Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

R^Pěkně napsáno. Také dříve jsem hrál na housle v chrámovém souboru a dle potřeby i na flétnu. Ale většího uplatnění jsem s ní měl v dechovce. Po každém koncertu bylo nutno pak v hostinci zdokonalovat svůj nátisk na tento nástroj;-D;-D

2 0
možnosti
Foto

Vynikající článek.

Zpívat moc neumím, tedy jsem v žádném sboru nikdy nezpíval. Váš článek však zcela chápu.

Hrával jsem na housle, ne moc dobře ale rád. Jednou mne známí přemluvili, abych vyzkoušel hrát v jejich velmi dobrém amatérském orchestru, nazývaném Haags Symphonie Orkest. Měli nedostatek smyčců. Tak jsem s nimi několik měsíců a dva víkendy ve skupině druhých houslí cvičil. Cvičili jsme například Beethovenovu 1. symfonii, Schubertovy skladby apod. Tedy špičkové a nepříliš snadné orchestrální skladby. Pro mne to bylo nesmírně poučné a inspirativní. Pokud se spolupráce pod vedením dirigenta povede, tak je to nádhera. Nejen pro posluchače v sále, ale hlavně pro ty, co hrají. Slyšet provedení skladby "zevnitř" orchestru je jeden z (mimochodem mnoha) nejkrásnějších zážitků, které mám.

3 0
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1360x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik