Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Normálně jsem proti všem dotacím typu "pastelkovného".

Ale tablety ve školství, podobně jako internet v běžném životě, jsou tak zásadní pomůckou, která rozevírá nůžky mezi těmi, kdo k ní mají přístup a kdo ne...že v rámci "rovných šancí" (což by měl být základ školského systému)  je potřeba zajistit přístup k tabletu každému školákovi. 

Netvrdím, že musí být zadarmo...ale měly by být dostupné každému.

0 0
možnosti
TT

Když už je článek o vzdělání, neodpustím si upozornit na chybu velmi častou, jako by jsme ji kopíroval jeden od druhého, aby jsme vypadali vzdělaní. Neexistující "a nebo" se stalo velice rozšířeným fenoménem, stejně jako ta moje chyba pro pobavení.

Jenom aby jste věděla. ;-)

0 0
možnosti
RC

Kdyz uz, tak tablet nakoupeny v takovem objemu je tak za 1000.

Takze naklad na jeden rocnik ZS je cca 100 milionu. Vzhledem k castkam, ktere se na MSMT provari za zbytecnosti (napriklad dotace Velke cene Brno) je to akceptovatelna castka.

A co se tyka ucitelu - proste dostanou za ukol se to naucit. Kdo neumi s IT technikou, nebude moci na kariernim zebricku vyse. Napdlo snad nekoho, ze by protestoval proti tomu, ze by jazykaci nemohli pouzivat audiotechniku, pripadne i videotechniku na pousteni filmu?

0 1
možnosti
JK

Dobrý kantor naučí s papírem a tužkou, špatnému nepomůže ani deset tabletů.

5 0
možnosti

Podobně argumentovali Komenskému, co je to za nesmysl ta škola hrou...

0 1
možnosti
IM

I95v74o 47M73i32l72d89a

5. 5. 2015 8:01

jedna otázka - a zásadní - v článku jsem ji asi přehlédl, stejně jako ve včerejší stati od V.K.ml. : UMĚLI BY S TĚMI TABLETY ( třeba starými vergly ) ZACHÁZET A PRACOVAT UČITELKY A UČITELÉ?

dle mého mínění a dle mých zkušeností by bylo dobrých 90% kantorů základních a středních škol bezradných!!!

...kolik legrace asi zažívají studentíci gymnázia, když profesorce informatiky zamknou obrazovku a ona si na pomoc zavolá školníka - vysloužilého havíře..?

1 0
možnosti
ND

Možná  se dříve rodiče bouřili proti sesšitům a tužkám, copak nestačily tabulky s křídou a houbičky?

0 1
možnosti
KS

Když se do škol nakoupí tablety, tak za dva roky to budou staré a nepoužitelné střepy. Pamatujete slavný Internet do škol? Dodnes se na mnoha školách učí na dnes už deset let strých počítačích s operačním systémem windows 2000. Stejně by to dopadlo s tablety.

3 0
možnosti
Foto

Nebudou za dva roky staré, ale za měsíc rozbité.

4 1
možnosti
AP

ve skole by se melo ditko naucit psat rukou, pocitat na papire, cist z knihy a az to vsechno bude zvladat, klidne at si donese tablet, pise do nej, pocita na nem, cte z neho, ale za penize rodicu :-)

0 0
možnosti

Tablety do škol A pro každé dítě.

Semselek, že je to nějaká nová dealerská akce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Absolventka Pedagogické fakulty OU a certifikovaná koučka. Vždy pracovala s lidmi - ať už s dospělými během svého managerského působení ve výzkumné agentuře a nebo s dětmi jako učitelka základní školy. V současné době se věnuje své poradenské praxi (učení, rodičovství, výchova, kariérní a osobnostní růst, vztahy, komunikace), působí také jako firemní kouč. Autorsky přispívá do Rodiny a školy a odborně spolupracuje s redakcí časopisu Maminka.

web: http://www.koucink-uceni-seberozvoj.cz

Seznam rubrik