ČSSD s diktátorem v čele

ČSSD, strana plná komunistických pohrobků,kteří odložili rudé stranické knížky, ale komunistické myšlenky a způsoby jim zůstaly zažrané hluboko pod kůží.Odsuzují sice komunistické monstrprocesy,lágry a jiné "přehmaty" z dob komunismu, ale považují je za chyby vůdců komunistů a ne za chybu celé komunistické myšlenky .

Komunismus s lidskou tváří je náš cíl, bohužel nevíme jak ho docílit a každý člen ČSSD si tuto utopii vykládá po svém.

Proto není ve straně jednota myšlenky,ani jasný cíl a směr postupu.Členská základna se zastánci  pevných komunistických postojů až po zástupce  moderní levicové strany, není schopna se shodnout na jednotné idei.Jediný kdo tento slepenec je schopen kočírovat, je silný vůdce který sjednotí stranu proti největšímu nepříteli - ODS.

Zeman to dokázal bravurně a přivedl svou ČSSD do vlády.Další dva předsedové už nebyli dostatečně silní, aby zvládli nejednotnou stranu plnou rozporů ukočírovat.

A na scénu přichází jako mesiáš předseda Paroubek.

Pevnou rukou sežene své ovečky do houfu a jako osvědčenou metodu úspěchu používá boj proti ODS.Stranu přebarví na oranžovo a s novou fasádou vyhlašuje modernizaci strany po vzoru Švédska, a současně spolupracuje s komunisty z KSČM.

Základní taktika upevnění vlastní moci (Paroubka) je jasná,nesmiřitelný třídní boj proti ODS,veškerými prostředky.Jeden z nejvěrnějších spojenců se stává dr.Rath,bývalý člen ODS,toužící po moci a neštítící se ničeho.Jeho otočky v postojích a demagogické lži překonává jen vůdce Paroubek.Smutné je, že dalšího propagátora nové strategie demagogie a nenávisti nalézá i v panu Sobotkovi, do této doby umírněný politik hlásající potřebu reformy financí.

Vůdce buldozer Paroubek,ale překonal očekávání členů ČSSD.Místo nadějné pevné ruky,přišla diktatura jedné ruky a to se některým členům ČSSD nezamlouvá.Na  posledním sjezdu dostal Paroubek přes prsty,a to nelze prominout.Boj proti třídnímu nepříteli se naplno přenesl i dovnitř strany a kdokoli nesouhlasí s vůdcem je zaprodanec a zrádce se kterým je potřeba se demonstrativně vypořádat.Před každým důležitým hlasováním poslanci podepíší "slavnostní" přísahu,že budou podporovat vůdcovu strategii a nikdy jinak.

 Volbu prezidenta pojal Paroubek jako nesmiřitelný boj s ODS a jejich čestným předsedou Klausem a upevnění vlastní moci ve straně.Vybral si zbraň(Švejnara) a boj začal.

Jako dělostřelecká příprava sloužily demagogické útoky věrných, nové a nové výzkumy veřejných mínění(až jedna z nejstarších a objektivních firem ukončila svou činnost v průzkumech veř.míňení) a zlatým hřebem  přípravy útoku se stala veřejná volba.Radost z krásné demonstrace jednoty, před hlavní pušky, mu pokazil jeden statečný, který nevolil dle jeho nařízení.

Oproti předpokládaným několika poslancům  ČSSD, kteří by v tajné volbě volili Klause( ne pro lásku ke Klausovi, ale jako protest proti vůdci), se odvážil volit veřejně proti vůdci, pouze jeden.

To pro Paroubka není dobré,ale žádná katastrofa se neděje, Snítilý je označen za zrádce(dovolil si hlasovat dle ústavy), je okamžitě vyloučen z klubu ČSSD, označen za úplatného darebáka, který si peníze musel vzít,aby uživil svých 7 dětí.Pracuje se na vyloučení z ČSSD a odebrání mandátu.

Tak si to soudruzi pěkně užijte.Máte co jste sami chtěli.

A prosím Vás, své vlastní pokřivené způsoby výhružek,nátlaků a Rathových vysmátých igelitek plných peněz si nechte u sebe doma a neotravujte s tím ostatní.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kulhánek | úterý 19.2.2008 11:05 | karma článku: 32,52 | přečteno: 1239x