Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

strelak

12. 4. 2008 14:51
Re:autor

Prosím laskavě autora o vysvětlení, jak že to zůstali komunisté ušetřeni měnové reformy v roce 1953. Víte, stáří se hlásí a já si tedy nějak nevzpomínám , že by byl nějaký rozdíl mezi komunistou a nekomunistou při výměně peněz,tak prosím o  připomenutí.Děkuji.

0 0
možnosti
J

Jusupov

2. 4. 2008 15:24
Malé zamyšlení

Chtěl bych přispět svou troškou. Nejsem komunista a taky bych mohl nadávat, protože mi zabili dědečka. Ale kdo z vás si uvědomil, že ti, co jsou u moci teď (včetně prezidenta) mají na svědomí největší rozkrádačku v našich dějinách. Kam se poděly miliardové majetky národních podniků? Umožnili rozebrat celé naše hospodářství a zajistili si beztrestnost. Mnozí z nich byli sami zapálení komunisté. Klaus se dost vehementně snažil dostat do Svazu socialistické mládeže. Ostatně - kdo si v té době mohl dovolit jezdit lyžovat do Alp-jen ti, co s komunisty byli "zadobře." A není sám. Jen změnili barvičku z červené na modrou. A kradou ostatně pořád. Už jen to, že někde nejsou peníze na to, aby se spravila škola, která padá školákům na hlavu, ale jinde se pro..... miliony na vyhřívaný trávníčky kopálistům (viz. porcování medvěda) - to nic jinýho než zlodějina není.  I když bych nechtěl tuhý komunismus 50. let zažít na vlastní kůži, z toho, co se dělo po revoluci a děje pořád je zase zle mně.

0 0
možnosti
LH

ant.

2. 4. 2008 15:46
...malé zamyšlení nad Vaším nemyšlením...

...skutečně jsem nepostřehl, že by někdo rozebral naše hospodářství a vyvezl je za hranice - mám naopak dojem, že je nyní hospodářství na nejvyšší úrovni v historii. Ty "miliardové majetky" jsou dodnes např. v Sýrii,Sev. Korei nebo Kubě. A žeby "zapálení komunisté" měnili barvu na modrou - to jste asi barvoslepý - jde o oranžovou, tam je 60% bývalých komunistů. Kolik jich je v ODS - když vynecháme p.Tlustého.A Klaus se snažil dostat do SSM kdy? Ve čtyřiceti?  Mně je špatně z lidí, kterým je špatně z toho, co se děje nyní...:-©;-D

0 0
možnosti
T

tendruhej

2. 4. 2008 14:30
Je jasné

že komunisté kradli kradou a budou krást vždy když se dostanou k jakémukoli majetku ! A skončí to :-/až budou izolováni od ostatní populace ! Komunismus je totiž vysoce nakažlivé onemocnění mozku

 

0 0
možnosti
P

Petrhospoda

2. 4. 2008 14:30
Uf

Takhle napsaný se to těžko čte. Br. KaR^rmu a dík za hezké shrnutí.

0 0
možnosti
G

gh_12

2. 4. 2008 13:32
Řada nepřesností

1) komunisté po roce 1989 nešli "od válu" - jen vyměnili zjevnou (v té době již bez vlastních ztrát těžko udržitelnou) politickou moc za ekonomickou. Z postupně odhalovaných zbylých dokumentů vyplývá, že šlo o proces dlouhodobě předpokládaný, připravený a precizně provedený v mezinárodním měřítku.

2) Legislativa Čr má stále základy z více jak 80% z původně čistě "komunistické", tak se není co divit, že funguje tak, jak bylo plánováno.

3) Společnost v Čr je z více než 80% "komunistická" (první generace narozená po roce 1989 teprve získává volební právo - o způsobilosti ani nemluvě) a tak chybí vůle po důsledné "debolševizaci". Budou muset patrně vymřít všechny generace modifikované "výhodami" socialismu a komunismu.

0 0
možnosti
FS

Fanuel

2. 4. 2008 12:28
Zdravím

Zdravím, souhlasím s Vámi je to hanba.Stanek (Fanuel)

0 0
možnosti
A

antizelenka

2. 4. 2008 12:11
zlodějina na x tou

a navíc teď kovaní komunisté odkazují po své smrti komunistické straně, domy které kdysi ukradli,nezaplatili a teď za ně komunisté inkasují znovuRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 155
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1530x
Zastánce osobní svobody a odpovědnosti za své činy.Mám rád přírodu,sport,knihy,svou ženu a své děti.

Seznam rubrik