Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

honzahoff

15. 4. 2010 23:40
Levicové stáří vs. pravicové mládí? Ne tak úplně...

Explicitně to tady nepíšeš, ale zmiňuješ se o prababičce, která nesnáší Paroubka. To není zase až tak překvapivé. Jestli prababička zažila 1. republiku, asi bude mít ke komunistům nevraživost a obecně k levici odstup. Největší sympatizanti KSČ(M) jsou tak z ročníku cca 1925 - dospívání za války, povědomí o mnichovské zradě ze Západu, potom osvobození z Východu a budování nového státu pod taktovkou KSČ. (Pokud sami nebyli obětí, ti to tak samozřejmě neberou.)

Obecná levicovost ročníků nad 50 let věku je dána tím, že pokud někdo do 30 let žije v nesvobodě, už si na nové poměry těžko zvyká. U nás se chodí demonstrovat proti snížení jistot coby pravicové novotě, v Americe proti zvýšení daní coby novotě levicové. Ke většině názorů jsou prostí lidé determinováni.

Stejně tak dvě třetiny všech vajíčkářů a velká část dospívající mládeže nenávidí Paroubka kvůli jakýmsi jeho výrokům v souvislosti s CzechTekem, zatímco opravdové otázky řeší jen robotickou opozicí k Paroubkovi. Mýlím se?

0 0
možnosti
JK

Jakub Kunčický

16. 4. 2010 11:18
Re: Levicové stáří vs. pravicové mládí? Ne tak úplně...

Co se týče té nenávisti k Paroubkovi, není to jen díky CzechTeku...on mi připadá jako naprosto chladná a nebezpečná lidská bytost. Svým populistickým vyjadřováním, neustálým otáčením názorů a tvrzení, i svým vzhledem (za který nemůže, ale i ten je součástí mého názoru na něj) si zasloužil mé nesympatie. CzechTek a to, že nemá smysl pro humor, jsou jen třešničky na dortu mé nesympatie. Navíc pocházím z podnikatelské rodiny a přirozeně tíhnu k pravicovým stranám (pozor, nikoliv k ultrapravicovým!!!). Jak to má u ostatních mladých: asi máte pravdu, je to hlavně kvůli CzechTeku. Zkuste se jich někdy při příležitosti zeptat sám :-) Třeba mě pobavila jeho beseda se studenty, kteří mu tam usínali a on řekl že byli pozorní ;-)

0 0
možnosti
H

honzahoff

14. 4. 2010 17:45
K důchodcům jako takovým

Už jsem tu probíral téma sexu, teď se dostávám k ústřednímu námětu Tvého článku, tj. konfrontace mládež vs. důchodci. Protože jde o téma, kterým jsem se v minulosti již zabýval, můžeš nahlédnout na můj článek ze 2.7.2009 (tam řeším staříky okrajově, zato kriticky tnu do mládeže) a pak na jeden článek z mých starých stránek, kde se tím zabývám přeci jen více http://honzahoff.sweb.cz/pravorodin.htm  

V zásadě musím říci, že ke generaci svých prarodičů (senioři) mám lepší vztah než ke generaci rodičů (dále jen střed). Jestliže po mě vyžaduje "slušnost" (dosadit lze leccos) někdo ze seniorů, dost často je to proto, že ji sám vyznával a vyplatila se jemu i okolí. Naopak zástupci generačního středu vyžadují "slušnost" bez toho aniž by ji žili, nevysloví to, ale myslí si: "Musím kluka nějak vychovat, aby nedopadl jako já." Z hlediska nároků na nás mladé jsou prarodiče "věrohodnější svým životním příkladem" než rodiče. Tak zní moje zkušenost.

0 0
možnosti
JK

Jakub Kunčický

14. 4. 2010 18:03
Re: K důchodcům jako takovým

S tím lepším vztahem to mám podobně: nejen díky rozvrácené rodině, ale taky díky vlastních zkušeností (opět z vlastní rodiny a rodin přátel). Senior má PRÁVO vyžadovat slušnost a já mu ji neupřu, pokud bude on slušný na mě a slušnost si zaslouží. Nesmí to být případ popsaný v mém článku. Jak jsem psal o názoru "chovám se k tobě, jak ty ke mě", který je v mém okolí hluboce zakořeněný a já jej uznávám také. Tvůj střed ztrácí generaci za generací čím dál více respekt i potřebu slušnosti. Mladí jsme hákliví na svou svobodu a na vytváření vlastního života. Tak to prostě je a tak to cítím :-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

14. 4. 2010 7:51
největší legrace je, že celý spor

ukazuje, že ti nejmladší a nejstarší jsou na tom stejně blbě, soutěží o stejné zdroje, o zlevněný jogurt v Kauflandu a místo na sezení ve veřejné dopravě, a dokonce že se tam vyskytují ve stejnou dobu, tedy trpí stejnou nespavostí. A místo toho aby se tito proletáři sjednotili v boji proti výfukářům, tj. těžkooděncům v nablýskáných fárech, tak po sobě poštěkávají. 

To pouštění starších lidí na sezení má dosti racionální důvod, i když obě skupiny ty klouby pobolívají asi stejně. Když při náhlém zabrzdění na mladou slečnu spadne otylý důchodce, tak je to otřesnější zážitek pro obě strany nežli naopak. Navíc takový polámáný důchodce představuje daleko vyšší náklad pro veřejné zdravotní pojištění a při jeho pádu hrozí, že i ti ostatní budou padat jak kuželky.

0 0
možnosti
WTS

William Tecumseh Sherman

14. 4. 2010 14:24
Re: největší legrace je, že celý spor

Jediné, před čímž je třeba spojit, je proti komunistickému hmyzu:-)

0 0
možnosti
DS

Danice

14. 4. 2010 6:03
Pěkné.

Milý Jakube......díkyR^VVV

0 0
možnosti
H

honzahoff

14. 4. 2010 1:08
Zajímavé okno do mladé mysli :-))

Článek mě upřímně zaujal. Takové malinké nahlédnutí do mladé mysli. Budu tuhle diskusi asi sledovat.

Poznámka 1 (další věci až přes den, teď jdu spát) bude k tomu sexíku: K předmanželské zdrženlivosti Tě nenáboženskými argumenty asi úplně nepřesvědčím, ale v 19 letech a při vyznění Tvého textu mám obavu, že jsi k sexu nedozrál ani po stránce suše pragmatické. No, možná Ti křivdím a při otěhotnění by sis svou holku dokázal vzít a nenechat ji tak na holičkách. Zkrátím to odkazem na článek http://www.spolcs.cz/view.php?cisloclanku=2008100004  

Otázky k úvaze:

1) Proč myslíš, že od dob sexuální revoluce tolik stoupl počet neplodných párů? 2) Proč myslíš, že je tolik pohlavních chorob, rozvodů, umělých potratů a dalších negativních jevů. (Já jsem taky z dost nefunkční rodiny, i když stále bydlíme spolu.)

Jan Hoffmann, 24 let, autor blogu http://janhoffmann.blog.idnes.cz   

0 0
možnosti
K

kaktusak

13. 4. 2010 23:27
Vždyť dnešní důchodci byli mladí v 60. letech,

kdy se mravy hodně uvolnily. Takže jakýpak zákaz sexu před svatbou?

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1118x
Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.