Blahoslaveni, chudí duchem

    Některým voličům socialistického (pardon,sociálního) ráje na světě, začíná tuhnout úsměv.  Krásné sliby se kterými vyhráli socialisté krajské volby s Parobkem a Rathem v čele, začínají poněkud hořknout v ústech. 

Předvolební sliby o zrušení poplatků u lékařů a v lékárnách, ze kterých měli někteří jednodušší jedinci pocit, že je snad oba pánové budou hradit ze své kapsy( nebo stranické kasičky).

 Po srážce s realitou se sliby změnily na krádež za bílého dne.

 

1)      peníze na proplacení poplatků v lékárnách v majetku kraje nepadají z nebe, ale berou je pánové ráth Jánošík a spol. z kapes VŠECH formou daní.( všem berou a dávají jen někomu)

2)      na administrativu s vracením poplatků padne dost peněz navíc, na mzdy,zpracování,papíry,poštu….

3)      Krajský rozpočet NENÍ nafukovací, když za poplatky zaplatí kraj 100 milionů – MUSÍ někde chybět ( pohádky o tom jak a kde v rozpočtu ušetřili jsou jen pro slaboduché – i ty možná ušetřené peníze mohly jít do škol,silnic…)

 

Jednodušší lidé, kteří tak často bývají obětí podvodníků v akcích typu letadlo, „výhodné investice 30% ročně“ apod.Se stali obětí dalšího podvodu, tentokráte řízeného politiky.

Po několikahodinovém čekání v lékárně ZADARMO, si po podepsaní darovací smlouvičky odnesou lék který je mnohdy přišel na větší peníze než jinde, protože zaplatili na doplatku za léky maximální sazbu.A to si chudáci jedoucí i z velkých dálek nezapočítali peníze za cestu do lékárny RáJe.

 

Zatímco personál RáJských krajských lékáren je únavou před zhroucením, najímá si ochranku před agresivním davem mačkajícím se u dveří do země zaslíbené………..

 

Ostatní lékárny pláčou nad výdělkem.Ti podnikavější se zachovali stejně jako krajské.

Na dveře dali cedulku 30 Kč zdarma, a o stejnou částku si zvedli potichoučku marže za léky.

Jak prosté - slibem nezarmoutíš a hlupák to nepozná.

 

Když pak v hospodě poslouchám duchaplné stesky „štamgastů“, jak jsme národ zlodějů a podvodníků, kdo co kde ukradl a koho podvedli…………

Nevím jestli se mám smát, nebo plakat.Když je u nás tolik lidí, kteří nepřemýšlí a do pěti napočítat nechtějí, to se to krásně podvádí………..

 

P.S. Prodám Karlštejn, z.n. velmi levně.

     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Kulhánek | sobota 31.1.2009 15:17 | karma článku: 29,52 | přečteno: 1556x