Já se picnu.Aneb, Oranžová válka na podzim.

    Předvolební boj začal naplno.A drsně.Kdybych nesledoval pravidelně zprávy, měl bych pocit že letos bude super volební rok s volbami do sněmovny,senátu do krajů i do vsí. ( a nebo za to může jediná volba?Jednoho předsedy,jedné strany?)    

O dob Zemana už si tak nějak zvykám na populistické výkřiky a zkratkovitá hesla levice, typu spálená země, modrý tunel apod.Holt rétorika se musí přizpůsobit voličům.

 

Letošní volební podzim je trochu jiného ražení, ač se jedná o volby do krajských zastupitelství, ČSSD pojala kampaň daleko šířeji v duchu zlikvidujeme ODS a ostatní strany taky.

 

Šéf oranžových, mocný to junák, zaútočil sprostě a nevybíravě na protikandidáta za Zelené.

Chudák Kocáb, i když ho sám nemusím, takhle se do něho nenaváželi ani soudruzi komunisti blahé paměti.

 

Další významná persóna  oranžových, Petržílek.Stínový to ministr životního prostředí, se v jedné ze svých obsáhlých a nudných studiích věnuje straně Zelených,  v předlouhém textu plném historických i světových souvislostí vysvětluje proč Zelení MUSÍ BÝT nalevo a s Bursíkem v čele už to zelení nebudou.( ČSSD má nové mladé ekology)

 

8 let tady vládli oranžoví mistři a jedna z věcí kvůli které se neustále naparují a poplácávají po ramenech je masivní podpora zahraničních montoven u nás.Tolik automobilek, montážních pásu a jednoduché výroby které jsme získali díky našim daním.To že firmy nemají pracovníky k pásům už řešit nebudeme, naši dělníci by mohli sice pracovat, ale díky výhodnému systému  podpor se jim to nevyplatí.

Na volná místa se nahrnuli „cizinci“ a zachraňují výrobu, z dovozu cizinců se stal velmi výdělečný byznys,personální agentury, dopravci,ubytovatelé(levní), úředníci a mafie mají žně.

 Když se vláda snaží dát alespoň nějaký rámec tomuto nekontrolovanému přílivu a související šedé ekonomice, je zle.Vlastně to vypadá, že si pravice s levicí prohodili místa a zastávají opačné pozice než jim „přísluší“.

Ale jenom vypadá, je před volbami a to se každá munice hodí.Najednou jsou modří ti špatní, kteří tady lákají ty nebezpečné,špinavé a odpudivé „cizince“ a oranžoví staví národní hráze proti přivandrovalcům.

  Hlavní zdravotník oranžových, slovutný a citlivý doktor Rath, dokonce zachází tak daleko, že nás straší masivní epidemií AIDS, tuberkulózy, křivice a vší, které nám tady cizáci zavlečou po schválení zelených karet.( asi už četl zdravotní statistiky za poslední roky).

 

Oranžoví pánové, až zase budete vykřikovat něco o kvalitě naší politiky, o rozdělení a nenávisti ve společnosti, zamyslete se nad sebou.Vyměňte americké poradce(třeba za radar),

Sedněte si v klidu, vymyslete nějaký hodnověrný program a nebudete potom muset tolik kopat kolem sebe kvůli možnému získání pár senátorů či hejtmanů.(nebo udržení Paroubka u moci?)

 

Podzim bude horký až dusivý s množstvím bouřek, tak ať to ve zdraví přežijeme.

Pár dní po volbách a následných prohlášeních a nalezení viníků za porážky, se zase ochladí na přijatelné teploty.

 

Autor: Martin Kulhánek | pátek 22.8.2008 17:22 | karma článku: 22,41 | přečteno: 941x