Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

viveka

12. 8. 2011 10:39
Zpráva z místa

"Zprávy z místa: přestože správa NP oznámila, že skončila s kácením, na místě se vesele kácí dál. Dřevorubci v menších skupinkách se snaží kácet tak, aby nebyli vidět (ale padající stromy slyšet je). Jakmile hlídka přijde blíž, dělají, jako že nic a že "jenom odkorňují". Hlídky dokonce potkávají lesníky, kteří vesele označují další stromy na kácení. Tak asi tak to vypadá, když Stráský řekne, že se nekácí. Blokáda nekončí, ba naopak. Jestli můžete, přijdeďte prosím."

0 0
možnosti

laik-Robert

9. 8. 2011 15:25
Jiří děkuji a souhlasím

Jiří, velmi moc děkuji. A děkuji také všem (Alešovi, Edovi, Jirkovi, Erosovi, Aničce a mnohým dalším), kteří se svým postojem na Ztraceném, Ptačím potoce (nádrži) i jinde snaží ukázat, že to lze v naší „vyspělé“ společnosti dělat i jinak. Děkuji tobě a dalším feťákům a smažkám, které mohu často zvát svými přáteli za to, že snad i moje děti budou moci jednou obdivovat to, co jejich otec. Pro lidi neznalé osoby autorovi doporučuji http://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Kulich.

Všem proto vřele doporučuji vzít si na záda batoh, týden jít pomalu šumavskou přírodou po těch nejdrobnějších stezkách, spát pod volnou oblohou, pít vodu z potoka, jíst jen málo a vařit jen na liháčku a pak pojďme veřejně diskutovat, jak budeme v NP hospodařit. Nesouhlasím se stávajícím navrženým managementem v NP a proto ještě jednou děkuji i za svoje děti Vám všem zúčastněným. Mimochodem jsem ze Šumavy a moje rodina též. Krásný zbytek dne. J

1 0
možnosti

antizelenka

10. 8. 2011 21:47
Re: Jiří děkuji a souhlasím

vzít si na záda batoh, jít po těch nejdrobnějších stezkách, spát pod volnou oblohou........................ strašně rád bych to opět na Šumavě dělal, ale ekologové a správa parku to zakázali a tvrdě to pokutují ...;-(

p.S. bohužel nejsem ani ekologický aktivista, ani nemám průkazku "vědce" tak mám smůlu

0 0
možnosti

_-1-_

9. 8. 2011 9:49
Malý technický dotaz ...........

Jaký je rozdíl mezi tím, že se

1. Stromy napadené kůrovcem porazí, oloupe se kůra plná kůrovce a .............................................................stromy na zemi shnijí.

2. Stromy napadené kůrovcem neporazí, kůrovec se rozmnoží (napadne další stromy), stromy uschnou, spadnou a na zemi shnijí

0 0
možnosti

Smradlavej čmoud z komína

30. 8. 2011 0:55
Re: Malý technický dotaz ...........

asi takový rozdíl, jako když vás

1. zastřelím hned

2. nechám zemřít přirozeně

to je BEZzásahovost

0 0
možnosti

Astaroth

9. 8. 2011 9:27
Vyborny clanek

R^

1 0
možnosti

Lucie Paceltová

9. 8. 2011 8:05
Perfektně napsané!!!

Paráda, jen tak dál. Taky dnes budu psát blog - spojme síly všichni, kdo můžeme...

1 0
možnosti

SID09

11. 8. 2011 18:21
Re: Perfektně napsané!!!

Je do nich Lucko a řež a nešetři je  ;-D!!

0 0
možnosti

sir Humprey V.

7. 8. 2011 18:54
Konec civilizace začíná s nerespektováním demokratického

práva.

Tví kámoši by se měli chytit za nos, milá Viveko

0 0
možnosti

viveka

7. 8. 2011 20:25
Re: Konec civilizace začíná s nerespektováním demokratického

Já s kácečema, kteří nerespektují zákon, nekamarádím.

0 0
možnosti

SID09

7. 8. 2011 14:57
Vašnosti

a jak se daří  vašemu Krkonošskýmu nadačnímu fondu - IČO: 64203476 ? v jeho hlavní náplni Člověk a biosféra ?Výsledky se dostavily ? ;-)?

0 0
možnosti

habr

7. 8. 2011 14:09
Kníže v jiném článku na iDnes

to řekl zřetelně.

Byla chyba, že za Bursíka se nezlikvidovala kalamita po vichřici Kyrrill. A že ve svém lese nechá kůrovce okamžitě pokácet. A to je bývalý "zelený".

A mimochodem - nejedná se o běžnou populaci kůrovce se kterou si zdravý les poradí, ale i mimořádně silné přemnožení.

A je jen na každém, zda se přikloní zda nechat kůrovce nadále se přemnožovat až do doby kdy v bezzásahových zónách sežere všechny pro něj vhodné stromy, a okolo těch zón vzniknou prenventivní ochranná pásma o plochách v rovině desítek km2, a nebo si řekne - pokusných ploch na Šumavě je dost, zastavme kůrovce ať přestane dál likvidovat toho příjemné pohoří. A sledujme jeho další vývoj jak se budou napravovat přirozené mechanismy na Šumavě.

Nezbavme se jedineční příležitosti sledování proměny lesa jen na základě přírodních procesů v poměru procesům při vložení - dotace nějaké lidské energie do tohoto procesu.

0 0
možnosti

qendorf

7. 8. 2011 13:12
Stromy vs. lidi

Blázni les se obnoví za 10 let. Ne do původní podoby, ale do podoby lesa ve kterém budou stromy vysoké 10 a více metrů. (Samozřejmě v místech okolo Luzného, Malé Velké Mokrůvky kde napadl stromy jako první (cca 1998-2000). Tam kde stromy teprve kůrovec napadá dnes to bude trvat déle, cca 20let). Celkový proces (Sežrání stromů, usychání, jejich pád a znovuvytvoření lesa tedy trvá 20-30 let.) Ono v zimě to vypadá nepříjemně, ale v létě i dneska už jsou místa, kde les začíná znovu růst.

Ale berte to tak. Je to přírodní rezervace Do klasického lesa můžete kdykoliv za humny, do krásného lesa můžete cestovat po internetu nebo koukat na fotky, ale prales musíte nechat žít svým vlastním životem. Mění se, přetváří se... takový je život a stromy nejsou tráva. Pila je pořeže do minuty, ale rostou desítky let!! A taky stárnou! Můžete si nadávat, že jste se narodili ve špatnou chvíli, ale můžete se naopak radovat, že celý tenhle proces zažijete.

0 0
možnosti

qendorf

7. 8. 2011 13:14
Re: Stromy vs. lidi

Ještě dodatek. Tam kde se vykácí stromy, je třeba vysadit nové :) A ani ty nové tam nebudou hned. Zase to bude trvat cca 15let. Takže o co jde?:) Stromy jsou jen stromy

0 0
možnosti

ftdolton

7. 8. 2011 12:31
Mnoooo,

na nepřesnosti (jistě neúmyslné a nechtěné) v textu Vás již někteří upozornili.

Jen jednu malou připomínku. Včera jsem ve zprávách jedné (myslím komerční) TV stanice zahlédl kratičký dokument - záznam z místa střetu, pořízený jedním z aktivistů a dokumentující "brutalitu policie". Můj dojem je jednoznačný: zúčastnění ekologové používají stejné metody (provokace - dokumentace - medializace), jako pověstná, dnes už na politickém smetišti se nacházející, Kačka JauJau Biomasa.

Vy opravdu věříte, že je správné na přímou a výslovnou výzvu PČR klást odpor? Vy si opravdu myslíte, že PČR nesmí zasahovat proti někomu, komu je méně než 18 let? Vy si opravdu myslíte, že takovéto otevřené pohrdání právními předpisy ČR je "poklidná občanské neposlušnost"?

A na závěr, pane vysokoškolský pedagogu, opravdu považujete za správné učit mládež a manipulovat ji k takto "mravným" metodám?

2 0
možnosti

SID09

11. 8. 2011 18:24
Re: Mnoooo,

Jestli bude takováto zima a bude pršet, tak ty malý potvory pochcípají samy a nebude proti čemu protestovat. !!;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1578x
ředitel Střediska ekologické výchovy SEVER, biolog a pedagog (PedF UK), radní a zastupitel v Horním Maršově

Seznam rubrik