Škoda rány, která padne vedle

Tobylo heslo našich otců a Kalousek se podle toho i zachoval. Nedovedu si představit, že by před takovými 20-30 lety, pořvával mladíček na ulici po nějakém starším člověku, že je zloděj a měl by viset.... a nedostal při tom pár facek od dotyčného a návdavkem doma od otce za své chování a ostudu rodině.

Bohužel společnost poněkud degeneruje a místo aby měl ostudu mladíček, který po ulicích sprostě pořvává, naváží se někteří do Kalouska za bránění své cti.

Nepovažuji za nutné mlátit děti od rána do večera, ale pár facek ve správný čas je opravdu záslužný čin a to především pro vývoj dítěte.

 

Když jsme byli jako děti na hruškách, často nás honil někdo  s holí v ruce a kdo byl pomalý, měl smůlu. A i když jsme si "vzali" jen pár hruštiček, sakra dobře jsme si po výprasku uvědomili pojem soukromý majetek a právo na jeho obranu.

Dnes dědek s holí bránící vlastní hrušky dostane sám nařezáno od zlodějů a ještě jsou zlodějíčci schopni dědka žalovat za psychickou újmu a napadení a rodiče jim většinou ještě přizvukují.

Takže se připojuji ke generacím našich otců: Škoda rány, která padne vedle.

 

 

P.S. Kalouska opravdu nemusím, nemám ho rád, ale za mně má za tu facku pochvalu.

Autor: Martin Kulhánek | čtvrtek 22.9.2011 16:03 | karma článku: 24,32 | přečteno: 1142x