Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IM

I53v20a50n 25M96i77n65á49ř

3. 8. 2018 10:01

Podle autorky, Okamura pro muslimskou migraci nenachází řešení a honí pouze politické body. Jaké řešení by však měl nacházet ? Jediným řešením je - nepřipustit šíření islámu v této zemi. Následky by byly nevratné.

0 0
možnosti
Foto

Možná se pletu, ale chybí mi metodická řešení.

Můžete nejen mě prosím podrobněji a srozumitelně popsat to, jak si Tomio Okamura představujete řešení migrační krize? Ne v hodnotách, ale v konkréních metodických krocích

a) našeho jednání o Dublinu IV - okomentuje konkrétní body, které znáte

c) v rámci vědomí, že multikulti i při všech snahách nefunguje a v rámci toho Ženevské konvence v rámci dětí?

d) jak moc kazí duši automatický nárok na něco (potřebě se pohnout rozumím, zvláště při propagandě)?

e) Jak by řešil otázku moře a toho, že pokud by bylo efektivní rychlé azylové řízení, tak zpětné vyloďování? Do kdy a jak jednat se severoafrickými zeměmi?

f) Pokud by se podařila dohoda se severoafrickými zeměmi, byly tam tábory (námi i jimi placené a to jen dočasné před relokací zpět do země původu), tak pokud by nechtěli někteří migranti vystoupit z lodi, co by dělal?

h) jakékoliv jiné ale zcela metodické, nikoliv úvahové komentáře.

1 0
možnosti

Pro autorku mimo diskusi:

Doporučji přečíst:

Zdravotnický Titanic klesá ke dnu a politici stále tančí valčík...

https://kutacova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672894

0 0
možnosti
JL

Ještě něco: "projevy xenofobie bolí". Prosím vás, v reálném životě toho moc nenajdete - byl jsem nedávno v Praze v hospodě, na zahrádce, přišla běloška s malou černošskou holčičkou, která pobíhala sem tam a žádných projevů xenofobie jsem si nevšiml. Nikdo si jí nevšímal....Lidi totiž nezajímají cizinci, pokud neotravují. Procházel jsem Prahou hodiny, všude samý turista, Japonec, Číňan, Italové a bůhvíkdo i pár černochů jsem zaznamenal, ale v centru Prahy to nikoho nezajímá. Xenofobie je politické rétorické cvičení. A pokud někdo argumentuje tím, že Češi jsou rasisti, přečtěte si, jak to vypadá v Africe, od lidí, kteří to tam znají. Nedávno jsem náhodou četl dva blogy: Afričanka strčila dítě pod auto, řízené bělochy, okamžitě se srotil dav černých a matka s křikem žádala odškodnění!! Dítěti se ale nic nestalo, protožee řidič včas zastavil...Tak na to pozor, manýry Afriky sem dorazí, a pak se budete divit. Další blog: JAR - chcete být v noci v bezpečí ve městě? No problem: Postavte si kolem domu vysokou zeď 2,5 metru aspoň nebo si kupte smečku psů, zařiďte si alarm, dráty s elektřickým napětím, nakupte zbraně a v noci doufejte, že přežijete. ;-D Značka: V Africe za všechno mohou běloši. - to je od té blogerky, co tam žila. Představa, že sem přicházejí nějaká neviňátka, je směšná.

8 0
možnosti
Foto

Ten, kdo ví, kam jde a jde za kulturou, tak to je v pohodě. Ale těch je tak málo...jinak ohledně Prahy mám stejné pozorování. Dokonce v Šárce se dneska koupala holčička v hábitu (matka seděla na břehu, byla jsem ráda, že jsem svobodomyslnější) a také žádné projevy nevraživosti. Kdyby jich bylo povícero, asi by to hygiena bazénu neutáhla, ale jedna holčička se ztratila. Jinak Afrika jsou stále divoši...sice civilizovanější, ale kromě výjimek studujících v zahraničí jsou to prostě divoši.

