Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

magelan

3. 9. 2008 0:53
Svět, ve kterém vládne jenom jedinný stát nebude dobré

místo k životu. Plati (budou platit) jen ta pravidla, která určí on. A my je budeme muset poslouchat mnohem více, nežli nyní. Ve všem a všude. Jinak z nás udělají Kurdy v Turecku, a zbytek světa jim raději zatleská. Ze strachu, aby neskončil podobně.

Je to lidská vlastnost se takhle chovat. Velmoc se bude vždy chovat pragmaticky. Jedna jako druhá.

Nechtěl bych vyměnit chabé zbytečky své svobody za dominantní postavení USA ve světě. Já žiju v Čechách a ne v Texasu. A docela nerad bych se díval jak moje děti umírají pro zachování nízké ceny hamburgerů v NewYorku.

Pokud bude Rusko zahnáno do kouta, bude se bránit. Na jeho místě bych to udělal taky. Žilo by se nám lépe ve světě, kde by mocnosti dodržovaly dohody o odzbroj. Pokud vím, tak USA vypověděly většinu předchozích smluv v tomto smyslu. Proč? Co je špatné na míru? Nic. Akorát na něm nemůžou zbrojní firmy moc vydělat. O to právě jde, o peníze zbrojních firem. Klidně vymění mojí nebo Vaší rodinu a tisíce jiných za pytel dolarů.

0 0
možnosti
M

magelan

3. 9. 2008 0:39
Americký radar, který je zaměřen s jistotou proti Rusku

by byl podle mě mnohem lépe, kdyby byl někde hodně daleko. Rusko nyní možná vypadá jako agresor, ale jak označit USA v Iráku. Bez mandátu OSN napadli rovněž suverénní stát, na základě důkazů o jeho nebezpečí, které byly, jak se ukázalo posléze, zcela vylhané. Vyměnili jeho vládu. Na základě obvinění z genocidy Kurdů (asi pravdivému) byl Sadám, rovněž pod taktovkou USA popraven. Na stejné kurdy o pár kilometrů dál Turecko pořádá nálety a likviduje je rovněž po stovkách. Zbraněmi z USA a s jeho pomocí. Čím se tak strašně liší od Kurdů z Iráku?

Nejspíše jenom tím, že jsou v Turecku. A to je v NATO, tak si smí svoje kurdy klidně masakrovat. Není to dvojí metr? A není to pokrytectví od nás, když se tváříme, že to nevidíme?

Většina politiků naší země vidí jen to, co se hodí USA, ostatní ignoruje. Je ale zcela zjevné že chyby jsou na obou stranách a nejspíše větší na Gruzínské. Je velkou chybou to nevidět.

0 0
možnosti
M

magelan

3. 9. 2008 0:25
Václav Klaus má na rozdíl od autora článků můj obdiv

má taky vlastní mozek. Když píšete o pragmatikovi, kterému imponuje arogance a hrubá síla tak mluvíte o sobě? Asi ano, člověk kterému imponují války v Iráku a se Srbskem zřejmě tak uvažuje. Možná se Vám bude líbit i třetí světová, která z toho může krásně být. Nedochází Vám, že v budoucnu tenhle přístup USA přinese další kolo studené války s pravděpodobnou větší nervozitou na obou stranách a tím větším rizikem vypuknutím jaderného konfliktu?

Žije se Vám asi špatně v mírové Evropě. Raději by jste svět vyměnil za monopolární, kde budou USA jedinou vládnoucí mocností i s tim rizikem, že to bude až po oné jaderné válce?

Jestli o to tak moc stojíte, můžete se spolu s Vaškem Havlů odstěhovat poblíž Radaru, třeba do Trokavce (budou tam levný pozemky, a protože to je logický primární cíl, budete přímo v centru všeho dění.

Pro Rusko i USA jsme jen položka. Měli bychom se také chovat pragmaticky a uvědomovat si, že Rusko už není CCCP. A Amerika není USA dnešních dnů.

0 0
možnosti
RK

šedý vlk

29. 8. 2008 23:04
Hm,

souhlasím.

0 0
možnosti
VH

vasekpasek

29. 8. 2008 17:55
Václav Havel a Václav Klaus

Na obou prezidentech mi vadí přesně to, co jste popsal, přesto je mám oba rád. Václava Havla proto, že v zahraničněpolitických otázkách se s ním naprosto shoduji, Václava Klause proto, že podává neotřelé názory a výklady, které stojí za zamyšlení, i když ne vždy souhlasím.

Oba jsou svoji, mají své názory a pohledy na svět a tak je to správné. Neotáčí se podle výzkumů veřejného mínění, jako někdo...

0 0
možnosti