Paroubek vrtí psem - volbu prezidenta používá k potlačení rebelů

ČSSD má své vnitřní problémy, které se ukazují skoro při každé volbě se sněmovně. Paroubek se dostal k moci po 2 slabých a neschopných vůdcích.Po nástupu k moci buldozera Paroubka, se pevně semkli kolem svého silného vůdce,ale časem někteří členové ČSSD pochopili, že to nebude asi to pravé ořechové a snaží se oslabit moc diktátora.Jasně mu to ukázali na sjezdu ČSSD. Po vzoru Stalina, je útok na osobu vůdce, chápán jako útok na celou stranu.Kdokoli se staví proti Paroubkovi je zrádce,veřejný nepřítel a žoldák placený imperialisty(pardón ODS).

Hlas lidu( volič ČSSD) volá po jednotné frontě a veřejném hlasování o prezidentovi.Je třeba se jednotně,postavit za vůdce a zlikvidovat rebely ve vlastní straně.

Pohádky o podplácení, igelitkách s penězi v kuolárech sněmovny a podobně, jsou potřeba pouze pro zastření problému vůdce Paroubka.Ne všichni jeho poslanci s ním plně souhlasí.

Demonstrativní podpisy členů ČSSD k otázce volby, seznam zrádců - to vše má jediný cíl.Oslabit vnitřní opozici a posílit moc.Paroubkův hlavní nepřítel není Topolánek a ODS, ale Zeman a jeho příznivci.Jakmile se vypořádá s vnitřní opozicí může se plně věnovat ODS.

Pokud projde tajná volba a někteří jeho poslanci zvolí Klause a ten bude prezidentem, Paroubkova pozice se značně oslabí.Pokud prosadí veřejnou volbu a někteří poslanci budou hlasovat pro Klause(proti Paroubkovi), odkryjí předčasně své pozice a Paroubek je může bez velkého úsilí zlikvidovat.Pokud ve veřejné volbě dají všichni poslanci ČSSD hlas Švejnarovi,podpoří plně Paroubkovu pozici a má vyhráno.

To je hlavní důvod současných tanečků při volbě prezidenta.Ostatní strany tyto problémy nemají a ani v ODS by zvolení Švejnara neznamenalo katastrofu pro Topolánka, zvláště při podrazu koaličních zelených.

Otázky pro zaryté následovníky vůdce Paroubka:

Při volbách do sněmovny jse věděli, že budete  chtít  volit Švejnara prezidentem?( časté výkřiky proč volit veřejně jsou: protože chceme a máme právo vědět jak volí mnou zvolený poslanec)

Když poslanec ČSSD bude volit Klause: je zrádce sociální demokracie a její politiky, nebo zrádce Paroubka jako osoby ve vedení strany.Nebo  Vám  to splývá dohromady?

 Kdyby chtěla ODS uplácet, proč ne lidovce , komunisty a nestraníky.U nich by se nesetkala s takovým odporem.!! K zvolení Klause nepotřebují ČSSD.

P.S. Paroubkova sázka na Švejnara je geniální, nemá vlastního levicového kandidáta, narušuje vládní koalici,má jisté hlasy od zelených a když bude zvolen Švejnar může oslabit ODS.

 

Autor: Martin Kulhánek | čtvrtek 7.2.2008 17:12 | karma článku: 24,89 | přečteno: 1197x