Blahoslavena zelená matka Kuchtová.

Blahoslaveni budou chudí duchem.Paní matkazelená Kuchtová je velmi blahoslavena, protože být chudší duchem už snad ani nejde.   Znovu to dokázala nedávno, v televizní diskuzi na téma energetika. Jedna z perliček jejích úvah o možném snížení cen elektřiny:“ stát se musí konečně chopit svých akcionářských práv a povinností v ČEZu a snížit ceny elektřiny, razantním snížením svých nekřesťanských marží.  

Na oprávněnou námitku, že to jaksi nejde, protože stát není jediným akcionářem ČEZu a ostatní akcionáři by si to protiprávní jednání a okrádání  líbit nenechali, reagoval blahosklonně – ale prosím Vás, samozřejmě to jde.(ano znárodnit ve jménu všeho lidu, pozn.autora)

 

Nebudu zde dlouze rozebírat proč je ČEZ v takovém postavení v jakém je, proč se chová monopolně( když má monopol).

 

Na postoji levicové(zelené) matky představené Kuchové je vidět zřetelný posun Zelených k schizofrenii.

Zelení brání výstavbě jakékoli elektrárny.Včetně jejich  milované ekologické větrné a vodní.Větrníky a vodní elektrárny jsou sice ekologické a oficiálně podporované, ale vždy na konkrétním projektu je razítko nežádoucí z důvodů ochrany přírody, ptákům, rozhledu, rybám, škeblím….

 

Díky podpoře „ekologických“ zdrojů elektřiny se zvedla cena elektřiny.Protože se ekonomicky nevyplatí, je výroba této elektřiny dotována.( škarohlídové tvrdí, že nejekologičtější a nejziskovější elektrárna je velká prázdná bedna, do které vstupuje z jedné strany neekologická elektřina za 1kč a vychází z ní dotovaná ekologická za 5kč, bez vedlejších nákladů)

 

Zavedením emisních povolenek se také cena elektřiny zvýšila(a bude hůř).

To však naší geniální ekonomce a ředitelce světa nestačí, na jedné straně bude do roztrhání těla bojovat za co nejdražší elektřinu pomocí povolenek a poplatků, na druhou stranu bojuje za co nejnižší cenu elektřiny pro „chudáky“ lidi a tím je motivovala k co největší spotřebě elektřiny(šetří se jen tím co je drahé).

 

Jednomu se vkrádá myšlenka, jestli to není úmysl, aby mohla zase bojovat proti nové potřebné elektrárně?

 

P.S. Osobně myslím, že je cena elektřiny u nás zbytečně vysoká a ČEZ zneužívá svého monopolního postavení a je potřeba s tím něco dělat.Nápady paní Kuchtové to  uřčitě nespraví.

 

Autor: Martin Kulhánek | pondělí 7.7.2008 15:25 | karma článku: 28,85 | přečteno: 1495x