Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

honzahoff

23. 4. 2010 10:58
Jsem tu zase IV :-))

CzechTek - vyčítáš Paroubkovi brutální policejní zákrok. Já si myslím, že pokud došlo k porušení zákona (Když policisté rozbíjeli okenní skla v autech anebo když někdo dostal větší nakládačku, než si zasloužil.), tak má být souzen dotyčný policista, podle okolností možná i nadřízený. Paroubek tam nikomu nic neprovedl, pouze řekl z rakouské chaty: "Rozežeňte to, aby byl jednou provždy pořádek.", kterýžto výrok se později ukázal jako pravdivý. Ti stejní policisté pak sloužili i Langerovi (třeba při teatrálním zatýkání Starky na dálnici) - tomu Langerovi, který v roce 2004 kritizoval policii za nečinnost při CzechTeku. Že byl CzechTek na zapůjčeném soukromém pozemku je hezké, ale fekálie a hluk byly i na soukromých pozemcích lidí nezúčastněných. To je najednou pravicové mládeži vlastnické právo šumák, či se pletu.

S tím diktováním podmínek Nečasovi - to je klasický politický trik a uchyluje se k němu leckterá strana, i když jen Paroubek se umí prodrat do hlavních zpráv. 

KONEC

0 0
možnosti

Jakub Kunčický

23. 4. 2010 12:52
Re: Jsem tu zase IV :-))

K tomu CzechTeku: je to hodně ožehavé téma a jsem v něm dost nejistý, protože toho o tomto problému moc nevím. Z mého pohledu přikázali policistům, aby rozehnali velkou, domluvenou akci mladých lidí nelidským a velmi tvrdým způsobem. A přikázal to Bublan s Paroubkem, kteří dle mého názoru na mládež a naši generaci úplně kašlou. Viděl jste nějaké videa nebo zákroky těchto policistů? Pokud ne, doporučuji se podívat. Fekálie, narušení soukromého vlastnictví, drogy a tak dále, to se samozřejmě stalo. Ale je to důvod tam poslat eskadron policistů a velmi násilným způsobem tuto akci rozbít? Toť otázka. Na kterém festivalu se to neděje?? A vůbec: když s tím měli problém, měli to zakázat hned na začátku a ušetřit tím litry krve...!

0 0
možnosti

honzahoff

23. 4. 2010 10:49
Jsem tu zase III :-))

"Voláte po "represích" vůči těm, kteří se snaží něco vybudovat, zaměstnat lidi a mít zajištěný život." /// Důkazy budou? Aspoň jedna citace z programu nebo odkaz na nějaký televizní záznam, anebo tak něco. Kde ČSSD volala po "represích"? Rád budu poučen. (Spíše čekám nějaké vysvětlení, že jsi tím chtěl ve zkratce říci celkový dojem z nějakého návrhu. Pak se třeba i dobereme společného závěru.)

(Mezipoznámka: Neboj, opravdu nehrozí, že bych Paroubka za měsíc volil, jen mě trošku iritují lidé, kteří ho automaticky posílájí k čertu s každým jeho nápadem.)

V dalším díle si posvítím na ten CzechTek :-))

0 0
možnosti

Jakub Kunčický

23. 4. 2010 12:48
Re: Jsem tu zase III :-))

Represi jako pojem jsem použil v kontextu vysokých daní. Pro mě to je represe, trest, za to, že někdo je lepší pracant a dal do toho víc. Takovéto represe jsem měl na mysli :-) mám uvést nějaký další příklad nebo toto postačí??

0 0
možnosti

honzahoff

23. 4. 2010 10:40
Jsem tu zase II :-))

"Slibujete samé nesmysly. Chcete zabránit zvyšování státního dluhu zvyšováním dávek, 13. důchodem a vyššími daněmi. Voláte po "represích" vůči těm, kteří se snaží něco vybudovat, zaměstnat lidi a mít zajištěný život." /// Takže sociální dávky (mimo mateřské) bych nezvyšoval, ale s tím 13. důchodem - největší sviňárna Paroubka je v tom, že jednorázový roční příspěvek 2 400 Kč nazývá 13. důchodem, čímž lidi uvádí v omyl. Ta samotná myšlenka je mi ale sympatická - pokud mají být z dividend ČEZu obnovovány poškozené lesy, proč by z nich nemohli být podporováni důchodci? Kromě toho - nadsazené "tržní" ceny energií, které končí prostřednictvím dividend ve státní kase jsou ve skutečnosti zakuklenou dodatečnou daní, a pokud chce Paroubek ceny regulovat, není to z hlediska svobody spotřebitele žádný posun doleva. Vyšší daně - já fandím spíše nižším daním, člověk sám ví lépe než stát, jak hospodařit. Ale daňová progrese, o které mluví všichni kromě ODS a TOP 09, mi nikterak nevadí.

