Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

johnpeters

31. 5. 2010 12:19
Již delší čas

tvrdím,že pravá prapříčina konečného neštěstí lidstva je schopnost  dorozumívání se složitou mnohaslovnou řečí.Ta umožnuje existenci filozofů,kazatelů,a vůbec všelijakých lhářů.Na příklad-medvěd nemusí vědět,že na Zemi je gravitace,ale ví,že koza,na rozdíl třeba od káněte,mu neuletí. Nemá potřebu to sdělovat jinému medvědu,neboťto mají jasné od Boha.Člověku by toto vědění k přežití též stačilo,ale tento si o tom cítí,díky schopnosti mluvit, potřebu pokecat.A občas někoho napadne se o příčině neulétnutí kozy  pohádat.A už tady mamehádku,tu pramáti lidské nesnášenlivosti.Díky moci se dorozumet..To se medvědům nestane.

0 0
možnosti
  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 946x
Ing. arch. Michal Kuklík, od března 1989 nezaměstnaný, nemajetný, v hmotné nouzi. Mé oblíbené rčení: „Už je pozdě. Je tu tma.“ Down-and-outer. But sometimes "The evening's the best part of the day."
Profil č. 2 pro besedníky, které profil č. 1 nesnesitelně dráždí: Jsem těšce pracující popelář, vdovec, milovník psů a praktikující katolík. Jsem pohodář veselé družné povahy. Rád si přečtu dobrou knihu. Píšu o všem, co mně zajímá. Vyznávam zdraví rozum.