0 0
možnosti
JL

Ta otázka "Viděli jste v Čechách nějaké uprchlíky" je ta nejloupější, s prominutím, kterou lidé opakují pořád dokola jako kolovrátek. (Včera ji položila premiérovi mederátorka U+K) . Vždyť o to právě jde, že tu nejsou a ať si zůstanou tam, kde jsou. Nejprve byli migranti spojeni s velkým výdajem ekonimických prostředků a současně s bezpečnostním rizikem - jeden teror střídal druhý - teroristi zdá se byli vyhubeni nebo čekají, ale to neznamená, že hra skončila. Například seriál AFRIKA SE STĚHUJE DO EVROPY je nekonečný. Evropu bnude stát mnoho pěněz. Argument, že je potřeba omladit Evropu, je v tomto směru hodně riskantní. Rétorická hra se hraje taky s pojmem "uprchlík", bylo by vhodnější říkat MIGRANT, to víc odpovídá realitě.

4 0
možnosti
Foto

Je to tak. Jde jen o to držet si své hranice a nevytvářet xenofobii vůči černochům a asiatům, kteří tu žijí. Sice v turistické Praze to tak není, ale reakce některých lidí potom v soužití či na méně frekventované ulici apod. jsou někdy zbytečné. Proto je dobré si uvědomit situaci, že se vlastně v posledních desítkách let u nás v této oblasti nezměnila. Mám totiž i kamarády (a ti i další), kteří tu jsou dlouho a projevy rasismu je zasahují.

0 0
možnosti
Foto

Paní Kulhavá, vidím, že jste napsala další blog s obhajobou nadávky, kterou jste použila ale neotevřela jste diskuzi. Nevím, proč se vymezujete zrovna proti Okamurovi, když je víc problematických politiků. Přiznám se, že politickou scénu tolik nesleduju a politiky neznám, tak jako vy ale protože jsem žila v zahraničí, tak jsem měla možnost vidět, jak se tam společnost mění s příchodem migrantů, zvláště islámského vyznání ještě před vypuknutí migrantské krize. Pokud si pamatuju, tak jediný Okamura upozorňoval na tyhle problémy, zatímco ostatní vítali a když ty ostatní teď vidí, že z toho můžou vytřískat politické body, tak vítat přestali ale Okamura je pořád populista.

2 0
možnosti
Foto

Paní Brehtová, to je těžké. Pokud byste četla článek pozorně, zjistila byste, že slovo Pitomio neobhajuji, jen vysvětluji a dávám do kontextu. Naopak nakonec to slovo pohřbívám do koše. A proti výraznější politice Tomia Okamury se také nevymezuji. Já už nevím, jak to napsat...dokonce v článku i píšu, že těžko domyslíme, kdo je pro jaký vývoj jak důležitý...to na co upozorňuji, že je třeba dát pozor, jsou motivy chování a v tom přeji Tomiu Okamurovi co nejčistší cestu. Vždyť to není tak složitý článek...

0 0
možnosti
VH

S učením jazyků je to těžké, někdo talent má, někdo ne, někdo si najde systém, jak se jazyk naučit.

Kamarád Laosan mluvil hodně dobře česky už po dvou letech, když jsem se ho ptal, jak se poměrně těžkou řeč naučil, odpověděl, že pro něj, narozdíl od angličtiny, čeština těžká není, protože se všechno čte tak, jak se napíše.

Takže si vzal českou knížku, slovník a učil se.

Ale třeba kolegyně z Thajska, která zde žije 8 let, umí sotva pozdravit.

Imigrace lidí, kteří přijedou legálně, mají zde zajištěné zaměstnání a odvádějí peníze do systému, je prospěšná.

Když se rozhodne půlka obyvatel Afriky a západní Asie, že se ilegálně přestěhuje do EU, aniž by tito lidé měli co nabídnout, je to průšvih, zavánějící invazí.

Tomu je třeba zabránit

Když ČR a další země bývalého východního bloku vstupovaly do Schengenu, každou chvíli zde byly kontroly ze "starých" zemí, jak máme zabezpečenou vnější hranici.

