Soudruhu "ústavní" Paroubku.

  Opět jste dokázal, že „starého psa novým kouskům nenaučíš“. Vaše naprosté pohrdání zákony této země dosáhlo pomyslného stropu, ale už Vás známe, takže čekáme další překonání vlastních stropů a hranic možností. Překonání Vašeho vlastního stínu od Vás opravdu nečekáme nikdy.  

Během své kariéry v dobách komunistických jste se naučil, že zákony jsou pěkné, ale vůle strany je nad zákony.Komunisté měli pěkné zákony se spoustou vzletných slov a paragrafů o svobodě a míru, ti starší si ještě pamatují jak jste je (ne)dodržovali, na spoustu obětí komunistického (bez)práví vzpomínáme při pietních aktech.

Za svého krátkého( naštěstí) premiérování ,Vám několikrát Ústavní soud zrušil protiústavní zákony které jste s bývalými bratry v rudém triku zkoušel prosadit.

Kdykoli ústavní soud rozhodl, proti Vašim přáním a tužbám, ignorovali jste ho a několikrát jste se svými oranžovými kumpány přímo vyzívali k nedodržování zákonů.

 

Vaše chování vůči soudům je jeden z důvodů malinké důvěry lidí v soudy a právní stát.

Samozřejmě to není důvod jediný, ale na rozdíl od práce soudů a justice, které potřebuje nutně změnit, ale bude to běh na dlouhou trať.

 

Vaše chování a jednání se dá změnit velmi rychle.

Stačí jen uznat pravomocný rozsudek soudu, ať se Vám to líbí nebo ne.

Pokud to nedokážete, tak stačí držet ústa pevně zavřená.

A pokud nedokážete ani to, tak jděte…………

  

P.S. Aktuální jednání a rozhodnutí Ústavního soudu je zřejmě diskutabilní a spousta povolaných má různé názory a postoje.Ostatně jako při každém soudním sporu.

Ne nadarmo se říká, že když se sejdou 2 právníci, tak budou mít 4 právní názory na stejnou věc.

 

A právě od toho jsou soudy, rozhodnou a to platí( mělo by).

   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kulhánek | čtvrtek 10.9.2009 19:23 | karma článku: 29,55 | přečteno: 1728x