Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hra na "pluskovanou"

Jeden z našich drahých domovů pro nás aktivně píšící blogery, milý iDnes, zavedl téměř před měsícem povinnost uvádět v diskuzích své pravé jméno místo tolik charakteristického nicku. Dal nám také možnost hrát si na "pluskovanou". Jak se tato hra vlastně hraje?

"Hmm, hmm (click), hmm, jo, tohle je dobrý názor! (click), taková blbost (click), ty jsi snad spadl z jahody, ne? (click) ..."

!!! Ano, hraji pluskovanou !!!

Velice zábavné, vážně. Není nad to pořádně si po ránu zaklikat na plusy a mínusy zcela anonymně. Ani nepotřebuji složitě dávat dohromady svůj vlastní názor a velice hodnotným příspěvkem diskuzi obohatit. Dost ironie, Jakube. Radši, ať někteří lidé klikají na bezvýznamná znaménka, než aby prezentovali některé své úžasné názory světu. To se iDnesu opravdu povedlo. Také mě fascinují autoři, kteří si v diskuzích permanentně stěžují na velký počet mínusů u svých příspěvků nenesoucích vůbec žádné stopy sebereflexe. Tedy i já si to mínus kliknu se zlomyslnou radostí. Jednou jsem byl také svědkem zcela falešného "umínuskování" názorů zcela racionálních. Příspěvek měl hlavu i patu, dokonalé argumentace i čistý pravopis. Hold, za pravdu se i dnes stále střílí: levněji a pomocí mínusů.

Nedá mi to a za každou cenu si tuto hru zkouším přenést na různých příkladech do našeho obyčejného života mimo virtuální realitu. Než mě někdo obviní, že to beru moc vážně a dá mi nějaké to mínus, předem varuji: pouze si z toho dělám legraci. Jak by náš život vypadal v podrůčí plusů a mínusů? Uvedu Vám malý příkladový příběh.

 

Pátek. Budík zvoní v šest hodin ráno. Vstávej, ospalče, jdeme do školy. Mínus. Click. Dobrou noc.

O dvě hodiny později přichází jeden z rodičů, jdeš pozdě, vypadni z té postele a val do školy. Nekompromisně. Jejich plus je mnohem silnější než ospalcovo mínus, tedy vítězí a mladík s neochotou sobě vlastní skutečně vstává. U ranní kávy slyší v televizi zcela nedůležitou informaci: současný ministr financí dostal za své krátké funkční období 20.000 mínusů od svých voličů a je mu odebrána funkce. Stejně jako pěti dalším poslancům této vlády. Další zpráva ze světa politiky: Avatar vede o 120 plusů před Knížetem. Bravo.

Na cestě do školy policisté vyšetřují závažnou dopravní nehodu: dávají dohromady plusy svědků, kdo ji vlastně zavinil. Ve škole se probírají dějiny starověkého Říma, tehdy gladiátoři umírali pod tíhou mínusů od svých diváků. Později o přestávce potkává svou holku: je v poslední době nějaká divná, od okolí dostala pět mínusů a on si už konečně musí odpoledne vzít svůj seznam. Jednu velkou A4 rozdělenou na dvě poloviny, jednu označenou plusem a druhou mínusem. Je třeba si konečně udělat v těch holkách pořádek.  Naštěstí při odpoledním vyučování dostala ta otravná matikářka poslední zbývající plus a odchází učit na vysokou školu. Dobře jí tak.

Doma našeho muže čeká sport, již od dávných věků hodnocený nikoliv dle skóre, nýbrž dle efektivity pro laické oko nadšenců. Samozřejmě zasypán pořádnou dávkou plusů. Večer odchází na poslední koncert slavné popové kapely, která dnes končí kariéru: shodou náhod jí chyběl poslední mínus. Držela se zuby nehty dva roky. Poté zradil vlastní manažer. Měl dost těch braků, které neměli žádnou muzikantskou hodnotu a akorát říkaly lidem, co má "být dobré", přitom nebylo dobré vůbec. Ostatně jako 90% kapel a rádobyzpěváků českého šoubyz(h)nisu. O půlnoci usíná s dobrým pocitem: hlasování o třech víkendových dnech je stále velice napjaté. V noci se mu zdá o tom, jak obrovské plus velkým kladivem rozmlátí malé a zcela bezvýznamné mínus. Ze spánku se usměje a spí dále.

 

 

Brrrr, to je děsivá představa! Jdi už, autore, je třeba jít spát. Ráno nebudeš mít možnost dát svému budíku mínus. Mějte se a pluskujte nejen na iDnes, ale hlavně v reálném životě. Plusům zdar !!!

Autor: Jakub Kunčický | úterý 27.11.2012 22:08 | karma článku: 10,93 | přečteno: 716x
  • Další články autora

Jakub Kunčický

Malá rekonstrukce

Původní název článku zní "Co nás ve škole nenaučí aneb Nejlepší peeling je samolepicí tapetou". Smělý a jednoduchý plán na zkrášlení kuchyně se během pár hodin stává noční můrou. Co se stalo? VŠECHNO!

21.8.2019 v 10:15 | Karma: 13,38 | Přečteno: 322x | Diskuse| Osobní

Jakub Kunčický

Definice dospělosti

Úderem osmnácté jsme zařazeni mezi dospělé jedince. Od tohoto okamžiku jsme zodpovědní pouze za své vlastní činy - ovšem ne každý z nás se k této zodpovědnosti postaví čelem.

17.5.2019 v 10:30 | Karma: 13,31 | Přečteno: 413x | Diskuse| Společnost

Jakub Kunčický

Píšu, tedy jsem!

Velkospotřebitel propisek. Každý prázdný kousek papíru je v nebezpečí. Myšlenky, nápady, iluze, citáty. Blog je jen další z mnoha terapií pro mé splašené, nemocné prsty. Budu psát do poslední chvíle; i na smrtelné posteli.

16.12.2018 v 12:34 | Karma: 10,66 | Přečteno: 227x | Diskuse| Osobní

Jakub Kunčický

O kočkách a lidech

Toto není něžný článek vychvalující kočky až do nebes. Nenajdete zde jejich fotky ani vtipné historky o společném soužití s nimi. Bude to tvrdé. Hodně tvrdé! Kočkomilům vstup zakázán.

9.12.2018 v 13:11 | Karma: 16,36 | Přečteno: 555x | Diskuse| Společnost

Jakub Kunčický

Tichá domácnost

Kdykoliv se vrátím z práce domů, nenápadně po mně pokukuje. Jsem z toho lehce nervózní; normálně se mi to totiž nestává. Snažím se ignorovat její smyslný pohled a odcházím do svého pokoje.

2.12.2018 v 8:15 | Karma: 16,45 | Přečteno: 648x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

SPOLU paroduje heslo ANO a spojuje ho s Ruskem, premiér Fiala to hájí

2. května 2024  10:56,  aktualizováno  17:53

V kampani před volbami do Evropského parlamentu vsadila koalice SPOLU i na antikampaň. Na sociální...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  17:45

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Kalifornská policie vtrhla na univerzitu, pozatýkala propalestinské studenty

2. května 2024  8:11,  aktualizováno  17:41

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:35

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1118x
Jsem obyčejný kluk, který by bez své práce, elektrické kytary (drahá Eleanor), klávesnice a skleničky dobře vychlazeného Jägermeistera nedal ani ránu. Miluji kritiku všeho, co dělám, proto doufám, že se mi dostane hodně kritiky i ohledně mých článků.