Kapánek Čunek

Pan Čunek se jednou nechal slyšet, že "...na Valašsku se Pražákům říká kapánci, protože si myslí, že jsou kapánek chytřejší". Tolik citát jednoho z výroků tohoto křesťana.

Předseda lidovců, strany tradičně velmi pružných názorů neprojevil příliš velkou invenci. Nevinnou chlapeckou tvářičku svého socialistického kolegy se snaží nahradit nevinným úsměvem. Strýce z Jihlavy zaskočil bratranec z Prahy.

Je zajímavé pozorovat, jakou mají lidé potřebu morálky. Mafiánští bosové ctí rodinu a křesťanskou morálku. Navenek to jsou bohabojní občané, kteří nemohou vynechat žádnou nedělní mši.

Všichni však vědí .... I my víme.

Lidovecký astrolog ve funkci ministra obrany kdysi během služební cesty do Švédska prostřelil služební pistolí letadlo. To je však, vzhledem k tomu, že se nikomu nic nestalo, jen úsměvná historka. Horší to už je s bývalým lidoveckým ekonomickým náměstkem ministra obrany (současný ministr financí). Na jeho padácích lpí krev a to jej velmi, velmi vážné. Vojenské padáky dodal tehdy jeho lidovecký (jak jinak) kolega, který před tím nešil ani záclony. V tisku tehdy proběhla zpráva o jednom vojákovi, kterého  lidovecká hrabivost stála život. Obávám se však, že obětí této nenasytnosti bylo více. A na lidské tragedie i padáky padá prach zapomnění. Prach jsi a v prach se obrátíš, hlavně, že prachy jsou v suchu.

Marně pátrám a lovím v paměti.  Žádný mně známý lidovecký politik není ani náhodou vzorem křesťanské morálky. Lidovci volají po vyšetření úniků informací. To je velmi smutné. Zloděj volá, chyťte zloděje. Chtěl bych se zastat policistů, jsou to stejní lidé jako my. Nedělám si o nich žádné iluze, ale pokud informace unikly od policie, dali tím policisté najevo, že nevěří v mechanismus státní (ani vyšší) spravedlnosti. Někde to silně skřípe. Už nevěřím nejvyšší státní zástupkyni, paní Vesecké, které jsem si velmi vážil.

Ti nahoře si myslí, že jsou kapánek chytřejší, než my dole, kteří to celé divadlo financujeme. Byl bych skutečně rád, kdyby tomu tak bylo. Oni jsou však pouze vychytralejší a drzejší. Ostatně staré přísloví: "Drzé čelo lepší, než poplužní dvůr" jen potvrzuje výrok "Nic nového pod sluncem".

Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. Věřme, že kapánky semelou ve volbách.

Autor: Radomír Kůla | středa 21.11.2007 15:51 | karma článku: 18,08 | přečteno: 997x
  • Další články autora

Radomír Kůla

Svetlá

18.9.2012 v 21:18 | Karma: 9,58

Radomír Kůla

Lipový květ

22.12.2011 v 18:05 | Karma: 12,03

Radomír Kůla

Inverze

26.11.2011 v 22:35 | Karma: 12,07

Radomír Kůla

Dub

17.11.2011 v 18:46 | Karma: 9,98

Radomír Kůla

Ano charitě?

10.11.2011 v 20:44 | Karma: 12,11