U nás šlo naštěstí jen o mezinárodní letiště, ale třeba Slováci si to díky hranici s Ukrajinou celkem vyžrali, od těch důležitých panáků mj. z Řecka a Itálie, tedy států, které ochranu vnější hranice schengenského prostoru nezvládají, možná ani nechtějí zvládat, ačkoli na ní dostávají peníze z EU.

Místo toho, aby dělaly to, k čemu se zavázaly, hledají tyto státy řešení svého selhání v tom, že se ostatní státy podělí o zločince, kteří se do EU dostali díky laxnosti při ochraně vnějších hranic.

13 0
možnosti
Foto

Vlastně píšeme totéž...toto je jasné...to, co se řeší, jsou Ženevské konvence a jak to udělat, aby do Evropy nejezdily lodě, jak je vylodit zpět i bez táborů do zemí, které je nechtějí (problém je i v tom, že řada z nich je z vnitrozemí) a jak to nechat celé na Africe bez konfliktu (jak moc velkého). Zde je třeba konkrétních metodickým postupů - sem s nimi V

1 1
možnosti
FN

Máte to trochu domotané... Za to, jak dopadly volby, nemohou voliči, za to mohou politické strany, které nenabízejí to,co voliči chtějí... V minulosti, vždy když volič žádal změnu, dostalo se mu zmršené politiky... Ať už to byli Zelení, nebo Věci veřejné.. Pokud nemáte krátkou paměť, tak právě tyto strany měly být alternativou proti tehdy zprofanovaným politickým stranám - ČSSD, KDU-ČSL, ODS... To ještě Babiš nebyl a už byla v české politice korupce a špína... Lidé neměli koho jiného volit, tak volili alternativu, stejně jako nyní... Voliči Zelených šli zřejmě do Pirátů, a ze všech ostatních stran odebralo ANO.

To, že Babiš, který vzal v DEMOKRATICKÝCH volbách hlasy stranám, označujícím se přívlastkem "demokratické", teď ty údajně demokratické strany nemohou strávit, a proto se snaží označovat ostatní za nedemokratické... Ale v čem jsou ostatní v rozporu s demokracií? Proč si ODS myslí, že je demokratičtější než ANO? Možná si vzpomenete, že ještě nedávno řídila zemi milenka předsedy ODS, a celá demokratická ODS to dlouhé měsíce trpěla. A když už zasáhla policie, tak žádná reflexe. Možná si vzpomenete na křišťálově čistého předsedu ČSSD.

Demokracie je o tom, že stát řídí zástupci většinového názoru.... Ti, co teď demonstrují proti vládě, vyjadřují demokraticky svůj názor, ale to je vše,co mohou dělat, Pokud se totiž opravdu opírají o demokracii, tak musí spolknout to, že jejjich názor nesdílí voliči.

8 2
možnosti
Foto

R^ Pane Nováčku, částečně s Vámi souhlasím a toto je ta druhá polovina mince - to je to, co se také dělo a kde se dají vnímat další souvislosti. Samozřejmě to vím a v několika mých článcích se to objevuje. Ale do jednoho článku se nedá vměstnat vše. To, čím se zabývá tento článek je ZKUŠENOST LIDÍ I KDYBY BYLY STRANY MILIÓNOVÉ - tendence hledat snazší řešení (populismus) je do jisté míry pro Čechy typická. Kromě toho, že to zasahuje v této době i část západního světa (o tom později). Článek má za úkol nastavit zrcadlo a hledat řešení mimo to, kde můžeme fňukat, že něco udělaly politické strany špatně.

1 0
možnosti
Foto

Já ten blog nechápu.

1 2
možnosti
MV

M51i10l34a44n 56V12i23k

29. 7. 2018 19:53

Já nechápu autorku.

0 2
možnosti
MV

M62i80l55a42n 86V44i12k

29. 7. 2018 19:27

Škoda, že neučíte češtinu - je to dost znát. O logice raději nepíši.

2 1
možnosti

Došel jsem k pojmenování "Pitomio". To mzslim o vás řeklo všechno podstatné.:-P

23 1
možnosti
KV

Já taky. Dál už to nešlo.

7 1
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik