Prohlášení pana Švejnara,kandidáta na prezidenta ČR (SCI-FI)

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ. Vzhledem ke svým  postojům,které jsou Vám všem známy.A protože jsem opravdu čestný a poctivý k sobě i k Vám, občanům České republiky. Stahuji svoji kandidaturu na prezidenta České republiky a odstupuji.  

Sliboval jsem, že budu prezident nadstranický a stmelující,ne rozdělující.

Zjistil jsem však, že má kandidatura značně polarizovala českou společnost a to je proti mému přesvědčení.

Hluboce se omlouvám všem občanům,moji kandidaturu na prezidenta navrhovali mí příznivci ze strany zelených.Později se přidali i členové ČSSD a předseda Paroubek si moji kandidaturu a mé zvolení vzal jako osobní závazek.Bohužel, až později jsem zjistil, že hlavní důvod podpory mé kandidatury ze strany pana Paroubka byl zcela jiný.

Vše vyvrcholilo ve dnech volby prezidenta 8.-9.2.2008

Hluboce se stydím,za proslovy mých volitelů,kterýmy útočili na mého protikandidáta. Považuji to za nečestné a nehodlám se stát loutkou.Mrzí mne,že jsem posloužil některým stranám jako takzvaný antiklaus a nevolí mne, pro moje postoje a kvality, ale jen pro odstavení pana Klause.

Dokonce, a to jsem opravdu nečekal, volitelé znásilnili volbu prezidenta a nepsané zvyky volby,díky použití kličky v zákoně přehlasovala menšina většinu, a to opravdu jako demokrat nesnesu.

Z lidsky pochopitelných důvodů, jsem potom v silném rozrušení, sám nevydržel a přes mé prohlášení o nestrannosti a nevměšování se do volby, jsem komentoval dění při volbě.A to několikrát.Z toho nejhluší poklesek bylo mé zpochybnění volby ve druhém kole.Napočítal jsem 140 hlasů PRO Klause a když druhý den ráno vyhlásili pro Klause 142 ,musel jsem se ozvat, bylo to silnější než já.

Všem Vám děkuji za dosavadní podporu a přeji zdárné budování demokracie.

 Váš J.Š.

 

Autor: Martin Kulhánek | úterý 12.2.2008 15:29 | karma článku: 28,79 | přečteno: 1680x