Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vzpomínky na léto

Venku mrzne až praští, každou chvíli tam je neprostupná mlha nebo mrznoucí déšť. Naši náladu ovlivňuje nedostatek sluníčka a nedostatek pozitivní energie z tepla. Sedl jsem si tedy doma ke svému počítači a ponořil se do myšlenek a představ, jaké to je v létě vlastně super. Nechť Vás tento článek alespoň trošku zahřeje a zlepší Vám o stupínek náladu :-)

ASOCIACE ČÍSLO JEDNA: Prázdniny u moře

Máme desátého července roku 2010, nacházíme se na neznámém ostrově kdesi v Karibiku. Jsou čtyři hodiny odpoledne. Sluníčko stojí vysoko na obloze, je příjemných 32° a nás čeká jedna velká, opravdu hodně dlouhá pláž. Sami si vyberte, jestli bude písková nebo kamínková. Všude se povalují mušle a hvězdice. Krásné blankytné moře odráží všechny sluneční paprsky, až se Vám chce přivírat oči před tou září. Jen nemůžete, protože by jste přišli o ten krásný výhled. Jeho čistota Vás okamžitě dostane do kolen. Na pravo od Vás můžete vidět mořské útesy, doléhá k Vám příjemný zvuk rozbíjejících se vln o jejich stěnu.

Nenajdete zde ani živáčka. Vše patří jen a jen Vám. Za zády se týčí malá bílá vilka přesně dle Vašich představ: s výhledem na moře, plnou ledničkou čerstvých džusů a na večer máte objednán jeden pomalý západ slunce.

Vytáhněte si lehátko, vyberte si vhodnou vzdálenost od moře. Nasaďte si černé brýle proti slunci, druh nechám na Vás. Já zvolím brýle z dražšího sortimentu, jsem na luxusním místě, tak si dopřeju jen to nejlepší :-) Teď už jen poctivě namazat krémem na opalování (ženy si mohou představit pohotového "mazače" dle daných tělesných proporcí a stupni oblečení), rozvalit se a naplno si tento výjev užívat. Konec prázdnin daleko. Jakékoliv další vylepšení nechám na Vás. Vítejte v ráji !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIACE ČÍSLO DVĚ: Na samotě u lesa

Utekli jste do hor, daleko od civilizace. V nose Vás šimrá a příjemně Vám voní nádherný horský vzduch, čistý jako čerstvě vypraná peřina. Sedíte na kraji lesa, schovaní pod korunami jednoho z krajních stromů. Kryje Vás před teplým, letním sluníčkem, které dosahuje teploty 28°. Můžete hodit všechny starosti za hlavu, zima je daleko a všechny Vaše problémy zůstali v místě Vašeho bydliště.

Les je úplně nedotčený lidskou rukou. Všechny stromy stojí rozházené po lesní ploše, převažují stromy listnaté. Jsou to stromy silné a vznešené, můžete až cítit tu energii života, která z nich proudí přímo k Vašemu srdci a uklidněné duši. Sedíte uvolněně na dece libovolné barvy, to nechám na Vás. Teplota je stále poměrně vysoká, to Vás však nemusí trápit: u batohu v trávě leží dvoulitrová PET-láhev s vychlazenou Kofolou (či jiným druhem nápoje). První pomoc na horké dny.

To, co však doopravdy stojí za pozornost, je čistě zelená louka, která se před Vámi prostírá. V dálce tento obraz zakončujou hory s malým údolím. Můžete také vidět nedaleký rybník. Máte-li chuť, zajděte si zaplavat, nic Vám v něm nehrozí, voda je stejně čistá jako vše kolem Vás. Tráva na louce není drsná, dlouhá ani nesvědí. Klidně můžete zahodit deku a až se sluníčko trošku umoudří, lehnout si zde na záda, přibrat k sobě vhodnou společnost a nechat se unášet mořem zelené a velice uklidňující vegetace.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIACE ČÍSLO TŘI: Při pátečním večeru

