Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K prezidentu Obamovi připisuji odvážný článek. Pokud můžete někdo odborně reagovat, budu ráda za komentář.

http://kovanda.blog.tyden.cz/clanky/5663/amerika-vlastni-i-cesko-rika-reaganuv-reformator-paul-craig-roberts.html?akce=hodnoceni

0 0
možnosti
Foto

Pavlovi Kuchtovi:

Ze zpráv, které mám přímo od EU poslance vyplývá, že EU si je vědoma nutnosti transformace celkové obrany. Co se týká ČR, je jasné, že se sami neubráníme a tak spolupráce s větším celkem ( EU)je celkem jasná. Názory na finance do zbrojení v ČR se liší, nedokážu to posoudit, přenechávám to zkušenějším, je to vzáleno mým oborům. To, vnímám je určitý zmatek, živé pole po situaci s Ukrajinou. Ne zmatek z nepořádku, ale jako nutný stav na určitou situaci: Přechodný prostor pro ujasnění si vlastní, společné obrany nejen co se týká peněz, ale i funkčnosti, spolupráce, akce atd. Přála bych, si, aby EU mohla fungovat bez toho (nebo jen se symbolickou minimální armádou), ale rovnováhu bude najít třeba.

0 0
možnosti
Foto

Mojmíru Svobodníkovi:

psychologizace je vždy možná, přesto si myslím, že inspirace je někdy lepší, také pouze podle jednoho článku bez kontextu to může být zavádějící. Pokud se znova podíváte do článku, není v něm zmíňky o mém vnímání prezidenta Obamy, naopak se od řešení jeho osoby snažím odklonit směrem k řešení toho, co můžeme udělat my v ČR. Nedělám si iluzi, že bych byla schopna dohlédnout všechny motivy toho kterého rozhodnutí prezidenta Obamy. A navíc platí, že každý přirozeně kope za své družstvo. Nakolik má vliv jeho rodová atd. provázanost na jeho míru svobody si netroufám tvrdit. Znovu opakuji: zaměřme se na sebe, ČR a potažmo EU.

0 0
možnosti
Foto

Janu Rýznarovi, Veronice Valíkové: Dnes ani historici, politologové atd. si se situací nevědí rady. Souhlasím s Veronikou Valíkovou, že problém je mnohem komplikovanější a složitější, než v minulém století. Pokusila jsem se zachytit některá vlákna i ve svých článcích, ale i to je jen zlomek. A právě kdy použít a kdy ne vnější sílu je teď po Iráku, Jugoslávii i Ukrajině velký otazník. I pojem vnější a vnitřní síly, síly Ducha atd. se otevírá více, než jindy. Problém osobní statečnosti je zde pravda již odnepaměti a např. Řím se (kromě příliš velkého abstraktního celku a dalším souvislostem) také rozpadl kvůli ztrátě vnitřního tvaru. Chtěla jsem podpořit lidi k usebrání. Zda zavnímají situaci funkčně teď a nebo pád je nutný nechávám na Bohu. Zdravotní systém je černá díra, ale přesto jsou zachraňováni lidé a máme větší jistoty, než v Americe. Souhlasím s nutností jeho revize.

0 0
možnosti
Foto

J66a18n 36R92ý39z49n25a91r

10. 3. 2014 11:51

Základní dojem z článku je naprostý zmatek.

      Náš zdravotní a sociální systém je černá díra na peníze. Nic víc. A také  lepihub pro voliče. 

    Základním rysem současného Evropana je změkčilost a zbabělost. Toť vše podstatné. Podle toho si také volíme své politiky.

      Svým způsobem nic nového. Již Izraelci v poušti nadávali Mojžíšovi, že raději měli sedět jako otroci v Egyptě u plných hrnců masa a nechat si pobíjet své čerstvě narozené chlapce, kdykoli Egypťané usoudili, že jich je moc.

0 0
možnosti
MK

Já si osobně myslím, že na stejné úrovni by byla moje úvaha, jak by u mne probíhal porod, kdybych ho byl (fyziologicky)schopen. Jen by mne zajímalo, zda by moje úvahu zaujala taky redakci

0 1
možnosti
MS

Musel jsem se nad Vaším blogem skutečně zamyslet. Přečetl jsem si ho a vyčlenil jsem si několik základních bodů:

- morální hodnoty a jejich garance

- obavy ze ztráty jistot

- zmatek v duši

- naivita

Je to pěkný blog. Dokumentuje, že větší část společnosti se zabývá každodenní prací a nemá čas sledovat politický hnůj. Pracujeme, makáme, platíme daně a spoléháme na to, že v politice jsou zodpovědní lidé, kteří pracují v našem zájmu. První část souvětí je správně. Makáme jako blbci, abychom neměli čas zabývat se tím, jak si přes politiky určité síly formují naše životy k jejich nadvládě a našemu nevolnictví. Nejvíce mne pobavilo, že se domníváte, že Obama může pro lid český něco dobrého udělat. Představte si, že prezidentem US je Gross nebo Nečas. To je asi na stejné úrovni.

0 1
možnosti
Foto

Bojím se, Alenko, že je to složitější. že konflikt Rusko - Západ není tak černobílý jako po roce 1948. A proto se k tomu raději nevyjadřuji - raději se modlím (nikoli ovšem za Obamu, spíš za Ukrajinu, Slovensko, Česko .... máme to za humny, Obama ne!) a věnuji se své práci.

A ta rezignace na sílu - někdy je nutná, někdy kontraproduktivní.

4 0
možnosti
Foto

J25a30n 36R57ý30z20n82a78r

10. 3. 2014 11:46

Nikdo rozumný a moudrý nemůže rezignovat na sebeobranu .... i když sebeobrana se neprovádí vždy jen brutální silou.

1 0
možnosti
Foto

Podle mého názoru EU spěje k sebedestrukci. Svým socialismem, ale také tím svým pseudohumanismem např. i vůči islamistům.

6 0
možnosti
Foto

Muslimové budou doufám hned další téma pro EU po Ukrajině. Je to důležité téma. Nechci to vidět skepticky. Jsem v kontaktu s několika europoslanci: Ne všichni jsou do hloubky znalí problematiky, ale minimálně jeden je na svém místě: Je právě součástí skupiny, která začíná hlubší transformaci EU. A zároveň má lví podíl na smetení ze stolu např. i problematického semínkového zákona.

0 0
možnosti
PK

Nedělám si o Putinovcích a Rusku žádné iluze, ale tentokrát jim kus vlivu "chceme" vzít pod praporem demokracie. A kdybychom to "mohli" otočit v Bílé Rusi ..... Jinak nejsem přesvědčen, že při dnešní konstelaci EU by nějaké větší nalití prostředků do válečného průmyslu  a výchovy lidí přineslo efekt, o kterém sníte. I náš vůdce mluví o evropské armádě jako snu a nějaké pozitivní reakce se ve "Štrasburku" nedočkal.

1 0
možnosti
  • Počet článků 234
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Učím biologii, chemii, zeměpis, výchovu ke zdravÍ, hudební výchovu, letos i kroužek doprovodné kytary. Zároveň jsem (již jen okrajově) poradcem ve zdravém životním stylu a pro léčbu chronických onemocnění. Zpívám, zajdu občas na mši, zatancovat, miluji hudbu, přírodu, příležitostně medituji, maluji, praktikuji jógu a "vím, že nic nevím". Jsem vděčná za život na Zemi. 

Seznam rubrik