Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mirek

27. 12. 2007 21:17
Kdysi se stály fronty na maso. Husák ve svém

novoročním projevu tenkrát řekl, že vbrzku bude masa dosti. Když se lidé ptali, kdeže ten Brzek je, tak nedokázal nikdo odpovědět. Je to stejné, jako když se zeptáte poslanců, kam se ze státního závěrečného účtu podělo nemocenské pojištění OSVČ a kde že jsou tyhle příjmy ne zrovna malé evidovány. Dozvíte se, že evidence je nějaká špatná, že již 6tým rokem tento příjem není nikde evidován a že je postrádán v kterémkoliv státním závěrečném účtě. Proto asi také prezident NKÚ při projednávání závěrečné zprávy o stavu hospodaření ČR nedoporučil přijmout tuto zprávu a zdrbal tam nejenom hospodaření ministertev a to všech bez rozdílu, kde zvláště kritizoval, že je účtováno o zálohách, které nebyly vyplaceny, zatímco ty, co vyplaceny byly nejsou evidovány. Že chybí inventury a podobné. Kdyby tohle předvedla kterákoliv účetní jednotka, tak vedoucí zavřou za minimálně zkreslování hospodářského výsledku, ale ministrům to prošlo.

0 0
možnosti
RR

rezjir

3. 12. 2007 21:44
Špidla nikdy neřekl, že zdroje jsou

Bylo to takto:

Tak jo, ale týkalo se to infrastrukturních investic do krajů během čtyř let

Bylo to přesně takto: 1) Bylo to na Primě 2.6.2002 k této konkrétní záležitosti:

Pan předseda tady mluvil o těch penězích. Vy jste při výjezdních zasedáních do krajů naslibovali asi 100 miliard korun. Pane předsedo, jste schopni ten slib splnit, 100 miliard?

Samozřejmě, že jsme schopni to splnit, protože všechny tyto miliardy jsou kryté v okamžiku, a to je svým způsobem i zábavné, když jsme přislíbili z dobrých důvodů 15miliardovou podporu severozápadním Čechám. Pan Václav Klaus to odmítl a v současné době podniká různá, taková nepříliš pevná dementi o tom, že je ochoten převzít tento závazek. Prostě ty prostředky jsou k dispozici, je to kombinace ekonomického růstu, částečně privatizace a prostředků z evropských fondů, všechno je kryté."

0 0
možnosti
RR

rezjir

3. 12. 2007 21:45
Re: Špidla nikdy neřekl, že zdroje jsou

A nezapomněli jste na jednu věc, pane předsedo? Nezapomněli jste teď lidem říci, kdy ty peníze dostanou? Nedostanou oni je třeba v průběhu 10, 20 let?

Nikoliv, nezapomněli jsme to říci, v tom usnesení je určeno, kdy se budou čerpat první miliardy, které ty 3 miliardy už k dispozici jsou. Čili, je to v následujícím volebním období, nepochybně ...

V příštích čtyřech letech se tedy rozdělí 100 miliard.

Jsou připravovány, je připravováno financování zhruba tak v rozsahu 100 miliard, ale to není žádné dodatečné financování. Jasně říkám, všechny zdroje jsou kryté, jsou to zdroje ze státního rozpočtu, zdroje z privatizace, z evropských fondů a z ekonomického růstu, není v tom problém. Ty zdroje jsou kryté, a to, proč to pan Klaus odmítá, je proto, že oni principielně neuznávají solidární politiku, oni principielně neuznávají povinnost státu pomoci těm regionům, těm krajům, které jsou v obtížné restrukturalizaci."

0 0
možnosti
R

rrjj

3. 12. 2007 21:03
To bude asi omyl

Po přečtení tohoto článku jsem si říkal, že autor patrně žil půldruhého roku v cizině. Tak dlouho v naší zemi vládne ODS. A je to právě vláda ODS, která nám na příští rok přichystala zdražení, které zamává s rozpočtem většiny domácností. To, že pokračuje v zadlužování státního rozpočtu není pro nezaslepeného občana ČR také žádným tajemstvím. A pokud někoho zajímá trocha historie, tak nás vláda této strany v roce 1998 seznámila s ,,balíčky úsporných opatření“ a dovedla nás k předčasným volbám!

0 0
možnosti