Soudruh "ekonom" Urban oslavuje Šrotovné.

Komické je , že právě v době kdy si automobilky a ostatní normální ekonomové uvědomují, že je čeká další propad prodeje.Penízky došly, lidé jsou zadluženi a nové auta se nebudou kupovat v takových počtech.

problémy šrotovného které soudruzi neřeší:

a) ostatní segmenty trhu stagnují o to více

b) další propad výroby aut bude po skončení šrotovného

c) lidé utratili za auto a nekoupili jiné výrobky

d) zadlužili se i ti kteří by se zadlužit nemuseli a když přijdou o práci? mají smůlu a dluhy na krku a exekutor za dveřmi, který jim nejdříve zabaví auto( hodně zabavených

 

e) ti co dokázali zaplatit v hotovosti se zbavili finančního polštáře, který by jim mohl pomoct v případě potíží

f) kdo má uloženy alespoň 2 měsíční mzdy „pro strýčka Příhodu“ ochotněji utrácí a tím podporuje trh daleko silněji a dlouhodoběji, než ten který má na krku dluh a bojí se jestli vyjde s výplatou (ale má hezké nové auto).

P.S.

Ještě si pamatuji jak Urban společně se Sobotkou  plánoval kupeckými počty zvýšit příjem státu navýšením DPH u cigaret, tenkrát zvýšili DPH o 20% a čekali příjem 20%, místo toho skončili některé značky, začaly se dovážet levné šunty a ohromně narostlo pašování a nelegální výrobny cigaret.

Zisk státu ?? = celkový propad příjmu z prodeje cigaret

( komické je jak před volbami masírují voliče „zlou“ ODS, která zvýšila DPH o 2% u některých položek, to že sami zvedli DPH o 20% a u položky kterou „jejich“ voliči kupují pravidelně(statistika) je netrápí a cudně to nepřipomínají)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kulhánek | čtvrtek 3.9.2009 19:17 | karma článku: 23,53 | přečteno: 1501x