Jyrka Paroubek se stahuje ze scény

Je jenom jedna jediná věc, která by mohla Velkého Vůdce k tomuto kroku donutit.Někdo musel nejlepšího řečníka přesvědčit, že jen díky němu ztrácí ČSSD procenta.Jyrka je posedlý mocí a jen představa prohry ho dokáže přinutit přinést tuto velikou oběť ve jménu vlastního vítězství.

Nikdo soudný nemůže přece uvěřit, že úprk ze scény vyvolal jeden incident s pěstí.Taková drobnost by buldozer rozhodně nezastavila.

 Ale trvalý odpor většiny mladých, proti jeho osobě, je značně deprimující a hlavně nebezpečný pro jeho uchopení moci.

 Od Czechteku, Vajíčkiády, „odborných přednášek“ na školách až po zakazování studentských voleb si to předseda jen zhoršuje a placení mladí gratulanti s kyticí do vlaku, ani placená stafáž k mediální prezentaci to  nezlepší.

 A tak pod tlakem a rozhozen okolnostmi shazuje masku milého ochránce obyčejných a zůstává jen starý papaláš, který čím dál častěji používá hluboce zažité obraty (exponenti, děti nám nebudou rozkazovat, v žoldu pravice …) a vrací se do šťastných dob kdy stačilo chodit na schůze, plameně bojovat proti imperialismu, sem tam odstranit výše postaveného soudruha a získat jeho místo až se probojovat do Ústředního Výkonného Výboru…..

 Studenti s „mlékem na bradě“, kteří „ nám přece nebudou nic diktovat“ už jednou dokázali být tou jiskrou, díky které jsme smetli soudruhy Papaláše od koryt ( dodnes toho Paroubek lituje, tak vysoko se dohrabal a musel začít opět nanovo)

 Děkuji studentům a mladým s „mlékem na bradě“.

 Nepochybuji, že mají studenti různé politické postoje a názory  zleva doprava, utopické sny a ideje a časem budou volit různé strany a třeba i většina „levici“(zjednodušeně pojem  levice). TO je v pořádku, tak to má být a tak je to správné.

 Když TEĎ nevyhraje Jyrka, nevyhraje hlavně jeho papalášký autoritativní styl politiky, emoce vychladnou,vyhraněná a rozdělená  společnost se opět uklidní a hlavně – podobný typ politika se zase pár let nedostane k moci ani náhodou( dokud si bude někdo pamatovat jak skončil Paroubek neslavně)

 P.S.

Předseda Paroubek moc dobře ví, že hraje vabank o všechno, pokud nezvítězí, skončí a už nikdy nebude slavný a mocný.Autoritářští vůdci vždy končí špatně a trvale, takže nehrozí ani bolestné ve formě hradního pána.( a zůstane po něm jen půlmiliardová díra ve stranické kase)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kulhánek | sobota 8.5.2010 10:00 | karma článku: 35,50 | přečteno: 1838x