Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klánovičák

30. 10. 2009 0:08
Proč lžete?

Pane Kůlo alias Šedivý vlku, jste vynikající fotograf, ale bohužel i podlý manipulátor! Vaše tvrzení o tom, že v západní části Klánovického lesa se nekácí, je bohapustá lež. Usvědčuje Vás z ní jak platný Lesní hospodářský plán, který počítá s kácením i v území Natura 2000, tak i fotodokumentace na http://www.anogolfu.cz/kaceni.htm  Každý Klánovičák, který byl někdy v lese, ví, kolik se toho kácí přímo v přírodních rezervacích západní části lesa - paseky tam vidí každý. Děláte z lidí blbce a doufáte, že se nepůjdou do lesa podívat....

Snažíte se manipulovat veřejné mínění překrásnými fotografiemi staletých dubů a zatajujete, že na obnovovaných golfových drahách žádné takové nerostou - záměrně fotíte území, kterých se obnova hřiště vůbec nedotkne a blbnete lidem hlavu!  Rv

0 0
možnosti

šedý vlk

31. 10. 2009 1:24
Re: Proč lžete?

Vážený Klánovičáku,

jdete na to od lesa. Nejdříve mně pochválíte, abyste vzbudil zdání nestrannosti a pak mně označíte za podlého manipulátora. Podle sebe soudím tebe, říkává se.

Každý Klánovičák, který někdy byl v lese ví, že se v rezervaci  n e k á c í ! Stránky golfistů, které doporučujete jako věrohodný zdroj informací,  jsou skvělou ukázkou profesionálně zpracované propagandy. Musím uznat, že to děláte dobře, třeba Vaše zavádějící a velmi provokativní plakáty na zastávkách MHD jsou sice propagandisticky bezvadné, ale je to manipulace nejhrubšího zrna, neboť právě endemický hmyz bude v případě kácení lesa vyhuben. Vaše propaganda je cynická a neetická.

Za profesionální úlet považuji Vaši zmínku o "...obnovovaných golfových drahách...". Trochu jste předběhl dobu, nemyslíte?! Za to Vás šéfové nepochválí. Žádný Klánovičák samozřejmě nejste.

0 0
možnosti

MipeX

28. 10. 2009 0:44
Klánovice trochu jinak

Já každopádně neznám dopodrobna problém Klánovic, nicméně co si tak zběžně vybavuji, má být celý projekt velmi citlivě zasazen do krajiny. Řekl bych že je to opět hýkání neschopného podplaceného úředníka či uklízeče na minimální mzdě. Mám k celému článku 3 výhrady.

- Golfové hřiště páchá soukromý investor (nedotujete ho např. jako ČSA) a peníze tam utracené jsou i v ČR zdaněné a tím pádem z nich dostanete svůj desátek.

- Golfové hřiště sice mění ráz krajiny, ale ve valné většině se jedná o takové změny, které krajině nijak neškodí, ale spíše naopak (stačí se projít po existujících hřištích).

- Golf (jak statistiky dokazují) je nejrychleji se rozvíjejícím sportem, který již dávno není pouze pro bohaté ale je pro širokou veřejnost a dnes třeba podstatně levnější než např. populární lyžování, nebo mnoho dalších sportů.

Takže celý článek je tendenční blábol (včetně většiny zcela zaslepených přispěvatelů, kteří nemají o problematice ani to nejmenší podvědomí).

0 0
možnosti

viveka77

28. 10. 2009 9:46
Re: Klánovice trochu jinak

Je mi jasné, že všichni, kdo nesdílí váš názor jsou zaslepení ;-D

0 0
možnosti

šedý vlk

27. 10. 2009 20:30
Děkuji

všem diskutujícím, kteří mají zájem o záchranu Klánovického lesa. Vaše podpora mně těší a povzbuzuje :-).