0 0
možnosti

Jakub Kunčický

23. 4. 2010 12:46
Re: Jsem tu zase II :-))

Proč regulovat ČEZ tímto způsobem? Mnohem více se mi líbí nápad ODS, zavedení vhodné konkurence. Zavedl bych to nejen v oblasti dodávání elektřiny a tepla, ale i dopravy (ČD) apod. Proč by měly mít na některé věci nějaké firmy monopol? Tak to přece fungovat nemá a je to špatně...daňová progrese se mi nelíbí, nevidím důvod, proč by měl někdo dávat víc jen kvůli toho, že tvrději a lépe pracoval a nějakým způsobem si více vydělal. Každý svého štěstí strůjcem jest. Samozřejmě by bylo v pořádku, kdyby přispíval takový člověk více peněz na lidi, co to doopravdy potřebují. Ne na nás na všechny...R^

0 0
možnosti

honzahoff

23. 4. 2010 10:33
Jsem tu zase :-))

Šel jsem dát opožděnou reakci do naší debaty pod minulým článkem, tak jsem i učinil a potom jsem narazil na tohle. Rozeberu to trochu:

"Tento rok, na údajném konci jejich kariéry, završené posledním světovým turné, se zaprodali populistické, polo-komunistické a mocichtivé straně. (ČSSD)" /// Pověz mi, která strana tady není mocichtivá? Snad jenom KSČM, která se spokojí s parlamentními funkcemi a místami ve správních radách. Pro všechny ostatní "opozice není program". Ke cti ODS budiž řečeno, že se dokáže o svou vládu aspoň velkoryse dělit s menšími stranami. Polo-komunismus, to je takový prázdný pojem, ale chápu, co asi chceš říci. V populismu u nás ČSSD určitě vede, zde souhlas.

"Slibujete samé nesmysly. Chcete zabránit zvyšování státního dluhu zvyšováním dávek, 13. důchodem a vyššími daněmi. Voláte po "represích" vůči těm, kteří se snaží něco vybudovat, zaměstnat lidi a mít zajištěný život." /// Sociální dávky nezvyšovat (kromě mateřských), to ostatní mi nevadí. TO BE CONTINUED

0 0
možnosti

Jakub Kunčický

23. 4. 2010 12:42
Re: Jsem tu zase :-))

Politika je o moci a o penězích. Záleží, jakým způsobem chce někdo k těmto penězům přijít a jestli na tom vydělají i jiní lidé, než samotní politici. O tomto podle mě ta politika je (a pokud není, alespoň z části by být měla) :-)

0 0
možnosti

babca

21. 4. 2010 11:50
vidíš a o tom to je

kdybys byl skutečný fanda, tak tam nejdeš. prostě z principu. Abys jim ukázal, že se zaprodanci nechceš mít i přes obdiv ke kapele nic společného. Takhle je to o ničom. A Tlučhuba si bude připisovat bodíky, kolik to přitáhl lidí na mítink socanů. Pivo Vám dá taky asi za 2 kačky. Tak si to užijte. Ale právě proto, pro koho Scorpions budou hrát, ztratili i ty poslední špetky sympatií, které u mne měli.RvRvRv

0 0
možnosti

pá_ja

20. 4. 2010 15:27
Mě to příjde

jako obhajoba  toho, že jdu na koncert, který platí socani z prachů všech , i těch co je nevolili, protože je to ZADARMO jako u Bédi trávníčka! Toť vše!

0 0
možnosti

Jakub Kunčický

20. 4. 2010 13:37
Jdu si poslechnout další album Scorpions

a vám všem přeju příjemný zbytek dne + děkuji za všechny příspěvky do diskuze. Návštěvníkům koncertu přeji skvělý hudební zážitek. Bojovníkům proti mě a mým názorům to nemám za zlé, jsme každý z jiného těsta :-) Mějte se, ukážu se tady večer R^

0 0
možnosti

absolutus

20. 4. 2010 13:29
Beze strachu III

Pánové uberte! Jak zleva tak zprava. A vy bez názorů co jenom plivete na druhé, prosím vydržte to do jiné diskuze. Chlapče, pište dál své názory. A to úplně v klidu a pohodě! Nedejte se odradit. No není to fajn psát svobodně o svých názorech a pocitech?! Věřte nebo ne, ale všem bylo jednou 18 !!! Pište! Čím víc, tím lépe.

Pěkný den.XX

0 0
možnosti

já nic,to oni

20. 4. 2010 13:31
Re: Beze strachu III

nemám tě rád, ale přidávám seR^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti

Dvořáček,Ostrava

20. 4. 2010 13:20
Jo a to jsem ještě zapoměl

na minimálně 2-5 tisíc Poláků, kteří si to nenchají ujít.

0 0
možnosti

Dvořáček,Ostrava

20. 4. 2010 13:17
Já jsem jenom zvědavý,

jak se bude po koncertu, nebo i v jeho průběhu zdůvodňovat organizátorský kolaps, protože jako celoživotní ostravák pamatuju mnoho akcí na nynějším Prokešově nám. Od všech možný manifestací před listopadem po různé kulturní akce. Faktem asi bude, že na Scorpy přijde minimálně 15.tisíc diváků, kteří by ale asi přišli i kdyby to nebylo zadara. Háček je v tom, že na náměstí i s přilehlými ulicemi nevleze více než 20. tisíc lidí. No pomáhej Pánbůh.  

0 0
možnosti

Jakub Kunčický

20. 4. 2010 13:22
Re: Já jsem jenom zvědavý,

Nemám představu, kde je Prokešovo náměstí, Ostravu moc dobře neznám (jsem z Havířova), ale něco málo o organizaci koncertů a takto velkých akcích vím: už teď je jasné, že organizace pořádku, policie v ulicích, místa na parkování, odpadky, stížnosti a podobné věci zaberou další peníze a bude to veliká legrace :-) Pochybuju, že něco uvidím, nebo vůbec uslyším :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1118x
Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.