Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
T

thufir

8. 6. 2008 15:45
No já bych Ti odpověděl otákou:

Co donutí dospělé lidi namalovat se jako Gene Simmons a vyrazit vlakem přes celou republiku na KISS? Jinými slovy identifikovat se s nechutně vydělávajícím týpkem převlečeným za netopýra?Někdo miluje muziku, někdo zase fotbal a třeba já mám rád rock i fotbal. Ikdyž teď přemýšlím jestli jít na Judas aby mi neutekl nějaký fotbal.

0 0
možnosti
EP

chassis hunter

8. 6. 2008 8:09
o penezich je to u nas...

v Americe si na to vydelaji a to je potom ten rozdil...tam korupce ve sportu neexistuje...Myslenka dobra,ale ponekud zavadejici....;-)

0 0
možnosti
ZT

danny.crims

8. 6. 2008 10:50
Re: o penezich je to u nas...

n-e-x-i-s-t-u-j-e;-D;-D;-D hmmm, obdivuhodný idealismus! Je pravda - asi to není tak brutální a provařené jako v našich podmínkách, ale takovýhle absolutní názor snad nemyslíte vážně?

0 0
možnosti
R

reddmaniak

8. 6. 2008 1:12
pasivní sport

čím to je, že mnoho lidí rádo sleduje sport? zdánlivě banální otázka, ale odpověď není jednoduchá, směřuje do oblasti principů lidské psychiky..

sledování zřejmě nepůsobí na každého stejně, lidé jsou přirození pozorovatelé, rádi sledují a analyzují jednání druhých aniž by přitom sami museli nosit kůži na trh(je to do jisté míry společné všem lidem), identifikace s týmem - lidé prožívají část pozitivních nebo negativních emocí "svého týmu",  je to také o identifikaci s nějakou sociální skupinou(kamarádi v hospodě, kolegové v práci,národní patriotismus,...), výsledky sledují i lidé, které např. fotbal jako takový nezajímá, protože je to společenské téma,.. pro někoho je to koníček ve spojení se sázením, vzrušení spojené s náhodným výsledkem...

.

no a někdo je zkrátka pasivní konzument čehokoli co se mu předloží, a kdyby byly v televizi závody v pojídání sloních hoven, koukal by se i na ně ;-D

0 0
možnosti
M

iceman66

23. 7. 2008 22:34
Re: pasivní sport

se vsemi tvymi body souhlasim, ale zkus se zamyslet, proc ti lidi vlastne chodi na ty zapasy, proc ti lidi chodi do te hospody, proc se o to vubec zajimaji? Ti co chodi do sazkovych kancelari, maji ucite jen jedinou vec, tvrde na tom vydelat, ale co ti v hospodach, na stadionech, pri mistrovstvi na ruznych namestich pred velkoplosnou projekci? To jsou lide, kteri se sportem bavi, kteri o nem radi diskutuji a kteri diky nemu radi poznavaji nove lidi. Nerikam ze vsichni jsou svati a berou treba sport jako zaminku, napr nekteri panove, nebo take znami "chuligani" (banikovci, spartani, brnaci aj.), kteri chodi na fotbal jen proto, aby vyprovokovali nejakou rvacku. Ja osobne sport mam rad, ale to co predvadeji nekteri fanousci je zbytecne. A kdyz se podivam na kolobeh penez, ktery se toci ve vetsine sportu(a je to i hudba, co si budeme nalhavat), hlavne tedy v hokeji a fotbalu, tak mi je z toho spatne. Nezbyva mi nic jineho nez se divat na zkorupovany fotbal, popr. hokej nebo tenis.

0 0
možnosti
M

mi..

8. 6. 2008 0:28
to je jednoduchy

tyhle akce jsou tak popularni, stejne jako ty samotny sporty, protoze to je v tyhle kulture prijatelny zpusob pro muze, jak se emocionalne vyjadrit a vyradit (coz teda neni zcela svevolna volba, spis zaroven pricina a nasledek). no a protoze v tyhle patriarchalni spolecnosti cenime to, co  je takzvane tradicne muzsky, protoze mame vsichni vymyty mozky a nejsme si toho vedomi, tak proto jsou tyhle sportovni akce tak veliky.

0 0
možnosti
M

mi..

8. 6. 2008 0:32
tak napriklad...

vareni... dokud to byla typicky zenska zalezitost, tak to bylo k posmechu... a bylo to povazovany jako blba aktivita a ne umeni...  v momente, kdy se v tom zacnou angazovat chlapi, i.e. jamie oliver, gordon ramsay atd atd... tak se to vareni stane popularni a cool zalezitost a ted kazdej chlap vari a vari rad......  je to tak.

0 0
možnosti
VH

vasekpasek

8. 6. 2008 0:11
Nesouhlasím

Nesouhlasím, přesto posílám karmu. A to za docela dobře napsaný článek s poměrně slušným zamyšlením. Já osobně mám sport rád, velice rád ho sleduji a ještě raději provozuji. S čím se neztotožňuji v článku, to je především zmínka o penězích. Je spousta lidských činností, ve kterých se točí spousta peněz, o kterých by se dalo s klidem říct, že se mohou investovat někde úplně jinde. A je to tak v pořádku. Ty peníze se totiž neberou jen tak, nýbrž ze zájmu lidí. Pokud je poptávka, kterou uspokojuje nabídka, je to prostě v pořádku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1118x
Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.