cestovatel. Nyní důchodce píšící své posledniny. Celoživotní student.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

  • Eva Sádecká