Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bedrich

7. 3. 2008 9:09
Než ten dopis sesmolíš, Kulhánku,

dej ho přečíst někomu, kdo umí česky. Aby si Jirka nemyslel, že si "padlí" na hlavu. :-)

0 0
možnosti

Bedrich

7. 3. 2008 9:10
Re: Než ten dopis sesmolíš, Kulhánku,

A to jsi prosím neopravovat. Dík.

0 0
možnosti

Invalida

7. 3. 2008 7:58
Také se připojuji se souhlasem

k zavedení poplatků. Jsem invalida, prodělal jsem mnoho náročných a nákladných operací a vše jsem měl zadarmo. Tolik jsem si za celý život na zdravotním pojištění nenašetřil. Proto mě nedělá potíže zaplatit si v nemocnici alespoň část nákladů na stravu a ubytování. Nyní se na mě bude většina obyvetel naší země zlobit ale ten poplatek je směšný. Skuste se za 60,-Kč na celý den najíst, pobývat v teplé místnosti s veškerým sociálním zázemím. Poplatek v nemocnicích by měl být vyšší. Když nám stát zaručí bezpaltnou léčbu tak to "žrá.dlo" si snad každý může zaplatit.

0 0
možnosti
G

G-lock

7. 3. 2008 10:03
Re: Také se připojuji se souhlasem

mluvíte ze zkušenosti a střízlivě, nebudete Vy také ten "nepřítel sociálního státu"? 8-o

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

6. 3. 2008 23:16
Hoax

Zkuste se zeptat člověka s voperovanými stenty, jestli jim někdo něco vrátí. Dobře citujete Cikrta, ale to nestačí.

0 0
možnosti

bear

7. 3. 2008 1:51
Re: Hoax

perpetum, koukám že rozumíš všemu a ke všemu máš potřebu se vyjádřit, jako někdo ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Michal

6. 3. 2008 22:28
Hodnocení je možná předčasné.

Pane "stínový ministře",nebo co jste zač, s tím dopisem Paroubkovi ještě posečkejte.S poplatky taky souhlasím, ale když ubylo pacientů, ubude i lékařů? Je známý fakt, že je u náš největší počet lékařů na počet obyvatel.Někteří lékaři mají i více ordinací, tudíš jsou vlastně stále v práci a nedej bože kdyby nesloužili přes víkend. Co bude s těmi "workoholiky", budou chtít po pojišťovnách zvýšení Kč na bod za ošetření když jim ubylo pacientů? Koubek už začíná kritizovat pojišťovny ze špatného hospodaření při platbách za léky v důsledku posilování Kč k euru. To je předzvěst k čemu se asi lékaři chystají. Za necelého čtvrt roku uvidíme čeho se ještě dočkáme. Svůj efekt to zavedení poplatků ale určitě má. V čekárnách nejsou takové návaly a opravdu nemocný člověk se k lékaři dostane bez dlouhého čekání.

0 0
možnosti
YY

Yeback

6. 3. 2008 22:07
Zregulování zdravotní péče poplatky je jen krátkodobý efekt.

Je sice hezké, že statisticky došlo k poklesu počtu návštěv v ordinacích, ale neblahé důsledky přechozených viróz a chřipek se v populaci projeví až mnohem pozdějí nárustem onemocnění srdce, cév a plic, u dnešní třicátníků zhruba po padesátce. To že pacient první tři dny nemá hrazenou nemocenskou je mnohem více demotivující k návštěve ordinace, než 30 korunové vlezné, což nahrává epidemickému šíření viroz.  Nekontrolovaná samoléčba Paralenem je ideální na odrovnání jater, která Paralen poškozuje... No co, hlavně, že tenhle rok ušetříme...Rv

0 0
možnosti

Ibn Sina

6. 3. 2008 22:14
Re: Zregulování zdravotní péče poplatky je jen krátkodobý ef

No nevím, ale myslím že se z tvé strany tak trochu jedná o strašáka (straw man fallacy). Nemyslím že 30 korun může doopravdy někoho odradit od návštěvy lékaře, pokud je skutečně nemocný.

0 0
možnosti

Ibn Sina

6. 3. 2008 21:49
zatím jen kosmetika

Zatím k žádné zásadní reformě nedošlo. Poplatky jsou relativně bezvýznamný kosmetický účes. Zásadním krokem bude teprve chystaná privatizce a převody na a.s., ovšem bez potřebného pravního rámce. Z tohoto kroku mám strach.

0 0
možnosti

Sampis

6. 3. 2008 21:39
Na skutečné

hodnocení reformy je velmi brzo. Nejsou žádné podklady pro tvrzení, že se snížílo zneužívání, nebo nadužívání náštěv u lékařů a léků. Zvláště proto, že spousta pacientů si nechal předepsat vyžší množství léků v loni.  A tudíž nemuseli k lékaři zajít pro nové.

Co se týče vyčerpané částky, nikde jsem nenarazil na srovnání, kolik ti stejní lidé utratili za léky loni. Takže s nějakým hodnocením bych byl docela opatrný.

Navíc je otázka, jak se to projeví v době epidemií a pandemií, třeba chřipky. Ta s také léčí paralenem, přesto její následky mohou být těžkým poškozením zdraví až smrtí.

Stejně tak není znám dopad na sociálně slabé, důchodce a mladé rodiny s malými dětmi.

Stejně tak není známo, jestli se zvýšil počet přecházení nemocí a tím i jejich šířění. Prostě údajů je a musí být málo. Ale některým to zjevně nevadí.

0 0
možnosti

Bedrich

7. 3. 2008 9:16
Re: Na skutečné

Kulhánek už všechno ví a zná. Von je to takový Ferda mravenec, práce všeho druhu.

0 0
možnosti

Jarda

6. 3. 2008 21:35
Je to jinak

Vážený pane, velmi se mýlíte, když si myslíte, jak po dosažení 5000,- limitu přesáváte platit.

Je to naprosto jinak. Já Vám to vysvětlím a pak možná procitnete. Příklad - máte těžkou nemoc, která Vás výzmaně omezuje. Máte lék, který Vás stojí na měsíc 1000,-, přičemž je velmi účinný, má málo vedlejších nežádoucích projevů. A na stejnou nemoc ve stejné skupině léčiv je lék za 100,- není už tak účinný, má spoustu nežádoucích projevů, ovšem je levný.

A teď přijde moment výpočtu, který jste evidentně nepochopil. Do 5000,- limitu se Vám započítává dle ministerstva pouze 100,-, protože dle zákona se do limitu započítá cena nejlevnějšího léku v skupině a to i přesto, že užíváte jiný.

0 0
možnosti

Luboš

6. 3. 2008 21:18
Dobrý článek

Jen tak dále R^

0 0
možnosti

Itamar

6. 3. 2008 21:05
autorovi

HIC ABDERA!

0 0
možnosti