Naši furianti

Francois Villon kdysi v jedné básni napsal: “…vlky z lesů žene hlad/ bída z lidí lotry činí …

Dovolil bych si dodat, nejen bída, ale naopak peníze a hlavně chtivost po penězích „z lidí lotry činí“.

Naši vládní furianti už nám nemohli názorněji předvést, jak na nás pěkně zvysoka, ze soukromého letadla ehm, ehm … kašlou! My na to máme! Vzkazují nám dole.

Kdyby rozhazovali své peníze, zanechá mne to chladným. Oni však rozdávají z našich daní. Pan Řebíček, ministr dopravy, může vyprávět komu chce, třeba těm co žerou seno, že se „svou bývalou“ (stavební firmou Viamont) nic nemá. V souvislosti se stavbou nadchodu dálnice pro zvířata byla v tisku zmínka, jak je možné, že kilometr dálnice ve srovnatelných podmínkách stojí u nás dvakrát tolik, než v Německu, kde jsou mnohem vyšší náklady než u nás. Odpověď najdeme u „našich“ furiantů. Jaká náhoda, že páně Řebíčkovi kamarádi z fy Viamont získávají miliardové státní zakázky. A stát, to není žádný arogantní ministerský předseda a jeho parta. Stát jsme my, drobní mravenečkové poctivě platící daně. (Sto)korunka ke (sto)korunce a to se pak rozhazují miliardy.

Aby bylo rozuměno, mně vůbec nevadí bohatí lidé. Vadí mi však prolhanost, pokrytectví a nabubřelost. Vláda má poskytovat služby! Politici se ucházejí o přízeň nás mravenečků (napříč politickým spektrem, jak se říká) jen proto, aby nám po volbách, místo služby vlasti, řekli: „Trhněte si nohou, zvysoka na vás …“

Je to už let, ale stále se ve mně vaří krev, vzpomenu-li si na tu šedou socialistickou myš, Vladimíra Špidlu. To jeho arogantní „Zdroje jsou…“ Ano jsou. Naše daně. Platí se z nich předražené státní zakázky, ale také třeba nesmyslné dotace sedlákům. Když mělo být máslo za 60 Kč, byli zemědělci pěkně zticha jako myšky v sýru. Když ceny klesají, lijí mléko do kanálu, aby jeho cenu uměle zvýšili. To jsou důsledky evropských socialistických metod. A my, obyčejní evropští mravenečkové to všechno hezky ze svých daní platíme!

Nenechme se „oblbovat“ politiky. Nepotřebujeme žádné pastelkovné, ani sociální dávky. K těm opravdu potřebným se stejně nedostanou. Rozhlédněte se a uvidíte na rozích postávat mladé vypasené chlapy, skály by mohli lámat. Ti mají ze sociálních dávek nejvíce!

Jediné co potřebujeme je co nejmenší státní aparát. Co nejmenší úřednictvo, jasnou a přehlednou legislativu. Přírodní rezervace se má vykácet jen proto, že pár hajzlíků podplatilo úředníky s příslušnými a přílišnými pravomocemi. Opět ona důvěrně známá arogance moci.

K čemu jsou všechny zákony na ochranu životního prostředí, když se může drze a naprosto veřejně naplánovat vykácení „Přírodní rezervace Klánovický les, největšího lesního celku v Praze!? Musíme si to nechat líbit?

Autor: Radomír Kůla | neděle 8.6.2008 13:28 | karma článku: 13,83 | přečteno: 1003x
  • Další články autora

Radomír Kůla

Svetlá

18.9.2012 v 21:18 | Karma: 9,58

Radomír Kůla

Lipový květ

22.12.2011 v 18:05 | Karma: 12,03

Radomír Kůla

Inverze

26.11.2011 v 22:35 | Karma: 12,07

Radomír Kůla

Dub

17.11.2011 v 18:46 | Karma: 9,98

Radomír Kůla

Ano charitě?

10.11.2011 v 20:44 | Karma: 12,11