Paroubkovo-Pyrhovo vítězství ?

  Paroubek uspěl se svojí demagogií a negací, dosáhl více než doufal a možná i více než  vůbec chtěl.Díky negativní kampani si vykoledoval vítězství.Kraje ale budou muset sestavit koalice. 

Poměrně jednoduché a bezbolestné sestavení krajských koalic s Lidovci a místními „nezávislými“ půjde sestavit jen někde.Koalice s ODS je po této kampani prakticky nemožná a tak leckde jediní zbývají Komunisté.

 Původní předpoklad Paroubka a Ratha o menšinových krajských vládách s tichou až velmi tichou podporou komunistů jim velmi pravděpodobně neprojde.Komunisté trpělivě čekali 19 let na svou příležitost a ta konečně( bohužel) přišla.

Komunisté nejsou hloupí a nebudou mít chuť ani důvod dělat ČSSD jen tichého společníka schovaného ve stínu, tak jak to hráli s Paroubkem v době jeho premiérství.( Filip to ostatně už avízoval) ČSSD se chtě nechtě bude muset ušpinit s komunisty a přizvat je k vládnutí.

Naplno se tak ukáže dlouhodobé sbližování sociálních demokratů s komunisty a prakticky se zlegalizuje Komunistická strana. 

Pro ČSSD tak vzniknou dva problémy současně.Zlegalizováním komunistů si posílí vlastní konkurenci na levici a někteří voliči sociální demokracie budou nést nelibě paktování s komunisty a v budoucnu můžou dát hlas někomu jinému.Bohumínský zákaz spolupráce s komunisty stále formálně platí a bude poučné sledovat další vývoj. 

Taky bude velmi zajímavé sledovat  nálady „obyčejných lidí“, až voliči zjistí, že naletěli planým slibům a hejtman nebude schopen zastavit zdražování, poplatky u lékaře bude z 90% platit i nadále a stejně bude muset chodit každý den do práce.( poplatky můžou zrušit maximálně v Krajských nemocnicích a 60,-Kč za pobyt rušit nechtějí ani socialisté). 

Je komické jak se Rath chce pustit do záchrany zadluženého Středočeského kraje (a hodlá prý snížit krajské dluhy) a vedle v Plzeňském kraji se Emerová už třese na zatnutí pořádné sekery do rozpočtu kraje který je bez dluhů. 

 P.S. Dovolil jsem si přepsat otázku jedné paní(voličky ČSSD?) na on-line idnes otázkách pro Ratha.

 OTÁZKA: Dobrý den, pane Rathe, gratuluji k velkému úspěchu ve volbách! Jsem obyčejná ženská v letech, po 5 operacích. Prosím, vysvětlete mi to s těmi poplatky- chodím na ambulanci do fakultní nemocnice-tam platit nebudu? A co na poliklinice a u obvodní lékařky? Tam ano? Tam nebudu platit tehdy, až byste změnili zákon? A také mi není jasné, že by tato opatření neplatila ve všech krajích, ale jen někde, kde se na tom krajští zastupitelé dohodnou. Děkuji a přeji hodně úspěchů ve Vaši náročné práci.Jitka 

Otázka autora: Co paní řekne až zjistí, že u obvoďáka platit bude, v lékárně platit bude,v některých nemocnicích platit bude, za pobyt v každé (i krajské)nemocnici zaplatí 60,-Kč/den ?  

Pardon, zapoměl jsem napsat, že Paroubek asi opravdu dokáže zastavit zdražování, benzín zlevnil místy  až na 28,-Kč/ za litr( kolik lidí  uvěří, že to zařídil Paroubek?)

Autor: Martin Kulhánek | pondělí 20.10.2008 12:25 | karma článku: 36,48 | přečteno: 2878x