Návrat k dluhům - Noční můra z Lidového domu

ČSSD PŘEDSTAVUJE SVŮJ PROTIKRIZOVÝ PROGRAM   Aneb, návrat k dluhům.   

 V dobách komunismu u nás se ujalo pořekadlo - Lžeš jako když Rudé Právo( stranické noviny) tiskne.Po přečtení prohlášení ČSSD mám pocit, že jsme se vrátili o 20 let nazpátek a soudruzi( často ti samí, jen v dresu ČSSD) lžou bez ostychu čím dál víc.  

Osmileté vládní působení sociálních demokratů přitom zanechalo zemi s jedním s nejnižších veřejných dluhů v EU – prohlášení bývalého ministra ČSSD Sobotky.

jak se dá překroutit skutečnost, že nás všechny nehorázně zadlužili na generaci dopředu, jen za ÚROKY z dluhů platíme ročně 50 miliard, bez této částky by šel krásně sestavit vyrovnaný nebo i přebytkový rozpočet se stejnými výdaji !

 Osmileté vládní působení sociálních demokratů přitom zanechalo zemi s  podprůměrnou mírou celkového daňového zatížení  – prohlášení bývalého ministra ČSSD Sobotky.

Za vlády socialistů přitom daňové zatížení vzrostlo nebývalým tempem až na 45% daňové zátěže, podle některých ekonomů je i větší.Stačí se jen podívat na výplatní lístek při průměrné mzdě 23.500,- vám stát sebere 30%(7.000) a dostanete „jen“ 16.500,- na ruku, navíc z každého nákupu dáte státu DPH …. A zuřivě se socialisti brání jakémukoli snížení daňové zátěže

 Osmileté vládní působení sociálních demokratů přitom zanechalo zemi s  rekordním hospodářským růstem a rychle klesající nezaměstnaností - prohlášení bývalého ministra ČSSD Sobotky.

Hospodářský růst postavený na výstavbě levných montoven a převažujícím automobilovém průmyslu kritizovali odborníci hned na začátku socialistických plánů, jako příliš nestabilní a rizikové.Což se dnes ukazuje v problémech automobilek a navazujících montoven – ty mají největší problémy a zavírají krám.Nehledě na miliardové státní dotace do tohoto sektoru a pominutí ostatních odvětví výroby(české firmy na dotace neměly nárok vůbec). 

 Uprostřed krize naopak není prostor pro snižování odvodů sociálního pojištění, pokles zdanění firem - prohlášení bývalého ministra ČSSD Sobotky

Jinými slovy: žádné snížení daní od nás nečekejte, naopak vás obereme ještě více a pak Vám slavnostně a s velkou parádou trochu peněz přihodíme, nejlépe samozřejmě našim kamarádům a těm co se „vyznají“.Jen nevím co na to řeknou jejich věrní voliči kteří v těchto dnech dostali výplatu o pár set korun vyšší protože trochu klesly odvody na sociální pojištění(taky daň).

 Na nákladech stabilizačních opatření by se proto měly spravedlivě podílet všechny sociální vrstvy, je tedy důležité posílit progresi u daně z příjmů a zrušit rovnou daň - prohlášení bývalého ministra ČSSD Sobotky.

Tak to je typická představa socialistického rovnostářství – obereme pořádně ty bohatší. Z 2x větší výplaty stát vezme 3x více.

 

Děkuji Bohu, za to že NENÍ ČSSD u moci, současná vláda není taky nic moc, ale to co by provedli socialisti s komunisty u moci by jsme si pamatovali ještě hodně dlouho jako Noční můru z Lidového domu a naše děti by nás proklínaly. 

   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kulhánek | neděle 15.2.2009 13:59 | karma článku: 35,11 | přečteno: 1662x