Agenti STB a komunisté se nám smějí

  Mediálně vděčné téma „spolupracovníků“ STB, zcela zastínilo diskusi  o agentech STB  a komunistech kteří STB založili, úkolovali a využívali k ovládání společnosti a jednotlivých lidí.  

Bavíme se o tom jestli ten či onen byl, nebo nebyl dobrovolně, z nadšení,za peníze, z donucení donašeč STB.O Kunderu se hádá skoro celý svět, kamarádi umělci tvrdí, že by nikdy nedonášel a je to výmysl, záznamy zfalšované…, nikdo neřeší, že byl komunista a má svůj podíl na totalitním režimu.  

„Spolupracovníky“ STB známe, ale agenty STB neznáme dodnes všechny, nevíme ve které důležité funkci sedí, jak ovlivňují svými informacemi z minulosti naši současnost.

 

Komunistické funkcionáře a členy KSČ, známe všechny.

 

Ale nebavíme se o jejich vině a jejich podílu na totalitním a vražedném režimu.

 

Jakou vinu nese „prostý“ člen KSČ? Který „nikdy nikomu neublížil“, ale bez kterého by soudruzi neměli moc a nemohli dělat co dělali.Který za své členství dostával vyšší plat, lepší život, dovolenou podle přání, přednostní a lepší bydlení, lepší práci a dodnes má vyšší důchod než nečlen zločinecké KSČ.

 

Jakou vinu nese stranický funkcionář KSČ? Který na okresní, nebo krajské úrovni přímo ovlivňoval životy lidí, na jehož „doporučení“ se vyhazovali lidi z práce, zakazovaly koncerty, zakazovaly zahraniční dovolené apod.Kteří prováděli denně špinavou práci pro totalitní moc, které se sami účastnili a dostávali za to život v luxusu.( okresní šéf KSČ- to už bylo něco a takový krajský šéf – to už byl malý král „svého“ území)

 

Jakou vinu nesou soudruzi z ÚVV (ústřední výkonný výbor) KSČ, strany lidové,strany sociální,   poslanci, členové vlády,……….. kteří založili STB, kteří ji řídili a úkolovali?

 

Nějak se nám do toho nechtělo, nechtěli jsme řešit něco co zasahuje naše známé a rodiny, tak jsme to nechali být.( nebyl nikdo „ zvenčí“, kdo by nás k tomu donutil jako němce)

 Jako „odměnu“ za naši lenost a neochotu, máme soudruhy současné i bývalé opět ve funkcích.Opět posloucháme jejich lži a necháváme je řídit naše životy.

 

Sami si za to můžeme a asi si to i zasloužíme(nebo se mýlím?)

 

P.S.

Dokud si tohle nevyjasníme, nebudeme to řešit a neproběhne nějaká reflexe minulosti.

Potáhneme ten zápach komunismu s sebou dále do budoucnosti a budeme jen diskutovat jestli ten či onen „donášel“ těm kteří vládli – a ti se budou smát.

Starší ročníky komunistů to netrápí – mají nadprůměrně vysoké nezasloužené důchody a můžou běhat po náměstích, vzpomínat na „zlaté časy“ a nadávat na současnost bez obav z trestu a užívat si obchodů plných zboží( což kdysi nebylo)

Mladší ročníky komunistů si díky svým funkcím, známým, informacím a penězům zařídili nové funkce v politice, stali se z nich podnikatelé( „zprivatizovali“ podniky), manažeři a vlivní „poradci“ pro všechno(Šlouf …)

 

Autor: Martin Kulhánek | pátek 14.11.2008 11:07 | karma článku: 23,58 | přečteno: 4733x