0 0
možnosti

šedý vlk

27. 10. 2009 20:28
Děkuji všem

0 0
možnosti

Awathorn

27. 10. 2009 14:27
Golf

Díky za článek,bydlím nedaleko Klánovic a les je častým cílem našich rodiných víkendových vycházek.Rád bych oponoval názoru některých zastánců zničení části lesa ve prospěch golfového hřiště.Tvrdíte,že golf v Klánovicích má velkou tradici a jde vlastně o návrat k odkazu minulosti.To dle vás zakládá právo k jeho vybudování,nesouhlasím.1)těch několik málo let (13,z toho navíc plných 7 bylo válečných a hřiště nesloužilo ze 100% svému účelu),kdy zde hřiště stálo lze jen považovat za nějakou tradici snad jen ve stavu těžké opilosti.Navíc,v inkriminované době byly Klánovice venkov,jenže dnes jsou součástí Prahy a les je tak zcela unikátní.Jeho ničení lze z hlediska jeho výjjimečného postavení ospravedlnit jen velmi těžko.

0 0
možnosti

Mitheitel

27. 10. 2009 11:27
Klánovičtí!

Nevzdávejte se! !!VR^

0 0
možnosti

boban1108

27. 10. 2009 10:57
Jenom závist

Celý problém Golfu v Klánovicích je ten, že skupina lidí nepřenese přes srdce, že část přírody bude určena pro hráče golfu a ne pro všechny. A pak už padají argumenty všeho druhu. Ta celá diskuse v Klánovicích vůbec není o přírodě, ale o závisti.

0 0
možnosti

PetraHor

27. 10. 2009 11:35
Re: Jenom závist

Nevím jestli se to dá nazvat závistí. Golf byl nádhernej sport, než si ho všimla hrstka zbohatlíků která musí být neustále někde vidět a utvrzovat se ve své dokonalosti. Mít doma dlažbu z čediče nebo mramorový krb je sice hodně drahá sranda, ale málokdo to vidí. Zato nastupovat někde na parkovišti do svého luxusního přibližovadla s golfovými holemi, hned je vidět že dotyčný se pohybuje v lepší společnosti. Stejně tak tito lidé úplně degradovali japonské národní jídlo sushi.

0 0
možnosti

Gaspard

27. 10. 2009 9:54
Připadá vám tohle jako přirozený les?

http://www.mapy.cz/#mm=FP@x=133685632@y=135960768@z=13

0 0
možnosti

K-D

27. 10. 2009 10:21
Re: Připadá vám tohle jako přirozený les?

Naprostá většina chráněných území v Praze jsou staré lomy. Jinak mapa opravdu ukazuje, jak je ve východní části Prahy málo zelených ploch. Tedy díky za další argument pro ochranu Klánovického lesa.

0 0
možnosti

modranikolizelena

27. 10. 2009 9:15
Rudý mozek

Rádoby dojemné Novácké řeči či fotky zvířátek a přírody v zeleném kabátu. Podstatou problému je mozek zrudlý za roky v KSČ. Skutečný ekolog Vám potvrdí, že všude kolem nás je kulturní krajina přes tisíc let. Tedy si zasaďte svůj les, pokud ho opravdu tak zbožňujete. Podstata bude spíše v tom, že Vám v ulici budou parkovat jiná auta, než Vy máte v garáži. A to je problém starý jako lidstvo samo. Včetně Vaší rudohnědé lži o dělníkovi a odvádění pozornosti mas ke třídnímu nepříteli s golfovou holí. Máte-li „třídní nepřátele“ i v příbuzenstvu a dáváte to zde najevo, je to obraz Vašeho charakteru jako celý Váš blog. Klánovice by si zasloužily jinou než rudooranžovou budoucnost. Až přijede Váš zastánce Paroubek, nezapomeňte ho zase vyfotit. Přečtěte si prosím rozhovor s Vaším jmenovcem ve včerejší MFD, jak Paroubek a jeho nohsled Tvrdík zdevastovali prosperující firmu ČSA. Totéž by se přihodilo v Klánovicích, kdyby zde účelově rozhodovaly rudé mozky.

0 0
možnosti

K-D

27. 10. 2009 7:19
Golf

je "sport", který maximálně ničí přírodu ve prospěch minimální skupiny lidí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1370x
Původním i současným povoláním dělník. Milovník fotografie, poezie a červeného vína, rád jezdí na kole.

Seznam rubrik