Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J98o62s13e31f 15P65o12t18r

16. 3. 2019 18:22

paní blogerko,

co je to :"vnímání vlastního Středu, nepředstírání, vnitřní poctivost, láska, vzájemná úcta i pochopení, vztah k Matce Zemi", co je to Vnímání vlastního Středu, vztah k Matce Zemi"? Země je matka ?, kde jste na to přišla?

0 0
možnosti
Foto

Vlastní Střed (psáno s velkým písmenem jako terminus technicus, aby tím nebyl myšlen střed těla či něco jiného v psychice) je psychologický pojem - "Selbst" , "Vyšší Já", "Duše" - má to lehké rozdílnosti ve výkladu, ale v základu je to totéž. Matka Země je další terminus technicus už ze starodávných civilizací a kultur - a není třeba všechny vyjmenovávat. Země jako pasivní darovací plodící princip a kosmický princip Stvoření jako mužský princip. Energie zespoda a energie zddola. Je k tomu mraky literatury, praxe...

0 0
možnosti
JU

J30i50ř28í 64U61r27b66a29n

16. 3. 2019 17:34

"Lange Reden, kurze Sinn" německé přísloví... a Vaše blogy jsou velmi dlouhé a moc myšlenek v nich není...Rv

0 0
možnosti

Přestat předstírat?

Jenže způsob, kteří nám věřící oteplisté vnucují, je jenom předstírání důslednější, dražší a ničivější.

---

O německé Energiewende toho bylo nažvaněno dost a dost. Zatím má dva důsledky. Nesmyslný růst ceny elektřiny a zvýšenou produkci CO2.

1 0
možnosti
VV

Ano, nase planeta je preci modra, ne zelena. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Dlouhý a pregnatní blog. V něčem souhlas , v něčem méně. Já ale vidím jádro pudla (praproblém) trochu jinde. Prostě : je nás MOC ! Já se učil v základce , že nás jsou 3 mld , dne je to už více než 2x tolik. Často uváděný argument pro tuto teorii je např to , co se děje v případě přemnožení myší či králíků..... mor. No ano , jsme homo sapiens... ale vše má své limity , i schopnost matky přírody nás uživit.

Existují studie o tom , že hospodářská krize v západní světě vznikla tím , že čínským venkovanům přestala stačit jedna miska rýže denně a chtěli dvě...On měl Malthus asi kus pravdy.

Dokonce jsem četl o teorii o tom , že "příroda" chce limitovat počet lidí globální změnou klimatu. Zřejmě by šlo o selektivní ( rasistický) výběr , neboť nejvíce by postižen pás kolem rovníku s nejméně vyvinutými / cennými/ státy. Docela pěkně by se tak uzavřel kruh evoluce - v teplém podnebí vznikala první civilizační centra typu starověkého Egypta.

5 0
možnosti
Foto

Pane Sekle, částečně s Vámi souhlasím...to jsou otázky, na které neznáme odpovědi, zda to tak skutečně je. Těch "proč globální klimatická změna", resp. možných odpovědí je hodně. I ty Vaše mezi ně patří a díky za doplnění. Jako konstruktivní a pozitivní člověk jsem je do výčtu nechtěla uvádět, protože neskýtají žádnou výzvu pro nás. Pokud se má zmenšit počet lidí, tak to tak příroda udělá a basta. Zatím jen vnímáme, že vzdělání žen a vyšší životní úroveň množení na mnoha místech zastavuje. Ale tání permafrostu a důsledky v krajině (máme podtržené lesy u nás v krajině, z polí hodně odchází, kácíme v tropech deštné pralesy) i bez množení lidí jsou tak velké, že je třeba se jimi zabývat. A nemmohu nevnímat ani duchovní hledisko "jednoho superorganismu." To není komunismus, to je mnohem dále. To je něco, co je prostě dané, tlak zvenku, realita sama a násilná opatření to nezpraví (viz žluté vesty), přesto jako podprahová výzva to zůstává a to pro provedení mnohem hlubší a sofistikovanější (respektující svobodu jedince), než je umělá otázka komunismu.

1 0
možnosti
Foto

Když tak nad tím přemýšlím, tak jediným dlouhodobá, řešením je rozšiřování plochy lesů, protože ten krajinu nejen ochlazuje, ale také zadržuje vláhu.

2 0
možnosti
Foto

R^ V Pane Řezníku, je to jedno z důležitých řešení, ale nezachrání vše. A i u lesů je třeba rekultivace. Ty naše jsou už dost podtržené cestami, takže z nich hodně vody vytéká.

2 0
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik