Moji věrní poddaní ( proslov na nejmenovaném sjezdu)

před 3 léty jsem slavnostně spustil modernizaci naší strany a i když mi ta novinářská žumpa nepřála a pošklebovala se kdy už ta modernizace konečně začne, můžu Vám dnes slavnostně ohlásit konec modernizace STRANY.

Modernizace STRANY je ukončena, JÁ veliký Vůdce, mám moc pevně v rukou a už ji nikdy nepustím. Vyzkoušel jsem všechny možné způsoby vládnutí a manipulace s voliči a mám potvrzeno, že nejlépe fungují úplatky.

Průzkum veřejného mínění je ten nejmodernější způsob vládnutí masám. Díky STEMu budu mít vždy přesné podklady k vládnutí, takže budu vědět kdy a jak reptající masy uplatit.Díky našemu skvělému školství je to tak snadné, počty nikdo nemiluje a většině národa dělá potíže spočítat i jednoduché „kupecké“ počty.Takto můžu uplácet do nekonečna a státní kasa bude plná a plnější.Sleva 30,- Kč za kterou zaplatí sami 100,-Kč je můj geniální příspěvek všemu lidstvu.

Ty schopnější věrné poddané mám zavázané pěknými křesílky a víc není potřeba, nikdo si nedovolí vyskakovat, když ho můžu ihned odstavit od korýtka.

Jo a ta hloupost s přímou volbou mé maličkosti do křesla nejvyššího se ruší.Už je to zbytečné, sedím pevně v čele a nebudu riskovat nějakou sabotáž od spodiny.Navíc mi drahoušci ze STEMu zjistili, že masové veřejné a jednotné hlasování(zcela svobodné) už tady jednou bylo a mí poddaní na to ještě nezapomněli a nejsou připraveni – zatím.

Zaznamenáno statečným jedincem na srazu nejmenované strany.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kulhánek | sobota 14.2.2009 8:59 | karma článku: 23,34 | přečteno: 1361x