Máme tady asociaci poslední a mou nejoblíbenější. Už je konec srpna, pátek. Sluníčko ještě neubralo na své síle a pěkně vyhřálo celý kraj. Čeká Vás nádherný západ slunce, kdy sedíte na kopci za vesnicí, popíjíte libovolný druh vína v příjemné společnosti. Vzduchem létá prach příjemné atmosféry a veselé nálady. Těsně před úplným zapadnutím na chvíli celá družina ztichne, než nastanou ty pravé letní červánky a všichni se vydáte na cestu z kopce dolů. Tam už na Vás čeká hostinský, točí pět vychlazených piv a vy usedáte na zahradní lavičky. Večerní zima Vám dnes nehrozí: venku je nejpříjemněji za celý den. V deset hodin večer již svítí všechny pouliční lampy. Vnímáte to teplo? Cítíte tu atmosféru? Léto ještě nekončí, i když je konec srpna, bude pokračovat až do října !!!

Otočte se a prohlédněte si park za Vámi. Ratolesti od klubu přátel, sedícího u vedlejšího stolu, se stále prohánějí kolem pískoviště a po parkových stezkách. Nadšeně skotačí a ruší jinak hlasitý cvrkot všech přítomných cvrčků. Všude kolem Vás je ta oranžová pouliční záře. Není agresivní jako ta velkoměstská, je klidná, živá a Vám se doopravdy zamlouvá.

"Dáte si ještě jedno?", ptá se bodře hostinský a Vy si přejete, ať tento stav nikdy neskončí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tak to je pro dnešek vše. Snad se Vám povedlo na chvíli zapomenout na to hnusné počasí tam venku a těšíte se na prázdniny u moře, klidný pobyt na chatě a večerní procházku do Vaší oblíbené hospůdky :-) Napadla Vás hezčí asociace? Nebojte se podělit s ostatními v diskuzi !!! Nakonec bych chtěl poděkovat strýčkovi Googlovi za rychlé a hezké obrázky i všem, kteří na můj blog zavítají :-)

Přeji hezký den, mějte se fajnově !!! :-)

Autor: Jakub Kunčický | středa 8.12.2010 22:35 | karma článku: 11,26 | přečteno: 1702x
  • Další články autora

Jakub Kunčický

Malá rekonstrukce

Původní název článku zní "Co nás ve škole nenaučí aneb Nejlepší peeling je samolepicí tapetou". Smělý a jednoduchý plán na zkrášlení kuchyně se během pár hodin stává noční můrou. Co se stalo? VŠECHNO!

21.8.2019 v 10:15 | Karma: 13,38 | Přečteno: 322x | Diskuse| Osobní

Jakub Kunčický

Definice dospělosti

Úderem osmnácté jsme zařazeni mezi dospělé jedince. Od tohoto okamžiku jsme zodpovědní pouze za své vlastní činy - ovšem ne každý z nás se k této zodpovědnosti postaví čelem.

17.5.2019 v 10:30 | Karma: 13,31 | Přečteno: 413x | Diskuse| Společnost

Jakub Kunčický

Píšu, tedy jsem!

Velkospotřebitel propisek. Každý prázdný kousek papíru je v nebezpečí. Myšlenky, nápady, iluze, citáty. Blog je jen další z mnoha terapií pro mé splašené, nemocné prsty. Budu psát do poslední chvíle; i na smrtelné posteli.

16.12.2018 v 12:34 | Karma: 10,66 | Přečteno: 227x | Diskuse| Osobní

Jakub Kunčický

O kočkách a lidech

Toto není něžný článek vychvalující kočky až do nebes. Nenajdete zde jejich fotky ani vtipné historky o společném soužití s nimi. Bude to tvrdé. Hodně tvrdé! Kočkomilům vstup zakázán.

9.12.2018 v 13:11 | Karma: 16,36 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jakub Kunčický

Tichá domácnost

Kdykoliv se vrátím z práce domů, nenápadně po mně pokukuje. Jsem z toho lehce nervózní; normálně se mi to totiž nestává. Snažím se ignorovat její smyslný pohled a odcházím do svého pokoje.

2.12.2018 v 8:15 | Karma: 16,45 | Přečteno: 648x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1118x
Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.