Hlavně, že to máme v Kapsche.

  Tak se nám zase ukazuje jak umí socialisté hezky spravovat naše penízky. Máme další prvenství na světě, jako jediní budeme na výběr daně doplácet.  

Díky krásně soudružsky vyvedené smlouvě s Kapschem na výběr mýtného, budeme asi doplácet firmě Kapsch za to, že nás může ždímat o peníze.

Na počátku byl nápad. Budeme vybírat mýtné za průjezd po dálnici a pěkně si namastíme státní kasu, co neprožereme to možná vrazíme zpět do dálnic.

 V průběhu výběrového řízení, výběru systému a firmy která to bude provozovat se nám to zase tak nějak po sociálnu zamotalo, postavily se nevzhledné zastaralé mýtné brány, přičemž se sem tam porušil zákon a ještě před dokončením se vymýšlely další a další varianty způsobů jak co nejvíce řidiče obrat, včetně celoplošného placení i na silnicích 2 a 3 třídy pomocí satelitu( brány za každou křižovatkou by už neprošly).

 Díky geniálně uzavřené smlouvě, která se prakticky nedá vypovědět, neexistenci smluvních pokut a dalších ustanoveních, teď máme vládce českých silnic – firmu Kapsch.(pro osvěžení paměti - smlouvu neuzavřel s Kapschem současný ministr)

 Bez ní se nic neudělá ani nezmění.

 

Holt co můžeme čekat od strany která si neumí ani dobře uzavřít vlastní smlouvu na získání vlastního Lihového domu( natož aby to řádně zaplatila)

 

S těmi daněmi máme stejně smůlu.Výběr daní je v našem sociálním státě tak efektivní, že například výběr 100,- korun pozemkové daně stojí 80,- korun.o dani dědické ani nemluvě.Ostatní daně na tom nejsou o moc lépe a většinou se efektivita výběru pohybuje v dost horších číslech než je běžné ve světě.

 

Oranžoví nám holt neustále dokazují, že práce s kasou není jejich doména.Aktuálně si dělají zálusk na krajské kasičky a už dopředu slibují jak jim pustí pořádně žilou.Například odpuštění poplatků u lékaře má přijít krajskou kasu v jednom kraji cca 100.000.000,- kč.Prý to nic není, stejně kraj hospodaří s 12 miliardami.

 P.S. A jak znám sociální ekonomy, tak plánují posílat  občanům nazpátek ten 30,- poplatek formou složenky, za kterou zaplatí poště 20,- Kč.

Autor: Martin Kulhánek | čtvrtek 4.9.2008 16:46 | karma článku: 18,94 | přečteno: 1024x