Fanatici v akci.

Nesnáším jakékoli fanatiky. Jsou ochotni bojovat za „svou“ pravdu všemi možnými prostředky bez ohledu na následky a ještě si připadají jako hrdinové a čisté lidské bytosti. Nátlakové akce, obsazování budov a v krajních případech jsou schopni fanatici i použít násilí a zapálit budovu či zavraždit člověka, který je v očích fanatiků „ten špatný“.  

Naposledy se projevila jedna skupinka fanatiků před pár dny v Polsku.

Ve jménu Boha a svého výkladu božího slova, se svatým zanícením a leskem v oku se pustili do pronásledování nešťastné 14leté dívky.

 

Nebohou dívku, prakticky ještě dítě, někdo znásilnil.To obrovské trauma, které ji poznamenalo na celý život, ještě zhoršují „svatí fanatici“, kteří ji pronásledují a brání v odstranění opravdu nechtěného zárodku.Dvě nemocnici ve městě kde žije, odmítly na nátlak kněze a skupinky fanatiků zákrok provést a stejně dopadl pokus ve Varšavě, kde se v den plánovaného zákroku objevil dav fanatiků s knězem v čele a zabránil v provedení zákroku.

 

Tito fanatici, kteří se běžně  ohánějí pojmy jako láska k bližnímu, odpuštění a pokora plánovaně vytvářejí peklo na zemi pro dívku, která se provinila pouze tím, že na ní někdo spáchal násilí.Ve svých 14 letech má chodit do školy a mít „obyčejné“ dětské starosti a pokoušet se o první polibky a lásky.

 

Místo toho má dle svatých fanatiků nosit ve svém těle 9 měsíců plod nenáviděného člověka, který ji znásilnil, nemá chodit do školy a má se o dítě starat( i když tady možná fanatici ustoupí a dovolí dát dítě k adopci).

 

Protože se nebohá dívka(a rodiče) rozhodli jinak a chce se co nejdříve pokusit o návrat do „normálního“ života, má smůlu.Už nikdy nebude mít klid, do školy se pravděpodobně nevrátí, když se přestěhuje, najde se „někdo“ aktivní, kdo to novému okolí jistě rád a briskně připomene……….. snad jediná naděje je se odstěhovat do jiné země, možná k nám do Čech.

 

U nás zatím nejsou fanatici tak aktivní – ZATÍM, SNAD…………

 

…………………………

 

Ale stále se snaží získat vliv a moc, a ne jenom ti náboženští fanatici.

Dovolíme jim to?

   

Autor: Martin Kulhánek | úterý 10.6.2008 20:19 | karma článku: 20,76 | přečteno: 1160x