Prázdninové úrazy dětí - málo hamburgerů??

  Úrazy dětí jsou vždy hrozné, ale můžou za to rodiče, společnost, nebo příroda? A je co napravovat?Nebo za to může hamburger?  

Poprázdninové statistiky úrazů nás vždy děsí, tolik a tolik raněných dětí.Tolik dětí už nevyroste.A hlavně porovnání statistik s „vyspělými“ zeměmi, kde se ukazuje jak jsme na tom špatně.Vypadáme jako země neschopných a neopatrných rodičů.

 

Máme dvě malé děti, holky.Bydlíme v domě s malou zahradou a děti si často hrají venku.

Šplhají po laně, hrají na honěnou, nebo jen tak „vaří z písku“.S dětmi chodíme po horách, jezdíme na kole, lyžujeme, lezeme po skalách a provozujeme různé „nebezpečné“ záležitosti.

Samozřejmě se je snažíme chránit, učíme je jak dělat vše co nejlépe, co nedělat a hlavně pořád přemýšlet o tom co dělám a proč.

 Naštěstí( musím to zaklepat) se nám větší úrazy vyhýbají, holky si už samy umějí vykartáčovat odřeninu od štěrku, vytáhnou třísku a jiné drobnosti.

Jestli se někdy stane holkám úraz( doufáme, že ne), budeme ve statistice a odpovědní pracovníci budou lamentovat nad stavem české země a divošskému, nezodpovědnému přístupu k dětem.

 

A ten Hamburger?

 Sádelnaté děti, sedící u počítače, poslouchají MP3, sem tam nějaký sport v televizi, nedělní výlet do hypersupermega obchodů a autobus si nechají ujet před nosem (běh by jim mohl ublížit).

To se pak ve statistikách krásně vyjímá, uklouznutí v koupelně 10x, úraz na hřišti 0, úraz na kole 0, ………

 

Proto, vzhůru k plnění vzorných statistik úrazů, vykrmíme naše děti do monstrózních rozměrů, připoutáme je doma k monitoru a úrazy rázem nebudou.

Spousta rodičů i dětí to už začíná chápat.Kotoul v tělocviku?Šplh na laně?Běh na 100 metrů?Stojka na rukou? ----Pane bože, ten učitel tělocviku se zbláznil!!

 

P.S.Na olympiády budou jezdit sportovci jen z chudých a nepokrokových zemí, kde ještě nepochopili nutnost kulturní ochrany dětí před úrazy.

 

Autor: Martin Kulhánek | úterý 26.8.2008 10:00 | karma článku: 22,05 | přečteno: 1378x