Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

kubas_carreras

1. 2. 2008 9:40
.

Počkáme, uvidíme. Od Bursíků se teď pár dní nic neozvalo a já doufám, že bouřka je už za horama. Volební preference se jim už zvedly (návrh stačí, média pomůžou), snad mají rozum a za ušetřené miliardy si radiš koupí něco jiného.

Ehm, transportéry.. zelené.

0 0
možnosti

buxus

1. 2. 2008 10:03
Re: .

... prototypové, v redukovaném množství ...;-D

0 0
možnosti
MH

Helena1

1. 2. 2008 8:44
Bursík = ekopitomec

Rozumu na politiku má dost, ale ne na ekologii.

0 0
možnosti

Alena

1. 2. 2008 8:38
Krok zpět

Mně osobně nepřipadá zálohování PET lahví jako nerealizovatelný nápad. Ale možná by bylo účinější vrátit se ke skleněným obalům. Jednak už to tu bylo (u některých nápojů stále je) a je to tím pádem vyzkoušené a druhak je sklo daleko šetrnější k životnímu prostředí i jako dále nezpracovaný odpad.

0 0
možnosti

buxus

1. 2. 2008 9:17
Re: Krok zpět

Jedna šikovná studentka VŠCHT ve své ročníkové práci svědomitě spočetla a prokázala, že převážení těžkých skleněných lahví je neekologické. Musíte-li na místo "A" dodat určitý objem kapaliny, pak tomu potřebujete násobně vyšší hmotnost skleněných obalů, než u pet lahví. Rovněž zpětný převoz pet-lahví k recyklaci je ekologicky výhodnější. A skleněná láhev Vám v přírodě straší stejně dlouho či déle než láhev plastová.

To, že pivo se dodává stále v lahvích, je věcí marketingu a ne ochrany přírody.

0 0
možnosti

Zuzana

1. 2. 2008 7:58
V létě

jsem byla v Estonsku, kde před nedávnem zavedli zálohování PET lahví.

Výsledek: občas po ulici bloudí cizinec, který se snaží najít krám, kde vrátit láhve. Jinak PETky končí v koši, v křoví, kdekoliv. Možná se nepatrně zvedla životní úroveň bezdomovců. V Estonsku nepijou krabičák a Braník, ale vodku.:-)

0 0
možnosti

Evžen

1. 2. 2008 0:00
asi se mine cíle

Jsem po operaci a denně chodím na vycházky . Musím bohužel konstatovat ,že v příkopech u silnice jsou nejenom PET lahve, ale i spousta skleněných již zálohovaných lahví. Pro některé výtečníky ( prasátka ) je záloha malou pobídkou pro vrácení lahve. Patrně pro tyto méně slušné lidi by tomu tak bylo i u zálohovaných PET lahví.Proto více osvěty a hlavně kontejnerů dobře přístupných a na frekventovaných místech. 

0 0
možnosti

Pavel

31. 1. 2008 22:32
Hm...

Asi takto, v Nemecku to jde a u nas ne? Neni tam nikde videt ani jedna plastova lahev s enekde povalovat. Jiste, Nemci jsou poradnejsi, ale predevsim setrnejsi. Takze lahve se tam vykupuji normlane, bez mackani, ciste a s dokladem o predchozim nakupu. Co se s nimi deje dal, me nezajima. Snad jenom ze cena tamnich mineralek je stejna jako u nas bez zalohy. A ta zaloha je vcelku vysoka. A neni mi jasne, proc by to melo ovlivnit trideni odpadu? Tridim vsechno, ty PETky spatne, protoze jsou ty nadoby preplnene. Ubydou-li bude jedine dobre. Nevim, o co se tu porad nekdo snazi. A ekoterorismus? Mozna, ale za par let se bude skutecnymi zbraneni bojovat o vodu a nezavadne potraviny. !  

0 0
možnosti
MB

ma.bre

31. 1. 2008 23:52
Re: Hm...

S dokladem o předchozím nákupu!!!!!!! Už vidím, jak si schovávám všechny pokladní lístky a na každý si píšu číslíčko, které napíšu taky na příslušnou láhev ......

Jdi se léčit!

0 0
možnosti

anonym111

31. 1. 2008 22:21
Zaloha? Blbost, staci popelnice...

Ono by stacilo, aby byl vsude dostatek popelnic! A ne jenom na PET lahve, ale i na sklo a papir! Nazdar a tecka;-)

0 0
možnosti
JM

mordydy

31. 1. 2008 22:19
smrt PET lahvím

Vždy mě fascinuje jak se v našem národě vždy najde někdo, kdo má potřebu jakýkoliv pokus o změnu okamžitě pohřbít. Abych to zkrátil, většina argumentů autora článku jsou jenom plácáním. Podle mě jsou to jenom detaily a myslím, že v případě zavedení takového systému by museli být vyřešeny. Myslím, že u nás se nikdy nepřijde s ničím světově převratným (nemyslím, že by to měl být zrovna tento případ) a to především proto, že takovýchto spisovatelů u nás je vždy více než těch, co by se pokusili něco změnit.

0 0
možnosti
H

holatko2

31. 1. 2008 22:14
souhlas

Tady nezbývá než souhlasit.Pomalu začíná ekoterorismus.Vždycky jdeme ode zdi ke zdi.Je to jako ty biopaliva.Už se jim to nezdá zas tak dobrý.Když pominu ekologii,tak biopaliva je dobrý kšeft.A úředníci zase můžou něco někomu povolit a jinému zakázat atd.Přeji všem hezký večerRv

0 0
možnosti
DH

b_simpson

31. 1. 2008 22:07
Ano

Naprostý souhlas. Mám však obavy, že odpovědi asi nedostanete. Někteří budou souhlasit a ostatní Vás obviní, že Vám nejde o naši matičku zemi. Inu, tak je to s ekology, vždycky vykřiknou nějaký požadavek, který považují za samospasitelný a vůbec je nenapadnou důsledky a nepromyslí, co všechno s tím je spojené a k čemu to povede.

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Zastánce osobní svobody a odpovědnosti za své činy.Mám rád přírodu,sport,knihy,svou ženu a své děti.

Seznam rubrik