Piják Paroubek

Říkává se: káže vodu, pije víno. Další přísloví: Je lepší jednou vidět, než stokrát slyšet. Jiří Paroubek pije vodu. Bylo to vidět na fotkách ilustrujících jeho rozhovor s paní Jílkovou v Mladé frontě Dnes. Voda je silná. Roztáčí mlýnská kola a turbíny elektráren.

Škoda jen, že panu Paroubkovi nedodala sílu podívat se pravdě do očí. Popíjel ji jen z rozpaků, aby získal čas. Snažil se nás přesvědčit, že jedná čestně. Nemyslím si to. Jeho chování (mezi námi chlapy) se dá pochopit. Jeho milenka, slečna Kováčová je přitažlivá, inteligentní mladá dáma, jistě si může vybírat. Zvolila pana Paroubka. Je to její věc a je také jeho svobodným rozhodnutím, že s ní chce sdílet svou budoucnost.

Čestné jednání Jiřího Paroubka spočívá v tom, že bude z peněz daňových poplatníků financovat svůj nový život a kotrmelce svého syna. Nebral bych si ho do pusy, nemůže za to, že je potomkem známého politika. Stejně jsou na tom ale páně Topolánkovy děti a Jiří Paroubek se jejich výroky zdatně ohání. S oblibou je cituje, aby nám dokázal, jaký je férový chlapík. Jak už jsem se zmínil v úvodu, mně nepřesvědčil. Pozorně jsem si rozhovor s ním přečetl a pochopil jsem jen jedno. Pan Paroubek se vykrucuje a je-li tlačen k jasnému vyjádření, vyhrožuje. Splň moje podmínky, nebo...odejdu!

 Podmínka čestného muže Jiřího Paroubka je jasná. Nebude dostávat nepříjemné otázky. Není to náhodou vydírání?! Tento rozhovor se ale konal proto, aby takovéto otázky dostával. Nikdo nemluví rád o tom, co je mu nepříjemné. Čestný člověk, muž i žena se tomu postaví čelem. Vykrucování je podle mne krajně protivné. Nechce-li říci pravdu, ať raději mlčí. Chlap jako hora, zkušený politik, by měl něco unést. Pan předseda však raději odvádí pozornost poukazováním na své politické protivníky a jejich rodinu. To není čestné.

Pan Paroubek v tomto rozhovoru mimo jiné poznamenal: "Já myslím, že si to lidé rozeberou sami, a nechám to na nich".

Stalo se, já jsem si to rozebral.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Radomír Kůla | čtvrtek 6.9.2007 9:28 | karma článku: 23,01 | přečteno: 1289x
  • Další články autora

Radomír Kůla

Svetlá

18.9.2012 v 21:18 | Karma: 9,58

Radomír Kůla

Lipový květ

22.12.2011 v 18:05 | Karma: 12,03

Radomír Kůla

Inverze

26.11.2011 v 22:35 | Karma: 12,07

Radomír Kůla

Dub

17.11.2011 v 18:46 | Karma: 9,98

Radomír Kůla

Ano charitě?

10.11.2011 v 20:44 | Karma: 12,11