Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Janu Rýznarovi: Používá se dnes pojem "nové formy demokracie" a "posdemokracie" téměř jako synonimum. Děkuji za inspiraci, že slovo "posdemokracie" může vyvolávat různé konotace. Přestože potřeba proměny sahá do neznáma, v současné době považuji demokratický systém za nejlepší možný a do historie abych se v problematickém vracet nechtěla. - Vnímám (i z osobních zkušeností), že Němci hledají cestu dál v obecném módu: Kromě toho, že dořešují rodinnou zátěž 2.sv.války, jsou velká země (tj.i stavu EU vnímají) nemají fakticky srovnatelné problémy např. s Ukrajinou či Řeckem. Pokud k tomu máte zajímavé osobní zkušenosti z této doby s Německými jednáními, budu ráda za sdílení. Přeji Vám hezký den.

Bohumíru Šimkovi: Pravda, souhlasím. Toto činím ve svém denním osobním životě a i se k tomu v určitých souvislostech vztahují další mé články (ať už jde o Ježíše či jiné cesty). Přeji i Vám hezký den a děkuji za komentář.

1 0
možnosti

Tak jako věřící v Boha, kteří ví, už většinou skoro nejsou věřící, tak ti, co ví, jak to má být ekonomicky, nejsou hybnou silou do budoucnosti. Kdo usiluje o budoucnost naší společnosti, ten neví, jak to má být, ale hledá. A hledá-li možná i u Marxe. Budiž.

Ale ti, co si kladou otázky po budoucnosti naší společnosti šířeji, by také měli sestupovat k již dříve řešeným otázkám a položit si otázku, co pro nás může znamenat přijmout myšlenky Ježíše Krista, aby pro nás měly spásonosný efekt a zabránili tak sešupu naší společnosti do nicoty. Myslím, že mnozí z nás si uvědomujeme, že bez úcty k pravdě, úcty k druhému člověku, úcty k tomu, co je mimo nás, úcty ke svobodě a spravedlnosti... tato společnost končí. A já mám dojem, že bez přijetí Ježíšových hodnot (které nám i církve hodně zkreslily!) naše společnost nemá budoucnost.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Článek je zajímavý, ale ...

    "Němci vnímají demokratický systém jako přežitý" ... tak to se jim stýská po Adolfu Hitlerova anebo Eriku Honeckrovi? !

      Demokracie je hodnota, za kterou právě proti Němcům zemřely miliony lidí.

Jinou otázkou pak může být podoba demokracie.

Rv

1 2
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik