Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZK

miliarda z korupce

15. 7. 2011 17:37
Rád bych znal předky

p. Drábka. To co dělá, mi silně připomíná nápis na terezínském památníku: Arbeit macht frei

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

15. 7. 2011 17:24
Autore,

vaším největším problémem je předpojatost. Jak jinak si vysvětlit vaše tvrzení, že na základě ustanovení (3) Listiny základních práv a svobod "Každý má právo získávat prostředky pro své životní potřeby PRACÍ.

Občany, kteří toto právo NEMOHOU BEZ SVÉ VINY VYKONÁVAT, stát v

přiměřeném rozsahu hmotně zajišťuje." je podmiňování vyplacení podpory v nezaměstnanosti pouze v případě odvedení určitého objemu PRÁCE pro stát protiústavní? Netvrdím, že zákon nemá chyby, netvrdím, že postihne ty, které by postihnout měl, jen říkám, že je třeba ubrat na fanatismu, pak se nebudete dopouštět takových kopanců.

0 0
možnosti
1DJM!

1000 dukátu je moc !

15. 7. 2011 14:16
Autore pozor, práce nemůže ponížit!!!!

Tady ponižuje odměna za takto vykonanou práci a ti co pracují desítky let a poctivě odvádí veškeré daně a pojištění, budou ponížení proto, že jim stát vrátí jen 2 nuzné platy.

 Nehledě na to, že tím, že dotyčný bude vykonávat práci za odměnu se nejedná o dávku, ale o mizerně placené zaměstnání, které porušuje zákon o minimální mzdě.

0 0
možnosti
F

fascinatedbyhumanity

15. 7. 2011 13:57
moc

pekny cteni, az na to, ze tech 20 hodin ma byt mesicne, ne tydne. ale jinakR^

0 0
možnosti
MK

Michal Kuklík

15. 7. 2011 18:02
Re: moc

Dvacet hodin měsíčně je to teď, podle návrhu ministra Drábka to má být dvacet hodin týdně po uplynutí dvou měsíců od ledna 2012.

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

15. 7. 2011 12:55
to, ze je zatim vsim sikanovani obcanu

prozrazuje jazyk takovych sdeleni.

Zde na Idnes byl ten nadpis zhruba 'nevoti ti zametat, nedostanes podporu'

To jednoznacne prozrazuje, jak spolecnost takove opatreni chape. Mate zcela pravdu, kdyz tvrdite, ze vetsina obcanu velmi dobre vi, ze se jedna o ponizovani.

Problem nasi spolecnoszi je, ze zaroven velke procento populace SOUHLASI s tim ponizovanim, protoze je toho nazoru, (zrovna tak jako elity na zapade), ze jen za pomoci sikany se jaksi omezi zneuzivani podpor. Lide jsou obecne toho nazoru, ze 'trocha sikany' neskodi, kdyz to slouzi vlastne dobre veci.

1 0
možnosti
HM

ladhela

15. 7. 2011 12:54
kdo

by si nepřál v zimě zametené chodníky ?je to dobrý a správný návrh ..R^

0 0
možnosti
JM

janacz

15. 7. 2011 13:21
Re: kdo

Vysedávajíc jak blbec celý den u počítače bych šla některý den zametat a nějaký nezaměstnaný by zastoupil mě ! V

0 0
možnosti
JP

johnpeters

15. 7. 2011 12:22
Ústava v Česku-

cár papíru.A kdo by chtěl,aby platila,bude po zásluze uvězněn...Dva akademické tituly páně Drábka?!To může takový vzdělaný primitiv docílit snad jen v Česku! A pak ještě někde na Balkáně,nebo na východ od Brna...Autorovi karma,ale,jak čtu diskuzi,je to marné-perly sviním házet...

0 0
možnosti
MZK

miliarda z korupce

15. 7. 2011 12:20
Velmi výstižně napsáno.

Drábek je z TOP 09 a tím je řečeno vše. Tato hyenistická strana v čele se s.Kalouskem žije v úplně jiném světě, světě bohatých, kterých se netýká žádné zdražování ,nucené práce ani cokoliv jiného. Po odchodu z funkcí ( už aby to bylo), budou mít nadále zajištěná velmi dobře placená místa, takž až do smrti budou mít vystaráno. Ani ten důchod v 70 letech se jich týkat nebude. Takovéto nadlidi bych vyvezl na pustý ostrov bez nároku se vrátit do civilizace. A tam ať ukáží, co umí, jako robinson Crusoe. Myslím, že bych jich tam moc nepřežilo.

0 0
možnosti
JM

janacz

15. 7. 2011 12:17
Tak se mi jeví.. někdy

Jsem nezaměstnaný a Kdo je víc?  Když mi podnikatelé tu práci nedarovali, ať mě živí ti, co jim ji darovali. :-(

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

15. 7. 2011 12:44
Re: Tak se mi jeví.. někdy

...ale zametat nebudu, páč mě to ponižuje, když jsem ten inženýr. Ach jo.

0 0
možnosti
K

Kozel_

15. 7. 2011 12:15
K bodu jedna

„… připadá mi úplně

normální i s mými dvěma akademickými tituly vzít to koště a jít zamést

sousedům chodník. Co je na tom dehonestujícího?“

Když zvážíme reálnou situaci, tak v případě "vyhazovu" (může jít i o uplynutí volebního období apod.) z parlamentu či z funkce ministra, pokud dotyčný nepokračuje dále v ústavní funkci, tak má více než velkorysé zabezpečení. Nějakých 5 platů, myslím plus další benefity. Navíc politik zpravidla předem ví, že zvolen asi nebude, netýká se to jen K. Kočí. Takže čas na hledání jiného místa tu bývá mnohy několik let. A člověk, která má znalosti z fungování státní správy je z hlediska firem velmi zajímavý. Srov. velmi dobré uplatnění exministra Mertlíka i dalších.

Drábek dělal dříve ředitele firmy. Ani v této pozici nebyl závislý na úřadu práce. Pokud by dostal nějaké roční či dvouleté odstupné, po tu dobu ještě jako Hušák mít další ředitelské benefity stále k dispozici, tak fakt nemusí na úřad práce, aby dostal na 5 měsíců nějakou podporu. Pomíjím i

0 0
možnosti
K

Kozel_

15. 7. 2011 12:20
Re: K bodu jedna

to, že takový člověk si do té doby zpravidla vydělal, jak to nestihne běžný člověk za celý pracovní život. Ředitelské platy - půl milionu v menším případě, k tomu ovšem nějaké ty odměny. Leckdy to zahrnuje i dopravu na rekreaci pro celou rodinu, počítačové vybavení i v domácnosti pro sebe a celou rodinu.

Ano, Drábkovi by bylo pod úroveň jít na UP. Finančně má tolik, že nemusí by nemusel už pracovat vůbec a byl by bohatší než většina lidí s jeho stupněm vzdělání. A aby mu běžela doba na důchodové pojištění - to stačí aktivovat živnostenský list a platit minimální pojistné. Buď z peněz, co má, nebo i za skutečně poskytnutou jednorázovou konzultaci někomu. Svého času si za konzultaci bance Macek neváhal říci o nějakých 10 milionů.

1 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.