Vzorky národa: hokejoví fanoušci

Právě probíhá zimní olympiáda v ruské Soči. To jistě všichni víte. Jako každý "hokejový svátek" se opět nestačím divit, co všechno jsou lidi schopní vypustit z pusy nebo ze svých klávesnicí na toto téma. Rozhodl jsem se jejich chování veřejně zkritizovat v tomto krátkém článku.

Divím se vlastníma očima, nevěřím vlastním uším a nikdy to nemůžu pochopit. Sám jsem naprostý anti-sportovní talent na všechno. Sportu prostě nerozumím a asi ani nikdy rozumět nebudu.
"Tak proč o tom teda píšeš, autore, když o tom nic nevíš?"
Protože mě fascinuje, jaký jsme národ odborníků na všechno. Žijeme v hmyzím světě, kde každý druhý člověk je takový malý Brouk Pytlík. Všechno zná, všemu rozumí, všude byl třikrát a od všeho má klíče. Vemte si třeba hokej. Snad nikde jinde nenajdete tolik perfektních trenérů, komentátorů, skvělých hráčů a sportovců, jako právě v řadách našich hokejových fanoušků! Vše by dělali jinak a 100% správně: toho hokejistu by poslali tam, dalšího tam, toho posledního pitomce a břídila by radši nenechali hrát vůbec. No a ten co je trénuje, ten by měl radši jít vyšívat dečky. Často se diví, jak může v dané situaci udělat tak !HLOUPOU! chybu a nedát GÓL! Absolutním právem sobě vlastním hokejisty kritizují od svých gaučů a ze svých teplých místeček v hospodě. Řvou a primitivně nadávají, když naši hokejisti ten gól nedají, protože oni by to na jejich místě určitě zvládli. Nikdo tomu nerozumí jako oni a když se zkusíte ozvat, vychytáte více útoků na svoji "branku" než Hašek za celou svoji kariéru. Jsem rád, že tihle "odborníci" nemají na naše sportovce téměř vůbec žádný vliv a že o tom můžou vyprávět leda tak svým stejně "nakaženým" kamarádům.
Umíte si vůbec představit, vy odborníci, jaké to je, být na ledě a hrát hokej na tak důležitých turnajích, jako je třeba tento? Bojovat do posledních sil o nějakou tu fajnovou kovovou placku a o odměny z ní plynoucí? Kolik času a síly do toho musíte dát, abyste mohli vůbec na nějaké olympiádě být? Nechte si své povznešené rady a všechny ty blbé kecy, zatněte všechny palce (i ty na nohách) a prostě ty sportovce PODPOŘTE!
I když si tak nakonec říkám, že možná tyhle kompletní analýzy "hospodských odborníků" ke sportu jako takovému patří. Já to nemůžu jako antisportovec vědět - stejně si však myslím, že to je špatné!!! Co si o tom myslíte vy?

Autor: Jakub Kunčický | středa 19.2.2014 8:50 | karma článku: 13,84 | přečteno: 1023x
  • Další články autora

Jakub Kunčický

Malá rekonstrukce

21.8.2019 v 10:15 | Karma: 13,38

Jakub Kunčický

Definice dospělosti

17.5.2019 v 10:30 | Karma: 13,31

Jakub Kunčický

Píšu, tedy jsem!

16.12.2018 v 12:34 | Karma: 10,66

Jakub Kunčický

O kočkách a lidech

9.12.2018 v 13:11 | Karma: 16,36

Jakub Kunčický

Tichá domácnost

2.12.2018 v 8:15 | Karma: 16,45