Ach synku,synku....

Tak si dnes soudruzi komunisté se zemědělci a socialisty zanotovali v Praze na protest, že dostanou méně peněz na „které mají nárok“.Lepší píseň si opravdu vybrat nemohli, než známou Ach synku, ve které matka plísní syna za lenost.

Zoral jsem zoral, ale málo,

Kolečko se mi polámalo.

Když jsi ho  zlámal dej ho spravit,

Nauč se synečku hospodařit.

 

Bohužel komunisté zdevastovali zemi i lidi a zemědělství to odneslo snad nejvíce.

Zemědělci to nemají snadné a rozhodně je to těžká práce s nejistým výsledkem podle počasí a dalších vlivů jako škůdci apod., ale stále mají naši zemědělci zhruba ½ efektivitu práce oproti zemím EU.Kompenzuje to naštěstí levnější pracovní síla.

 

Místo aby si vzali ponaučení z „protest“ písně a naučili se pořádně hospodařit, natahují ruce a volají po penězích, ještě, ještě a více.Dokonce se davem nesl požadavek na peníze na které MAJÍ NÁROK.( kde se ten nárok vzal? To je stejné jak se jedna menšinová paní na Slovensku rozčilovala, že přišla o dávky, jak ji to mohla vláda udělat, když ty peníze pro ni vláda dostala?)

 

Dokud se zemědělci nechytnou za nos a nezačnou hledat jak vyrábět efektivněji a levněji, měli by příště asi zpívat něco jiného, aby nevypadali jako „vidláci od hnoje“

 

Třeba na stejnou píseň, jen obměnit slova:

 

Zoral jsem zoral, ale málo,

dotací se mi nedostalo,

když nemáš prachy běž do prahy,

nauč se synečku demonstrací.

 

Ach státe, státe, dej mi více,

Chvilku prší, svítí slunce,

Jednou je pšenky málo,jindy více,

Ať je více nebo málo,

Stále se mi peněz nedostalo.

Autor: Martin Kulhánek | středa 2.12.2009 17:16 | karma článku: 24,17 | přečteno: 1826x