Smrduté dno české žurnalistiky

Topolánek by měl odejít, ale ne kvůli tomu co řekl, protože tomu se nedá moc vytknout a rozhodně není rasista a další přívlastky, které mu novináři přilepili díky své lenosti a většímu prodeji.Odejít by měl, protože si měl být vědom, že to někdo může překroutit a už nikdo to nenapraví.Měl smůlu a měl by nést následky a novináři kteří se bez ostychu přiživovali na téhle kauze by měli odejít (být odejíti) taky.  

Topolánek nese plnou odpovědnost za své činy a slova. A i když souhlasím se vším co řekl, minimálně vůči Fischerovi to bylo velmi netaktní a ten se právem zlobí, ne kvůli tomu, že se otřel o jeho židovství, ale dovolil si hodnotit jeho charakter (uhne) a to je horší a neodpouští se to ( nikdo nemá rád kritiku, natož veřejnou).

 

Kdo si poslechl celý nesestříhaný rozhovor, nemůže opravdu Topolánkovi předhazovat rasismus a podobné přívlastky.

 

Ale bohužel, spousta lidí si to neposlechne, psanému neuvěří a tím to hasne.Topolánek zkrátka pro hodně lidí zůstane rasista a xenofob, vždyť to říkali i v televizi.Navíc je předseda strany a ta to odnáší taky,  z tohoto důvodu musí odejít.

 

Bohužel v české kotlině se nenosí, aby dostali padáka novináři(nebo snad nedej bože odešli sami), kteří bez sebemenší snahy o ověření vypustili hrubě překroucené a vytržené věty, které politik pronesl.

Díky nesestříhanému videu máme jedinečnou možnost srovnání novinových titulků i televizních zpráv – a je to opravdu zoufalé srovnání.

 

Komunistům jsem vděčný jen za jedinou věc, kterou jsem se díky nim a Rudému právu naučil.Nikdy a nikomu slepě nevěř, používej vlastní hlavu, sám si dávej informace do souvislostí a hlavně neodsuzuj nikoho, jen proto, že to psaly noviny.Odsoudit se dá vždy rychle, napravit to už nejde.

 

P.S. Pro věrné fandy Paroubka a spol.: Nevěřím ani polovině toho co novináři napsali, nebo řekli o Paroubkovi, protože novinářům nevěřím a chápu ho , že si na ně stěžuje a že jeho slova překrucují.Reaguji zásadně jen na jeho vystoupení, nebo tiskové prohlášení.

 

Autor: Martin Kulhánek | úterý 23.3.2010 17:11 | karma článku: 23,15 | přečteno: 1223x