Globální oteplování - politická manipulace

Nikdo soudný ,včetně "zeleného antikrista" pana Klause,nepopírá změny klimatu. Veškeré teorie o změnách klimatu,jak jsou změny vážné,co znamenají,jak budou pokračovat,kdo nebo co za to může a hlavně co s tím dělat, jsou pouze vědecké teorie s určitým stupněm pravděpodobnosti.Bohužel se změny klimatu staly součástí politického boje. Většina lidí,jakožto laici ,nedokáže posoudit objektivnost dat a zpracování výsledků, když se ani vědci ze stejných oborů neshodnou.Bohužel se odborný spor dostal na úroveň ideologického boje a s nadsázkou i náboženství.Nevěřící a pochybovači( i vědci) jsou napadáni a zesměšňováni.

Teorie nesouhlasící s ideologickým dogmatem té "správné" teorie je zesměšněna a prakticky nemá šanci se dostat do médií.

Teprve čas ukáže,nakolik přesné byly které teorie.Zastánci a političtí propagátoři teorie za vše může člověk a musíme to opravit,se ohánějí nedostatkem času a nutností okamžitě jednat.

Právě kvůli dogmatickému prosazování jedné pravdy a nepřipouštění jakékoliv oponentury, jsem velmi neochotný přijmout a zcela věřit - té jediné hlásané pravdě.

V současné době a úrovni pochopení atmosférických jevů a vztahů v přírodě, když předpověď počasí pouze na týden dopředu je značně nejistá, je dost arogantní pokoušet se o razantní změny a rychlé akce.

A argumenty typu - věří tomu většina - musíš taky, jsou směšné.Základní pravidlo každého poznání a výzkumu zní - POCHYBUJ,POCHYBUJ

Autor: Martin Kulhánek | neděle 3.2.2008 8:00 | karma článku: 22,04 | přečteno: 861x