Tak lžu no ...!

Vypravil ze sebe klánovický starosta, pan Losert, na včerejším veřejném zasedání klánovického zastupitelstva.

Nic nebylo ponecháno náhodě. Několik prvních řad v místním kině, kde se zasedání konalo, bylo obsazeno hrstkou příznivců vykácení „Přírodní rezervace Klánovický les". V posledních obecních volbách v roce 2006 strany mající v programu vykácení lesa drtivě prohrály. Většina občanů, konkrétně 75%, slovy sedmdesát pět procent občanů volilo strany, které chtěly zachovat les v jeho nynější podobě. Z těchto obecních voleb vzešel starosta Hrabal, který nikdy na své předvolební sliby nezapomněl. Proto také byl letos v lednu pučem (jinak to neumím nazvat) v místním zastupitelstvu nahrazen současným starostou panem Losertem.

Během vzrušené debaty několik občanů z pléna připomnělo panu starostovi jeho veřejně daný slib. Při letošní masové demonstraci na záchranu Klánovického lesa 16. května totiž pan starosta Losert občanům slíbil, že zastupitelstvo nebude nic podnikat, dokud neproběhne referendum na téma vykácení lesa. Odpověděl větičkou v nadpisu.

Po čtyřhodinovém, místy bouřlivém, zasedání pět z devíti zastupitelů hlasovalo pro vykácení lesa. Zajímavé, minimálně jeden z oné pětice se dostal do zastupitelstva za stranu která byla proti kácení lesa. Marně na to bývalý starosta pan Hrabal a občané z pléna několikrát poukazovali a dovolával se jeho svědomí. Dostalo se jim odpovědi v podobě citátu W. Churchilla: „Jen hlupák nemění názory" Distingovaná dáma sedící vedle mě si pro sebe zašeptala: „…a já jsem ho volila“. Jakého rázu byly tyto změny názoru nechť každý posoudí sám.

Ono „měnit názory“ není ale tak snadné. Starosta Losert očividně řízení schůze nervově nezvládal. Často mikrofon bezradně předával podstatně odolnějšímu místostarostovi Duškovi, i tento razantní právník ale jednu chvíli ztratil nervy, když mu během diskuse uklouzlo: „… golf bude a hotovo!“. Opravdu nic nebylo ponecháno náhodě. Ve slibovaném referendu, které by se mělo konat současně s předčasnými volbami by ničitelé lesa opět drtivě prohráli. Zařídila se tedy změna názorů a honem honem se hlasovalo. Co kdyby se v někom hnulo svědomí.

Teoreticky se vůbec nic nestalo. V demokratickém hlasování demokraticky zvoleného zastupitelstva zvítězil jeden názor.Tolik fakta. Nechť si každý sám utvoří svůj pohled na „změnu názoru“ některých zastupitelů.

Na závěr bych si dovolil sdělit svůj názor: Pravda byla demokraticky znásilněna a vláčena v bahně. Pro jidášský groš!

*

Autor: Radomír Kůla | středa 24.6.2009 20:55 | karma článku: 21,38 | přečteno: 1467x
  • Další články autora

Radomír Kůla

Svetlá

18.9.2012 v 21:18 | Karma: 9,58

Radomír Kůla

Lipový květ

22.12.2011 v 18:05 | Karma: 12,03

Radomír Kůla

Inverze

26.11.2011 v 22:35 | Karma: 12,07

Radomír Kůla

Dub

17.11.2011 v 18:46 | Karma: 9,98

Radomír Kůla

Ano charitě?

10.11.2011 v 20:44 | Karma: 12,11